Gambaran Keseluruhan Program

Program doktor doktor yang terakreditasi dalam psikologi klinikal di Georgia Southern University (GS) adalah program sepenuh masa, seharian menawarkan kursus pengajian yang membawa kepada ijazah Doktor Psikologi Klinikal. Kurikulum program ini menyediakan graduan untuk amalan psikologi dengan tumpuan khusus kepada amalan di kawasan luar bandar. Kursus dan latihan menyediakan pelajar untuk diperintahkan sebagai ahli psikologi, dengan penekanan untuk mendidik psikologi baru untuk kawasan yang kurang mendapat perhatian di negeri Georgia dan kawasan bersebelahan di Tenggara.

115575_DoctorofClinicalPsychology.jpg

The Psy.D. Program ini berasal dari keperluan psikologi berlesen yang lama dan teruk di kawasan luar bandar, yang kurang mendapat perhatian di Amerika Syarikat, yang paling khusus di selatan luar bandar. Misi ini selaras dengan komitmen Georgia Southern University untuk memenuhi keperluan di rantau tenggara negara. Program ini melatih para pelajar mengikut model pengamal-ulama. Pelajar diajar menjadi pakar generik yang akan berkesan dalam penyampaian psikoterapi, penilaian psikologi, dan perkhidmatan perundingan psikologi di kawasan luar bandar. Selaras dengan rangka pendekatan umum, kurikulum, bermula dengan kursus asas, berusaha untuk mencipta dan mengekalkan program dinamik dan integratif, menekankan tingkah laku, kognitif, eksistensial, sistem keluarga, humanistik, dan orientasi psikodinamik.

Program ini direka bentuk untuk memupuk perkembangan pelajar secara individu dan profesional. Proses ini bertujuan membantu pelajar membina keseimbangan dalam pertumbuhan peribadi dan profesional mereka. Di samping keperluan akademik, pelajar digalakkan mengambil inisiatif dan tanggungjawab untuk pertumbuhan peribadi dan profesional menerusi pembacaan bebas, interaksi dengan rakan-rakan dan fakulti, kehadiran di kolej, dan peluang penyelidikan dan praktik pilihan tambahan.

PsyD adalah gelaran profesional dan memberi tumpuan kepada pembangunan kemahiran amali yang diterapkan. Kerana program ini merupakan bahagian integral dari Kolej Seni Liberal dan Sains Sosial di universiti serantau, para pelajar kedoktoran terlibat dalam semua aspek penyelidikan ilmiah, termasuk penyelidikan kualitatif dan kuantitatif substantif, dan keanggotaan profesional dan wacana di negara, wilayah, dan negara organisasi.

114626_114546_Campus.jpg

Keperluan Pendaftaran Biasa

 • Penyiapan gelar sarjana muda dari institusi yang diiktiraf di peringkat serantau. Rekod akademik pelajar akan dinilai berdasarkan transkrip rasmi dari semua pendaftaran terdahulu dalam pendidikan tinggi.
  • Purata Nilai Gred (IPK): IPK sebanyak 3.30 (sarjana atau siswazah). Purata IPK pemohon yang berjaya boleh didapati di laman web Jabatan.
  • Gred minimum B dalam kursus sarjana atau siswazah berikut: Statistik Psikologi, Reka Bentuk Penyelidikan, Psikologi Abnormal.
  • Rekod telah mengambil sekurang-kurangnya dua kursus berikut: Keperibadian, Psikologi Sosial, Psikologi Pembangunan, Pembelajaran dan / atau Kognisi, Psikologi Kesihatan, Pengujian dan Pengukuran, Teori Psikoterapi, Psikologi Penggunaan Bahan.
 • Semua pemohon dikehendaki mengemukakan markah semasa (lima tahun lepas) dari Ujian Am Rekod Siswazah (GRE).
 • Kami tidak mempunyai potongan minimum bagi skor pada bahagian lisan dan kuantitatif GRE. Walau bagaimanapun, skor purata GRE pemohon yang berjaya boleh didapati di laman web jabatan.
 • Untuk jurusan Bukan Psikologi sahaja: Sebagai tambahan kepada ujian GRE General, pemohon dengan ijazah dalam jurusan lain mesti mengemukakan skor (lima tahun lepas) untuk subjek GRE dalam Psikologi.
 • Tiga surat cadangan daripada bekas profesor atau majikan / penasihat yang sesuai.
 • Kenyataan bertulis tentang matlamat profesional dan rasional mengenai bagaimana Psy.D. program akan memajukan lagi objektif kerjaya pelajar. Sila berbincang tentang pengalaman dan / atau matlamat kerjaya sebelumnya dengan misi Psy.D. program untuk melatih psikologi untuk bekerja dengan penduduk luar bandar dan kurang mendapat perhatian. Sila sertakan sehingga tiga fakulti klinikal dengan siapa anda akan paling berminat bercakap jika dijemput untuk temuduga.
 • Curriculum vitae atau resume.

Berdasarkan kajian bahan-bahan permohonan, Jawatankuasa Kemasukan akan memilih calon-calon teratas untuk temuduga di kampus. Temu perbualan adalah wajib untuk dimasukkan ke dalam program. Jawatankuasa Kemasukan akan menghubungi calon-calon teratas dengan butiran mengenai tarikh dan prosedur temuduga di kampus.

* Transkrip antarabangsa mesti dinilai oleh NACES perkhidmatan penilaian terakreditasi dan mestilah kursus dengan penilaian kursus dan termasuk IPK.

115574_DoctorofClinicalPsychology1.jpg

Requirements StatesboroDegree: 114-124 Jam Kredit

Yuran pengajian boleh didapati di sini .

Tarikh Akhir Kemasukan

Hasil

The Psy.D. program yang bertujuan memberikan latihan lepasan yang berkualiti kepada pelajar dalam bidang psikologi klinikal. Program ini menyumbangkan matlamat, objektif, dan kecekapan yang berkaitan dengan amalan psikologi, terutama di kalangan masyarakat luar bandar. Matlamat, objektif dan kecekapan diperolehi daripada fakulti, misi universiti, dan keperluan komuniti di tenggara Georgia tetapi dipengaruhi oleh dasar dan garis panduan yang dikemukakan oleh Persatuan Psikologi Amerika (APA). Pelajar dijangka mencapai semua matlamat, objektif, dan kecekapan.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Georgia Southern University »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 9, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Jan 13, 2020
Mei 18, 2020
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 13, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Mei 18, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogo 17, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan 11, 2021
Tarikh tutup permohonan

Jan 13, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Mei 18, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Ogo 17, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Jan 11, 2021

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date