Baca keterangan rasmi

Tahap DBA dicipta kepada individu yang telah mencapai fasa dalam kehidupan mereka di mana kepuasan peribadi adalah keutamaan mereka. Ini adalah masa di mana kita menilai semula isu-isu kritikal kehidupan kita yang melibatkan keluarga dan kerjaya dan masa depan yang kita inginkan. Perniagaan dan isu-isu global dan falsafah hidup diberi perspektif baru dalam siasatan peribadi ini.

Lebih daripada hanya satu lagi program akademik atau kursus untuk mengamalkan profesional, DBA adalah perbualan serius tentang isu-isu kritikal yang berputar di sekitar kehidupan kita dan cara kita membentuk nasib kita. Oleh itu, kita menerima pakai satu pengalaman pembelajaran yang mencabar iaitu pengalaman dan penerokaan: Menyedari bahawa dunia kita adalah huru-hara dan bahawa kebanyakan cabaran dalam membuat keputusan adalah apa yang kita kategorikan sebagai "masalah jahat", satu rangka kerja paradigmic yang sama sekali baru mesti digunakan.

pembelajaran kongsi kami dengan itu menggunakan gabungan falsafah tertanya-tanya, pembelajaran sastera berasaskan dan menghargai, Design dan teknik Teori U, PBL, tajalli dan analisis senario. Ia adalah pelbagai disiplin dan disokong oleh pendekatan eksperimen.

DBA adalah kira-kira pertumbuhan peribadi dan transformasi kepimpinan kenyataan yang kuat tentang kepentingan peribadi. Akademik Program Leader ialah Datuk Dr Paul Chan yang merupakan seorang usahawan sosial dan perintis dalam pendidikan tinggi swasta. Beliau mengetuai satu pasukan pemimpin pemikiran dan pengamal yang datang dari spektrum yang luas disiplin dan pengalaman hidup.

Syarat Kemasukan

  • Ijazah Sarjana dalam perniagaan atau pengurusan atau disiplin yang berkaitan atau profesional dari Universiti yang diiktiraf yang mempunyai pengalaman berkaitan yang mencukupi dalam perniagaan dan industri
  • Tahap penguasaan bahasa Inggeris dianggap mencukupi untuk memuaskan menamatkan kursus.
Program diajar dalam:
English
This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
Duration
Ikut lokasi
Ikut tarikh