Read the Official Description

Pepperdine University GSEP tidak menawarkan biasiswa penuh. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai peluang yang ada untuk pelajar baru di sini. Pepperdine University GSEP juga menawarkan bantuan siswazah, bantuan mengajar, dan peluang bantuan penyelidikan. GSEP tidak menyediakan bayaran balik tuisyen.

Mempromosikan Masyarakat Kesihatan dan Perkhidmatan Mental

Program kedoktoran dalam psikologi klinikal menggunakan model pengamal-sarjana latihan profesional dan menyediakan pelajar menjadi psikologi klinikal berlesen, berkhidmat kepada masyarakat melalui amalan klinikal yang diterapkan. Ia diakreditasi oleh Persatuan Psikologi Amerika. Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai status akreditasi ini atau mana-mana program doktor psikologi yang lain, sila hubungi Pejabat Konsultasi dan Akreditasi APA, Persatuan Psikologi Amerika, 750 First Street NE, Washington, DC 20002-4242, Telefon: (202) 336-5979 .

Gambaran Keseluruhan Program

Melalui kursus klinikal yang relevan, latihan klinikal, dan biasiswa yang diterapkan, pelajar membangunkan asas pengetahuan, kemahiran, dan nilai-nilai yang membawa kepada kerjaya yang bermakna sebagai ahli psikologi. Kurikulum program dibina berdasarkan asas psikologi sebagai sains dan menawarkan pendedahan menyeluruh kepada penilaian dan rawatan berasaskan bukti. Latihan klinikal bermula di salah satu daripada empat klinik berasaskan komuniti universiti dan institusi latihan berprestij dan pusat perubatan di seluruh Southern California. Pelajar mengambil bahagian dalam komuniti beasiswa diterapkan, menjalankan penyelidikan disertasi dengan penekanan terhadap aplikasi klinikal dan kepekaan terhadap konteks pelbagai budaya dan perbezaan individu.

Faedah Program

 • Saiz kelas kecil menyediakan persekitaran pembelajaran yang menyokong dengan interaksi bermakna antara fakulti dan pelajar
 • Teori pautan pedagogi kurikulum dan kursus kepada amalan klinikal
 • Bantuan khusus untuk membantu pelajar memperolehi latihan
 • Universiti peringkat nasional, program berprestij, dan fakulti pakar
 • Penyelidikan disertasi diselesaikan dalam Komuniti Biasiswa Gunaan, yang menyediakan bimbingan fakulti yang rapat dan kerjasama dengan rakan sebaya dan alumni
 • Pelajar menerima persediaan yang diperlukan untuk menjadi psikologi klinikal berlesen

Fakta Utama

 • Panjang Program / Unit: 4 tahun / 82 unit
 • Kos Unit: $ 1,550
 • Masa mula: Kejatuhan
 • Lokasi Kampus: Los Angeles Barat (Sila ambil perhatian bahawa kampus pilihan anda tidak dapat dijamin. Persembahan kampus bergantung kepada ketersediaan dan tertakluk kepada perubahan.)

Tempoh permohonan:

Kami tidak lagi menerima permohonan untuk Kejatuhan 2018 ke program yang sangat kompetitif ini.

Tenggelam tarikh permohonan 2019: 7 Januari 2019

Nota: Ijazah Sarjana dalam psikologi dikehendaki memohon program PsyD. Anda boleh memulakan gelaran Sarjana dengan memohon Kejatuhan 2018 Sarjana Seni dalam Psikologi atau Sarjana Fleksibel Seni dalam Psikologi Klinikal dengan penekanan dalam Perkahwinan

Syarat Kemasukan:

Pemohon untuk program PsyD mesti mempunyai ijazah sarjana dalam psikologi atau bidang yang berkait rapat yang mencerminkan asas pengetahuan siswazah dalam bidang-bidang berikut: aspek biologi tingkah laku, aspek kognitif dan afektif perilaku, aspek sosial tingkah laku; pengukuran psikologi, metodologi penyelidikan, dan teknik analisis data.

Jawatankuasa Kemasukan PsyD mengambil kira kebesaran dan kedalaman asas pengetahuan pemohon psikologi, dan pengalaman klinikal dan penyelidikan dalam memberikan pengakuan. Markah GRE, sebagai tambahan kepada semakan transkrip sarjana muda dan siswazah, memberikan penilaian pengetahuan am pemohon. Rata-rata purata mata pelajaran gred sarjana untuk pelajar-pelajar dalam kelas 2008-2012 memasuki kelas adalah 3.36. Profesi psikologi klinikal memerlukan kompetensi individu dan interpersonal selain penyediaan akademik. Oleh itu, sifat dan kemahiran interpersonal diambil kira dalam menilai kelayakan individu untuk kemasukan.

Dalam usaha memproses permohonan anda dengan cepat, kami hanya menerima bahan aplikasi elektronik.

Untuk memohon program ini, sila serahkan:

 • Permohonan anda untuk kemasukan dengan bayaran pemprosesan yang tidak dapat dikembalikan, yang termasuk borang Pengalaman Klinikal dan Penyelidikan.
 • Transkrip pelajar rasmi dari kolej atau universiti terakreditasi yang dianugerahkan ijazah sarjana muda dan sarjana anda melalui salah satu daripada syarikat yang diluluskan berikut:
  • Clearinghouse Pelajar Kebangsaan
  • Perchment
  • eSCRIP-SAFE
  • Sila minta semua transkrip dihantar ke gsep-admissions@pepperdine.edu.
 • Dua cadangan menggunakan Borang Cadangan ini. Jika boleh, seseorang itu harus dari seorang profesor kolej yang akrab dengan prestasi akademik anda dan seorang dari penyelia klinikal yang biasa dengan kemahiran klinikal anda. Pengesyorkan anda hendaklah menghantar e-mel kepada borang yang telah lengkap ke gsep-admissions@pepperdine.edu.
 • Pernyataan Tujuan 3-10 halaman yang menerangkan kepentingan semasa anda dalam psikologi, faktor-faktor di masa lalu yang membawa kepada minat ini, sebab-sebab untuk memohon program ini, dan rancangan profesional sepuluh tahun selepas tamat pengajian, diemail ke gsep-admissions@pepperdine.edu.
 • Markah daripada Peperiksaan Rekod Siswazah (Ujian Am sahaja), diambil dalam tempoh lima tahun yang lalu. Sila ambil perhatian: bermula dengan tahun akademik 2019-2020, Ujian Subjek Psikologi GRE tidak lagi diperlukan. Ambil perhatian bahawa GRE diberikan sepanjang tahun di kebanyakan lokasi, namun tidak semua pusat ujian terbuka pada semua tarikh ujian.
 • Rasa ringkas pengalaman profesional di dalam dan di luar bidang psikologi (termasuk aktiviti profesional semasa) melalui emel kepada gsep-admissions@pepperdine.edu.
 • (Pilihan) Jika anda mencari pengecualian untuk keperluan ujian TOEFL kami, sila mengisi Borang Permohonan Pengecualian kami dan emelnya ke gsep-admissions@pepperdine.edu.
 • (Pilihan) Penerangan kursus kursus ijazah tuan anda untuk membantu Jawatankuasa Kemasukan PsyD dalam menilai kedalaman dan kedalaman penyediaan akademik anda melalui e-mel ke gsep-admissions@pepperdine.edu.

Selepas penyaringan awal permohonan itu, calon-calon lain akan dijemput untuk temubual oleh Jawatankuasa Kemasukan PsyD. Pengaturan khas untuk wawancara telefon boleh dibuat untuk pemohon yang tinggal di luar kawasan Southern California. Jawatankuasa ini mendasari keputusannya mengenai keseluruhan mozek keperluan dan bukannya pada sebarang faktor tunggal. Pelajar yang melengkapkan ijazah sarjana mereka di Pepperdine University tidak harus mengambil kemasukan automatik ke dalam program kedoktoran.

Program taught in:
English
Pepperdine University

See 4 more programs offered by Pepperdine University »

Last updated February 12, 2019
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
1,550 USD
Kos unit
Deadline
Permintaan Maklumat
Fall 2019 application deadline
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Permintaan Maklumat
Fall 2019 application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Permintaan Maklumat
Fall 2019 application deadline
End Date
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date