Doktor Pentadbiran Perniagaan

Umum

3 lokasi tersedia

Penerangan Program

Ikuti karier anda ke tahap seterusnya sambil mengekalkan keseimbangan kerja-kehidupan yang sihat!

Mencabar, Fleksibel, dan Global

Ijazah Kedoktoran dari Eropah dengan penekanan pada penyelidikan perniagaan dan aplikasinya dalam industri.

Memperoleh gelaran doktor falsafah yang diinginkan dari universiti terkenal adalah impian bagi banyak profesional! Ini memerlukan dedikasi dan komitmen untuk membuat salah satu keputusan terpenting dalam hidup. Program DBA adalah ijazah kedoktoran yang lengkap tetapi terdapat sedikit percanggahan dengan Ph.D yang berorientasikan akademik. ijazah. DBA mengkhususkan diri dengan berkesan menggunakan pengalaman profesional utama dalam menjalankan penyelidikan tersirat industri.

Ijazah ini dikembangkan dan disampaikan dengan kerjasama Universidad Catolica De Murcia (UCAM), Sepanyol, yang berada di antara 10 universiti teratas di Eropah oleh Times Higher Education Ranking-2019 untuk Pendidikan Berkualiti. Ijazah terakhir dikeluarkan oleh UCAM yang akan diberikan pada konvokesyen yang diadakan di Universiti di Sepanyol.

Program ini akan melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk menyumbang kepada pengeluaran dan penyebaran sains gunaan dalam bidang pengurusan dan pentadbiran perniagaan. Perjalanan penyelidikan difasilitasi melalui sumber digital yang dikembangkan dengan baik, tutor peribadi, dan sokongan panduan penyelidikan. Pengalaman pembelajaran dan penyelidikan ini mencabar anda untuk mempertajam kepakaran kritikal dan analitik anda. Anda akan mengembangkan kemahiran penyelidikan untuk menjadi pakar dalam bidang anda dengan kemampuan yang terbukti untuk berfikir di luar kotak. Program ini dirancang agar sesuai dengan jadual sibuk eksekutif kanan memastikan keseimbangan kerja-hidup-belajar tidak terganggu.

141824_pexels-photo-2182969.jpeg

Mengenai Universiti

UCAM adalah universiti Katolik swasta dengan sejarah 20 tahun dan lebih daripada 16,000 pelajar, yang menawarkan 33 jurusan Sarjana rasmi Eropah, 45 Sarjana, dan 66 bidang penyelidikan doktoral di antara tajuk-tajuk lain yang berprestij.

Ditubuhkan pada tahun 1996, UCAM adalah Universiti Eropah yang diakreditasi sepenuhnya dengan misi yang jelas: untuk memberi pelajar pengetahuan dan kemahiran untuk melayani masyarakat, untuk menyumbang kepada pengembangan pengetahuan manusia lebih lanjut melalui penyelidikan dan pengembangan. UCAM memberi kuasa kepada pelajar untuk mengembangkan kemahiran dunia nyata mereka sendiri. Infrastruktur, makmal, dan studio kelas atasan kampus, bersekutu dengan komponen pembelajaran praktikal akan mempersiapkan pelajar untuk menerapkan pengetahuan yang mereka perolehi.

Pelajar harus melengkapkan magang di institusi awam atau swasta di mana mereka akan mendapat rasa bidang kepakaran masa depan mereka. UCAM telah menubuhkan lebih daripada lima puluh kumpulan penyelidikan dalam kerjasama erat dengan perusahaan seperti Coca-Cola, Danone, Vodafone, dan Siemens, memberikan beberapa pelajar peluang untuk menyumbang secara akademik.

UCAM adalah antara universiti pertama yang menyesuaikan programnya dengan Sistem Kualiti Eropah untuk Pendidikan, mengikuti Proses Bologna.

Apa itu DBA?

Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) adalah ijazah doktor profesional sambilan dengan skop dan reputasi antarabangsa, yang direka untuk meningkatkan amalan eksekutif dan profesional melalui penerapan teori suara dan penyelidikan yang teliti mengenai isu-isu sebenar dan kompleks dalam perniagaan dan pengurusan.

Ini meningkatkan kemampuan pelajar untuk mengembangkan teori pengetahuan, aplikasi mereka dalam perniagaan. Aspek utama program ini adalah untuk mengembangkan kemahiran peribadi, perundingan, dan penyelidikan dalam konteks penyelidikan yang teliti dan relevan.

Siapa yang patut mempertimbangkan DBA?

Doktor Pentadbiran Perniagaan didorong oleh keinginan untuk memicu perubahan sebenar dalam syarikat atau bidang mereka melalui pembuatan keputusan berdasarkan data. Program ini akan memberi manfaat khusus kepada eksekutif tingkat C yang berpengalaman, pengurus kanan, ketua jabatan, perunding, pendidik pengurusan, dan usahawan. Pengalaman DBA mencabar pelajar untuk mempertajam kepakaran kritikal dan analitis. Anda akan mengembangkan kemahiran anda dalam penyelidikan untuk menjadi pakar dalam domain anda dengan kemampuan yang terbukti untuk berfikir di luar kotak.

DBA dan PhD - Sama tetapi berbeza

DBA adalah program peringkat eksekutif yang dirancang untuk profesional yang bekerja dengan pengalaman pengurusan yang luas dan juga ijazah sarjana, yang ingin maju dalam karier mereka. DBA mempunyai ketegasan dan relevan kerana ia menyumbang kepada teori, praktik, dan penyelidikan dalam perniagaan dan pengurusan. Program DBA adalah ijazah Doktoral penuh, tetapi bertentangan dengan Ph.D., ada fokus pada pengalaman profesional.

Ph.D. program ini disasarkan kepada mereka yang berminat untuk mengikuti kerjaya yang fokus dalam penyelidikan di akademik.

Ubah pengalaman korporat anda menjadi pengetahuan dan memberi impak sebenar kepada perniagaan anda di masa hadapan.

Struktur Program

Program ini menawarkan kerja kursus yang terstruktur dengan baik, yang dirancang untuk membina kecekapan penyelidikan. Ini diikuti oleh projek penyelidikan yang bertujuan untuk menunjukkan kemahiran dan pengetahuan yang diperoleh dalam kerja kursus awal, menyumbang kepada peningkatan dan peningkatan amalan perniagaan yang ada.

DBA disusun dalam dua peringkat.

Tahap 1: Ini terdiri daripada lima modul yang diajar pada tahun 1, menyumbang 60 Kredit ECTS.

Tahap 2: Setelah berjaya menyelesaikan tahap 1, pelajar maju untuk menyelesaikan "Tesis Berasaskan Praktik" terakhir yang perlu disiapkan dalam 2 tahun sejak awal penyelidikan.

Tempoh maksimum untuk menyelesaikan penyelidikan adalah 3 tahun dengan jangka masa minimum 1 tahun.

Anugerah Keluar Awal

Pelajar tahap 1 yang berjaya akan dianugerahkan Sarjana Falsafah (MPhil) dalam Pengurusan oleh Universidad Catolica De Murcia, Sepanyol sekiranya pelajar memutuskan untuk keluar tanpa menyelesaikan tesis penyelidikan akhir.

Tempoh

Peringkat Pembelajaran - 1 Tahun

Peringkat Penyelidikan - 2 Tahun

Walaupun istilah untuk penyelidikan adalah 2 tahun, pelajar dapat melanjutkannya selama 1 tahun lagi. Pelajar yang bercita-cita tinggi boleh menyelesaikan penyelidikan dalam satu tahun juga berdasarkan jadual mereka.

Butiran Modul

Tahun 1

Tujuan Tahun Satu adalah untuk menyediakan landasan teori dan praktikal dalam metodologi penyelidikan untuk penyelidikan empirikal yang maju dalam bidang pengurusan. Bahagian akhir Tahun Satu adalah untuk menerapkan pengetahuan dan pemahaman metodologi penyelidikan untuk kajian rintis sebenar dan keseluruhan cadangan tesis dan untuk merenungkan prestasi sendiri sebagai penyelidik.

 • M1. Kaedah dan Kaedah Penyelidikan - 10 ECTS
 • M2. Isu Penyelidikan dalam Pengurusan Kontemporari - 10 ECTS
 • M3. Projek Penyelidikan Interim (Kajian Rintis) - 10 ECTS
 • M4. Merancang Projek Penyelidikan (Tesis Proposal) - 20 ECTS
 • M5. Berkembang sebagai Penyelidik (Refleksi Individu) - 10 ECTS

Tahun 2 & 3

Tujuan tahun ke-2 dan ke-3 adalah untuk menjalankan penyelidikan utama yang lengkap di bawah pengawasan panduan. Dua tahun itu digunakan untuk menghasilkan tesis terperinci yang memenuhi harapan penyelidikan yang diperlukan di peringkat doktoral.

 • M6. Tesis Berasaskan Amalan - 120 ECTS

Sarjana Falsafah dalam Pengurusan

Anugerah Keluar Awal

Pelajar yang berjaya melengkapkan tahun pertama dengan 60 kredit ECTS akan layak mendapat anugerah keluar, Master of Philosophy in Management (M.Phil) dari Universidad Catolica De Murcia, Sepanyol. Ini berlaku sekiranya pelajar memutuskan untuk keluar dari kursus tanpa menyelesaikan penyelidikan akhir. Anugerah keluar dikenakan bayaran pensijilan tambahan sebanyak USD 3000.00 (sebagai tambahan kepada bayaran satu tahun).

Pelajar akan dibenarkan untuk menyambung penyelidikannya di peringkat kemudian jika dia ingin melanjutkan DBA tidak lebih dari 5 tahun dari tarikh keluar. Modul-modul berikut mesti berjaya disiapkan untuk mendapat ijazah M.Phil:

 • M1. Kaedah dan Kaedah Penyelidikan - 10 ECTS
 • M2. Isu Penyelidikan dalam Pengurusan Kontemporari - 10 ECTS
 • M3. Projek Penyelidikan Interim (Kajian Rintis) - 10 ECTS
 • M4. Merancang Projek Penyelidikan (Tesis Proposal) - 20 ECTS
 • M5. Berkembang sebagai Penyelidik (Refleksi Individu) - 10 ECTS

Proses Kemasukan

Kelayakan

Setelah permohonan dihantar, Pasukan Kemasukan akan menyaringnya untuk mengesahkan kelayakan anda untuk mengikuti program ini. Sekiranya layak, temu ramah akan dijadualkan untuk anda dengan Panel Temuduga program.

Setelah diluluskan, temu ramah akan dijadualkan dengan panel. Prosesnya akan dilakukan melalui telefon / skype / zoom untuk calon antarabangsa. Hasilnya akan dikeluarkan dalam masa satu minggu dari temu ramah anda.

Kriteria Kemasukan

 • A- Calon mesti mempunyai ijazah MBA atau Sarjana atau setaraf dengan institusi yang diiktiraf.
 • B- Calon mesti mempunyai sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja di peringkat pengurusan.
 • C- Calon mesti menguasai bahasa Inggeris bertulis dan lisan yang lengkap. Tahap Bahasa Inggeris: 6.0 IELTS atau setaraf.

Bayaran

 • Tahun 1 - USD 7000.00
 • Tahun 2 - USD 3500.00
 • Tahun 3 - USD 3500.00

Diskaun kesetiaan 20% untuk ahli alumni MBA Institusi Kumpulan Pendidikan Westford.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

ABOUT WESTFORD UNIVERSITY COLLEGE Westford University College is one of the leading and prestigious business schools, located in the UAE offering quality educational deliveries across under-graduate, ... Baca lebih lanjut

ABOUT WESTFORD UNIVERSITY COLLEGE Westford University College is one of the leading and prestigious business schools, located in the UAE offering quality educational deliveries across under-graduate, graduate and vocational professional programs carrying significant value and recognition from awarding bodies and accredited universities having its presence in UK, Lebanon, US, Africa, India, and UAE. Our strategic partnerships and understanding of evolving industry requirements and deep analysis of economic realities ensure that we offer a meaningful and diverse portfolio of management, fashion and technology-based programs. We have developed an integrated alliance with Liverpool John Moores University and Cardiff Metropolitan University in the UK and UCAM in Spain. Over thousands of students from more than 100 different countries are studying at Westford and they have become a part of a learning community that promotes critical thinking, experimental learning, innovation and enterprise. The institution has been recognized for excellence in educational delivery and efficient learning pedagogies and several accolades were offered across the period 2015-19. We have been awarded by Forbes Middle East in 2019, received MENAA award for ‘Best Corporate Brand’ 2019, Asian Education Leadership Award for ‘Asia’s Best Emerging Business School’ , Middle East’s ‘Best International Business College’ in 2017 and The Times Higher Education Award for ‘Outstanding Student Support’ in 2016. Baca Ringkas
Sharjah , Lagos , United Arab Emirates Online , Cape Town , Kuwait City , Riyadh , Johannesburg , Dammam , Bahrain Online , Accra , Toronto , Dubai , Kanada Online , Nigeria dalam talian , Toronto , Cape Town , Abu Dhabi , Malaysia Online , Amman , UK Online + 19 Lagi Kurang