Baca keterangan rasmi

kompleks, persekitaran yang kompetitif global hari ini memanggil model baru prestasi dan penyelesaian yang inovatif, yang memerlukan pemimpin organisasi dapat berfikir dari segi global dan sistem reka bentuk yang inovatif dan responsif kepada trend global dan masyarakat.

Kolej Perniagaan dan Ekonomi (CBE) di UAEU telah memberi respons kepada keperluan ini semakin meningkat dengan pengenalan AASCB yang diiktiraf, Doktor Pentadbiran Perniagaan program (DBA) yang akan ditawarkan di ibu negara UAE, Abu Dhabi.

Program ini telah direka untuk profesional kerja penyelidikan yang berorientasikan dan eksekutif tahap kanan. Ia bertujuan untuk meningkatkan pengetahuan pengurusan dan melengkapkan pemimpin perniagaan dengan kemahiran penyelidikan dan pengurusan proses yang luas untuk membolehkan mereka berjaya menangani disiplin, isu-isu gambar besar yang mencirikan pengurusan perniagaan global hari ini. The sambilan, akademik program yang ketat disampaikan dalam cara yang membolehkan pemimpin perniagaan untuk merealisasikan cita-cita tanpa menjejaskan usaha profesional mereka.

Kami yakin bahawa CBE DBA, disampaikan oleh fakulti kedoktoran khusus dengan kelayakan bertaraf dunia, akan membantu anda bergerak ke tahap yang seterusnya dalam mencapai matlamat kerjaya anda.

Kemasukan ke DBA

Kemasukan ke program DBA UAEU akan memilih dalam alam semula jadi. Keperluan kritikal ialah pelajar mengakui mampu menjalankan aktiviti kedoktoran peringkat. Jawatankuasa Kemasukan DBA, yang terdiri daripada ahli-ahli fakulti daripada CBE bersama-sama dengan Penyelaras Program DBA, akan menilai setiap pemohon untuk menentukan kesesuaiannya untuk kemasukan ke kursus.

Kemasukan Minimum Keperluan

Berikut adalah syarat-syarat minimum untuk kemasukan ke Program DBA di UAEU.

  • Sarjana Muda dari universiti yang diiktiraf yang diiktiraf oleh Kementerian UAE Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Saintifik, di kawasan yang sesuai ke kawasan akademik yang dimaksudkan oleh permohonan dibuat.
  • A GPA minimum terkumpul sebanyak 3.0 pada 4.0 skala atau setaraf, dalam ijazah Sarjana yang diperolehi di universiti yang diiktiraf yang diiktiraf oleh Kementerian UAE Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Saintifik.
  • Skor daripada 6.0 atau lebih tinggi pada peperiksaan Akademik IELTS atau setaraf; skor ini mestilah berumur kurang daripada dua tahun pada masa permohonan dan dari Centers kami yang diluluskan (sila hubungi Kemasukan untuk pengesahan).
  • Mendapat sekurang-kurangnya lima tahun pengalaman kerja digabungkan berkaitan pada eksekutif / peringkat pengurusan sebelum atau selepas Master.

DBA adalah empat tahun, program sambilan berstruktur dalam dua peringkat.

Peringkat pertama, peringkat yang diajar, terdiri daripada dua tahun kerja kursus yang meliputi falsafah penyelidikan, kaedah penyelidikan kualitatif dan kuantitatif, penyelidikan bagi menyokong fungsi perniagaan, kajian literatur & kritikan, dan faktor manusia dan tanggungjawab sosial.

Peringkat kedua, peringkat penyelidikan dan disertasi, berlangsung antara dua dan tiga tahun. Pada peringkat ini, aspek pengajaran rasmi program berakhir dan pelajar dijangka menggunakan pengetahuan yang diperolehi daripada peringkat pertama untuk menjalankan siasatan penyelidikan yang mewakili sumbangan asal untuk amalan profesional yang mempunyai merit akademik yang luar biasa. calon DBA dijangka untuk menangani isu-isu kepentingan sebenar kepada organisasi mereka sendiri, menyampaikan hasil-utiliti yang tinggi dan menikmati ganjaran melihat penyelesaian mereka secara benefisial dilaksanakan. Dalam tempoh ini, kerja pelajar akan diselia oleh dua penyelia.

program itu selesai selepas penyerahan berjaya dan mempertahankan disertasi.

Program DBA mempunyai lima bidang utama fokus:

  • Kemahiran komunikasi
  • Pemikiran Kritis dan Penyelesaian Masalah.
  • Autonomi, Kerja Berpasukan dan Kepimpinan.
  • Etika dan Civic Engagement.
  • pengetahuan disiplin.
Program diajar dalam:
English
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sambilan
Price
252,500 AED
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date