118443_UAEUlogo2.jpg

Gambaran keseluruhan

DBA adalah program separuh masa yang dicampur empat tahun dan distrukturkan dalam dua peringkat. Peringkat Satu terdiri daripada dua tahun kerja kursus yang meliputi falsafah penyelidikan, kaedah penyelidikan kualitatif dan kuantitatif, penyelidikan dalam menyokong fungsi perniagaan, kajian literatur

Objektif Program

 • Membolehkan pengurus kanan meningkatkan amalan profesional mereka dan menyumbang pengetahuan terkini dalam bidang pengajian mereka yang dipilih.
 • Menghasilkan profesional berorientasikan penyelidikan dengan keupayaan lanjutan dalam kepimpinan dan pengurusan perubahan.
 • Membenarkan graduan untuk kembali ke organisasi mereka meningkatkan pemahaman dan pemikiran konseptual dalam pengurusan perniagaan di peringkat tertinggi.
 • Meningkatkan kelebihan persaingan untuk para eksekutif dan organisasi mereka, dengan mengambil bahagian dalam perbincangan dengan ahli akademik dan pengamal di bidang pemotongan bidang mereka.

Hasil Pembelajaran Program

Program DBA mempunyai lima fokus utama:

 • Kemahiran komunikasi
 • Pemikiran Kritikal dan Penyelesaian Masalah.
 • Otonomi, Kerja Sama dan Kepimpinan.
 • Etika dan Civic Engagement.
 • Disiplin pengetahuan.

10 Hasil Belajar Program (PLO) yang berikut menentukan apa yang akan dilakukan oleh graduan DBA apabila selesai program

PLO1.1 A

Membangunkan persembahan lisan untuk berkomunikasi dengan berkesan dan tanpa bimbingan, menggunakan teknologi untuk menyokong persembahan lisan maklumat di mana diperlukan untuk rakan akademik dan profesional. (Kategori 'Mencipta' dalam taksonomi Bloom yang disemak semula).

PLO1.2

Tulis dengan berkesan untuk menyampaikan perkara yang sangat rumit dan pelbagai kepada khalayak pakar. (Kategori 'Mencipta' dalam taksonomi Bloom yang disemak semula).

PLO2.1

Memohon pelbagai kemahiran dan teknik yang dikuasai termasuk sintesis, penilaian, perancangan dan refleksi, yang diperlukan untuk memberikan kritikan dan mendefinisikan semula amalan profesional dan pengetahuan. (Kategori 'Memohon' dalam taksonomi Bloom yang disemak semula).

PLO2.2

Memohon kemahiran lanjutan dalam membangunkan penyelesaian inovatif kepada masalah kritikal menggunakan kemahiran pakar, membuktikan kemerdekaan intelektual. (Kategori 'Memohon' dalam taksonomi Bloom yang disemak semula).

PLO3.1

Bertindak dengan kuasa, kreativiti, autonomi, kemerdekaan, integriti ilmiah dan profesional. (Kategori 'Mencipta' dalam taksonomi Bloom yang disemak semula)

PLO3.2

Menunjukkan kebolehan yang berkaitan dengan kepimpinan profesional dari kumpulan dan pasukan sebaya. (Kategori 'Memohon' dalam taksonomi Bloom yang disemak semula).

PLO4.1

Menilai secara konsisten dan sensitif menguruskan pelbagai isu etika dalam konteks yang sangat rumit dan membuat penilaian yang adil. (Kategori 'Mengevaluasi' dalam taksonomi Bloom yang disemak semula).

PLO4.2

Meneliti konteks sosial dan budaya kepimpinan yang rumit. (Kategori 'Menganalisis' dalam taksonomi Bloom yang disemak semula).

PLO5.1

Menilai keadaan penyelidikan dan amalan dalam bidang perniagaan dan menyerlahkan cara yang mungkin untuk menyumbang kepada bidang itu. (Kategori 'Mengevaluasi' dalam taksonomi Bloom yang disemak semula).

PLO5.2

Buat pengetahuan baru dalam bidang, melalui penyelidikan bebas, penyelesaian praktikal yang inovatif dan kreatif kepada masalah perniagaan yang mencabar melalui konsep, merancang, melaksanakan, dan menyesuaikan proses penyelidikan dalam konteks yang rumit. (Kategori 'Mencipta' dalam taksonomi Bloom yang disemak semula).

Kemasukan ke DBA

Kemasukan ke program DBA UAEU akan bersifat selektif. Keperluan penting ialah mengakui para siswa dapat melakukan kegiatan tingkat doktoral. Jawatankuasa Kemasukan DBA, yang terdiri daripada ahli fakulti CBE bersama dengan Penyelaras Program DBA, akan menilai setiap pemohon untuk menentukan kesesuaian mereka untuk kemasukan ke kursus tersebut.

Keperluan Kemasukan Minimum

Berikut adalah syarat minimum untuk kemasukan ke Program DBA di UAEU.

 • Ijazah Sarjana dari sebuah universiti yang diiktiraf diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Saintifik UAE, di kawasan yang sesuai dengan kawasan akademik yang permohonannya dibuat.
 • IPad kumulatif minimum 3.0 pada skala 4.0 atau setaraf, dalam Ijazah Sarjana yang diperolehi di universiti yang diiktiraf diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Saintifik UAE.
 • Skor 6.0 atau lebih tinggi pada peperiksaan Akademik IELTS atau setaraf; skor ini mestilah kurang dari dua tahun pada masa permohonan dan dari Pusat yang diluluskan (sila hubungi Kemasukan untuk pengesahan).
 • Minimum lima tahun pengalaman kerja yang berkaitan di peringkat eksekutif / pengurusan sebelum atau selepas Master.

Tuisyen dan Yuran

Bayaran

Tuisyen bagi setiap Jam Kredit

Jumlah

Kerja Kursus

8,400

201,600

Penyelidikan Disertasi

2,100

50,400

Bayaran permohonan

500

Jumlah Bayaran

252,500

Butiran pembayaran seperti berikut

Tahun 1 - Dua Semester 100,800

Dua ansuran: Setiap ansuran akan dibuat sebelum permulaan setiap semester

 • Semester 1: AED 50,400
  - Semester 2: AED 50,400

Tahun 2 - Dua Semester 100,800

Dua ansuran: Setiap ansuran akan dibuat sebelum permulaan setiap semester

 • Semester 1: AED 63,000
  - Semester 2: AED 37,800
 • Tahun 3 25,200

  Pelajar yang gagal menyempurnakan disertasi mereka pada akhir Tahun 4, akan perlu membayar yuran penerusan AED 25,000 setahun.

  Tahun 4 25,200

  Pelajar yang gagal menyempurnakan disertasi mereka pada akhir Tahun 4, akan perlu membayar yuran penerusan AED 25,000 setahun.

  Maklumat lanjut

  Pautan berguna

  Program diajar dalam:
  • English

  Lihat 22 lagi program yang ditawarkan oleh UAEU United Arab Emirates University »

  Tarikh Akhir Kemaskini Og 3, 2019
  Kursus ini Lokasi Kampus
  Start Date
  Ogo 2020
  Duration
  Sambilan
  Sepenuh masa
  Price
  8,400 AED
  Deadline
  Mac 30, 2020
  Fall intake deadline.
  Ikut lokasi
  Ikut tarikh
  Start Date
  Ogo 2020
  Tarikh tutup permohonan
  Mac 30, 2020
  Fall intake deadline.

  Ogo 2020

  Location
  Tarikh tutup permohonan
  Mac 30, 2020
  Fall intake deadline.
  End Date