Baca keterangan rasmi

Doktor dalam Pendidikan adalah peluang yang unik untuk para profesional yang berpengalaman untuk memperoleh ijazah yang lebih tinggi dari segi amalan. EdD terlibat dengan pendidikan dalam pengertiannya yang luas di seluruh peringkat usia dari awal hingga dewasa. Ia berkaitan dengan semua tetapan pendidikan dan pelajar datang dari pelbagai latar belakang yang melebihi pendidikan tradisional, seperti sektor kebajikan, penjara, dan pekerjaan sosial.

Dengar dari pelajar semasa, Janine FitzGerald dan Andrew Baca:

Peserta yang mempunyai ketidaksamaan, kepelbagaian, kemampanan dan inklusi (tema di dalam bidang keadilan sosial) akan mendapat banyak manfaat daripada bekerja dengan kumpulan rakan dan tutor yang pelbagai dari pelbagai latar belakang. Semua orang yang berkaitan dengan EdD berkongsi komitmen terhadap pengertian keadilan sosial, yang menguntungkan kerja kami dalam pendidikan dan penyelidikan yang lebih luas di LSBU. Hubungan rapat antara Pusat Penyelidikan Universiti, Akademi Doktor LSBU, dan program sarjana memberikan peluang untuk bekerja dengan rakan-rakan penyelidikan yang berpikiran sama dalam komuniti pembelajaran yang meriah dan menyokong.

Peluang untuk akreditasi pembelajaran terdahulu disediakan kepada para peserta dengan latar belakang yang sesuai, termasuk penerbitan yang signifikan, pengajaran pascasiswazah, dan pengalaman penyelidikan, dan ini perlu dibincangkan dengan Tutor Kemasukan yang juga akan menerangkan proses APEL berdasarkan permintaan.


Maklumat kursus utama - dipesan mengikut mod

Mod


Modul

Tahun 1

  • Apakah pendidikan untuk?
  • Mengetengahkan isu kritikal dalam perubahan dan perkembangan pendidikan

Tahun 2

  • Menyelidiki isu kritikal dalam perubahan dan perkembangan pendidikan
  • Isu dan kontroversi dalam penyelidikan

Tahun ke 3 dan seterusnya

  • Penyelidikan dan disertasi bebas


Kebolehpasaran

Pendidikan Tinggi UK semakin menuntut kelayakan peringkat doktor dan doktor Inggeris biasanya disukai. Peserta yang ingin mencapai promosi atau membangunkan kerjaya dalam penyelidikan atau dalam jawatan kanan dalam manfaat pendidikan daripada mempunyai doktor. Peluang untuk menulis untuk penerbitan di sepanjang jalan dibina ke dalam program EdD. Penerbitan dalam jurnal yang disiarkan sangat penting bagi para peserta yang ingin mengembangkan kerjaya dalam bidang akademik.

Kami adalah University of the Year untuk Pekerjaan Graduate - The Times dan Sunday Times Panduan Universiti Baik 2018.

Di LSBU, kami ingin menyediakan anda kerjaya yang berjaya. Semasa pengajian anda - dan selama dua tahun selepas anda lulus - anda akan mendapat akses ke Perkhidmatan Khidmat Khidmat kami, yang termasuk:

  • Papan dalam talian di mana anda dapat melihat pelbagai peletakan: sambilan, sepenuh masa atau sukarela. Anda juga boleh turun untuk melihat penasihat Kedai Kerja kami, yang sentiasa ada untuk membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam carian anda.
  • Gim Kerjaya kami menawarkan bengkel kumpulan mengenai CV, teknik wawancara dan mencari pengalaman kerja, serta persembahan tetap dari majikan merentasi pelbagai sektor.

Pasukan Perusahaan Pelajar kami juga boleh membantu anda memulakan perniagaan anda sendiri dan membangunkan kemahiran keusahawanan yang berharga.

Penempatan

Oleh kerana EdD adalah doktor falsafah profesional berasaskan praktik, beberapa bentuk akses yang berterusan ke tempat kerja (termasuk kerja sukarela dan pekerjaan sendiri) adalah penting.

Pengajaran dan pembelajaran

Anda akan mendapat manfaat dari persekitaran pembelajaran Maya terkini melalui Moodle dan secara aktif digalakkan untuk menggunakan pelbagai perkhidmatan sokongan di seluruh Universiti. Akses kepada pasukan penyeliaan yang berpengalaman dibina dalam fasa penyelidikan dan disertasi.


Syarat kemasukan

Kursus ini direka terutamanya untuk graduan peringkat sarjana dengan latar belakang pendidikan yang luas (termasuk LSBU MA dalam Pendidikan atau Msc dalam Pendidikan untuk Kemampanan) dan kakitangan Universiti yang mempunyai minat dalam pengajaran dan pembelajaran, serta profesional lain dalam bidang yang berkaitan.

Semua modul tertakluk kepada perubahan oleh universiti dan mungkin berbeza daripada modul yang anda tawarkan semasa pengajian anda.

Program diajar dalam:
English

Lihat 20 lagi program yang ditawarkan oleh London South Bank University »

Tarikh Akhir Kemaskini June 11, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Jan. 2020
Duration
Sambilan
Price
4,350 GBP
Tahun 1 sambilan UK / EU fee: £ 4350; Tahun 1 separuh masa Bayaran antarabangsa: £ 6562.5
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan. 2020
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Jan. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date