Doktor Pentadbiran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

The HELP Doktor Muda (DBA) Pentadbiran Perniagaan bertujuan untuk menyediakan individu arif yang komited untuk pertumbuhan peribadi, profesional dan organisasi.

Ia ditawarkan melalui gabungan mata pelajaran yang diajar, bengkel / seminar, dan penyelidikan yang diawasi. Ia direka bentuk untuk memberi sumbangan kepada peningkatan amalan profesional trans-disciplinary dalam bidang pengurusan perniagaan, sebagai tambahan kepada sumbangan kepada pengetahuan melalui pembangunan dan penerapan rangka kerja, kaedah, dan teknik teori dalam konteks amalan untuk menangani isu- isu perniagaan dunia.

Pelajar bukan sahaja dapat membawa biasiswa yang baru dan relevan untuk menanggung isu-isu perniagaan dan pengurusan baru, tetapi mereka juga boleh membuat, memohon, mengintegrasikan dan mempersembahkan penyelidikan ilmiah kepada penonton akademik dan bukan akademik dan mengadopsi penyelesaian inovatif untuk masalah perniagaan dan peluang.

The HELP DBA diiktiraf oleh Institut Pengurusan Chartered, UK (CMI) yang menawarkan pelajar kelayakan profesional kedua - Tahap 8 Kelayakan dalam Arah Strategik dan Kepimpinan selepas mereka melengkapkan DBA.

DBA yang ditauliahkan bukan sahaja memajukan kerjaya profesional pelajar tetapi juga meningkatkan kepercayaan mereka untuk meneruskan peluang perundingan dan kerjaya dalam akademik. HELP DBA adalah satu-satunya DBA yang diiktiraf dengan kelayakan tertinggi 8 peringkat CMI di Asia. Dengan CMI yang terakreditasi pelajar HELP DBA dapat melacak ke peringkat seterusnya untuk menjadi Pengurus Berkanun, (CMgr).

Struktur

FASA I: Modul Pembelajaran (10 Unit)
 • Kaedah dan Kaedah Penyelidikan DBA8000A A
 • Kaedah dan Kaedah Penyelidikan DBA8000B B
 • DBA8001 Isu-isu Baharu dalam Tingkah Laku Organisasi dan Pengurusan Sumber Manusia
 • DBA8002 Isu-isu Baharu dalam Ekonomi
 • Isu-isu DBA8003 dalam Mengoptimumkan Pengurusan Operasi
 • DBA8004 Isu-isu Baharu dalam Pengurusan Pemasaran dan Penyelidikan
 • DBA8005 Menguruskan Risiko dan Isu dalam Persekitaran Antarabangsa
 • DBA8006 Isu-isu Pembaharuan dalam Membuat Keputusan Kewangan
 • DBA8007 Peluang Strategik dan Membuat Keputusan
 • DBA8008 Isu-isu Baharu dalam Tadbir Urus Korporat dan Akauntabiliti

PHASE II
 • Disertasi DBA8010 (Bilangan kata minimum sebanyak 40,000)

Penilaian

FASA 1-10 Kursus Kerja

Dalam Fasa 1 - terdapat dua tugasan bagi setiap kursus untuk membolehkan pelajar menunjukkan bahawa mereka telah berjaya memenuhi hasil pembelajaran: Tugasan I (40%) dan Tugasan II (60%) yang mungkin ditunjukkan melalui tugasan bertulis, cadangan mini, individu dan / atau persembahan kumpulan. Pelajar akan diberi rubrik penilaian.


PHASE II-Disertasi

Dalam Fasa II pelajar diminta melengkapkan disertasi diselia, mempertahankan cadangan penyelidikan mereka dan duduk untuk pertahanan lisan akhir untuk lulus.

Syarat kemasukan

Pemohon mesti mempunyai salah satu syarat kemasukan berikut:

 • Ijazah Sarjana dalam bidang perniagaan atau pengurusan atau disiplin berkaitan atau profesional dari universiti yang diiktiraf, sebaik-baiknya dengan pengalaman yang relevan dalam perniagaan dan industri.
 • Pemohon antarabangsa dikehendaki memenuhi skor minima 6.0 untuk Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS) atau setara.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Since 1986 we have grown steadily and sturdily. We have sustained our student number and ensured a robust financial position. We have distinguished ourselves by excelling as a thought leader, an incub ... Baca lebih lanjut

Since 1986 we have grown steadily and sturdily. We have sustained our student number and ensured a robust financial position. We have distinguished ourselves by excelling as a thought leader, an incubator of outstanding graduates, a model of selective excellence, and as a community-caring institution. All these years our educational goals have been to prepare students for their first job graduate school, to prepare students for their subsequent career and to prepare students for a fulfilling and productive life. The drives of our vision are our values which are based on “Pride Of Achievement, Sharing Success, The Courage to Be, To Be compassionate, and To be Significant” Baca Ringkas