Doktor Psikologi Klinikal

Umum

Penerangan Program

Doktor Psikologi Klinikal, Psy.D. - Statesboro

Keperluan Ijazah: 114-124 Jam Kredit

Kami mempunyai lebih daripada 900 pelajar siswazah yang mengejar ijazah sarjana muda, dan lebih daripada 60 pelajar siswazah yang mendaftar dalam program tuan atau doktor. Pada peringkat sarjana, 700 pelajar mendaftar di peringkat BS di Kampus Statesboro kami, dan 200 pelajar berada dalam program gelar BA atau BS di Kampus Armstrong kami di Savannah, yang juga menawarkan sijil dalam Analisis Perilaku Terapan.

Majors mempelajari pengetahuan asas tentang psikologi, menerokai penyelidikan bidang yang luas melalui trek darjah komprehensif (Statesboro) atau eksperimen (Armstrong). Trek neurosains baru kami menawarkan pelajar BS di Armstrong peluang untuk mendapatkan pemahaman tentang hubungan psikologi dengan biologi dan kimia.

The BA di Armstrong Campus menyediakan pelajar dengan kecil yang melengkapkan matlamat pendidikan dan kerjaya mereka. Pelajar meninggalkan program sarjana kami dengan pemahaman asas sains psikologi dan aplikasinya, termasuk analisis data, penulisan, dan pemikiran kritikal. Dengan kemahiran ini mereka bersedia untuk memasuki tenaga kerja atau melanjutkan pelajaran siswazah dalam psikologi atau bidang yang berkaitan.

Pelajar siswazah dalam Program Eksperimen MS kami mendapat lebih mendalam dalam psikologi kerana mereka terlibat dalam penyelidikan di bawah pengawasan seorang mentor fakulti. Pelajar juga berpeluang untuk belajar tentang psikologi pengajaran melalui penekanan pengajaran pilihan kami. Graduan program MS bekerja di sektor awam atau swasta, atau melanjutkan untuk ijazah kedoktoran.

Pelajar siswazah mengejar Psy.D. dalam Psikologi Klinikal bersedia untuk menyampaikan terapi psikologi kepada orang-orang di kawasan luar bandar. Mereka belajar kemahiran mendengarkan dan teknik terapeutik di dalam bilik darjah dan kemudian mendapat pengalaman diawasi yang mengamalkan teknik tersebut dengan klien dalam pelbagai tetapan komuniti.

Institut Penyelidikan Kesihatan Luar Bandar menggabungkan peluang penyelidikan dengan jangkauan dan pendidikan masyarakat. Graduan dari Psy.D. program disediakan untuk memohon lesen di negeri Georgia.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Georgia Southern University is the state’s largest and most comprehensive center of higher education south of Atlanta. With 141 degree programs at the bachelor’s, master’s and doctoral levels, Georgia ... Baca lebih lanjut

Georgia Southern University is the state’s largest and most comprehensive center of higher education south of Atlanta. With 141 degree programs at the bachelor’s, master’s and doctoral levels, Georgia Southern has been designated a public Carnegie Doctoral/R2 institution and serves over 26,400 students from all 50 states, Washington D.C., and Puerto Rico as well as 102 nations Baca Ringkas
Statesboro , Savannah , Hinesville + 2 Lagi Kurang