Baca keterangan rasmi

Edinburgh Business School adalah Edinburgh Business School Siswazah dari Universiti Heriot-Watt.

Edinburgh Business School telah membantu profesional yang bekerja menjadi pemimpin perniagaan selama lebih dari 25 tahun, menawarkan program pascasiswazah yang berkualiti tinggi dan boleh diakses dalam perniagaan. Program MBA , Sarjana , DBA dan PhD dalam talian yang popular kami telah mempercepatkan kerjaya lebih daripada 20,000 graduan. Pelajar kami telah melihat kenaikan gaji, mendapat kenaikan pangkat dalam syarikat mereka dan ramai yang memulakan perniagaan mereka sendiri.

Jadilah antara pengamal perniagaan terbaik dalam penyelesaian perniagaan berasaskan penyelidikan di dunia.

"Program doktoral Edinburgh Business School menyatukan ahli akademik kelas pertama, latihan yang ketat dalam kaedah penyelidikan dengan komuniti pengamal global. Ia menawarkan peluang yang unik untuk pembelajaran jarak jauh yang fleksibel dengan penyelidikan DBA dan PhD dengan pilihan sokongan di kampus di Edinburgh, Dubai, Jerman dan pangkalan antarabangsa yang lain. "

Profesor Abigail Marks, Pengarah Program Penyelidikan dan Doktor Falsafah

Bertemu Dr. Jeanette Vinke, DBA

Ingin mengetahui lebih lanjut?

Struktur program

Direka untuk membantu pelajar menggunakan kaedah penyelidikan untuk menentukan, melaksanakan dan menilai penyelesaian yang berpotensi untuk isu perniagaan yang sangat nyata, program DBA dan PhD terdiri daripada dua tahap: peringkat kursus dan peringkat penyelidikan.

Peringkat kursus akan memberi anda pengetahuan dan kepakaran yang anda perlukan untuk membangunkan topik tesis dan pemahaman anda tentang proses penyelidikan. Peringkat penyelidikan terdiri daripada dua fasa, fasa mentor dan fasa yang diselia; Setelah selesai, anda akan menghantar tesis akhir anda untuk peperiksaan, yang berlaku dalam bentuk pertahanan lisan.

Bersedia untuk memohon?

Untuk memulakan program doktoral anda, anda mesti mempunyai pengalaman pengurusan sekurang-kurangnya lima tahun dan fasih berbahasa Inggeris. Anda juga harus mengemukakan untuk semakan:

  • borang permohonan
  • dua rujukan
  • transkrip rasmi Ijazah Sarjana anda.

Sapukan sekarang .

Ingin mengetahui lebih lanjut?

Bertanya terus mengenai program ini.

Atau, berbincang dengan penasihat di 44 (0) 131 451 3090

E-mel: dbaenquiries@ebs.hw.ac.uk

Program diajar dalam:
English
Edinburgh Business School
Tarikh Akhir Kemaskini June 20, 2018
This course is Campus based
Start Date
Duration
Price
Contact school
Deadline
Ikut lokasi
Ikut tarikh