Read the Official Description

Ini adalah gelaran terminal dalam bidang Pentadbiran Perniagaan bagi mereka yang ingin meneruskan kerjaya dalam bidang seperti pengajaran, penyelidikan, perundingan dan perniagaan peringkat atas dan / atau pentadbiran universiti. CIBU adalah salah satu daripada beberapa universiti yang diluluskan ACICS untuk program DBA di Amerika Syarikat. Hanya sebilangan kecil pelajar yang layak yang pernah mencapai tahap kejayaan yang signifikan ini.

Keperluan Kemasukan

Pemohon untuk program ini mestilah memperoleh ijazah induk sebelum ini. Ijazah ini mestilah dari CIBU , institusi yang diakreditasi oleh persatuan serantau atau kebangsaan yang diiktiraf oleh Jabatan Pendidikan AS atau sekolah asing / yang dilesenkan / dikawal selia oleh agensi pengawasan yang sesuai di negara asal. Ijazah asing akan dikaji semula dan dinilai untuk menentukan sama ada mereka memenuhi keperluan akademik yang diperlukan dari ijazah induk. Pelajar yang kurang mahir, walaupun mempunyai akademik yang setara dengannya dalam kursus yang sesuai, boleh membuat petisyen kepada Pendaftar untuk kemasukan. Penguasaan Bahasa Inggeris minimum untuk pelajar antarabangsa adalah seperti berikut: TOEFL (iBT) -79; IELTS-7.0; atau TOEIC-750. CIBU tidak memerlukan peperiksaan GRE atau GMAT. Untuk penilaian yang tepat untuk keperluan latar belakang anda, sila hubungi Pejabat Kemasukan.

Pemindahan Kredit

Kredit pemindahan tahap siswazah maksimum ialah 65 unit suku tahun (ijazah pascasiswazah). Pemindahan kredit adalah berdasarkan kursus dalam CIBU Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) CIBU dan mesti memenuhi ujian kesetaraan untuk semua kursus. Kursus pemindahan tahap kedoktoran maksimum yang diterima akan menjadi dua (atau 10 unit suku tahun). Pemindahan kredit adalah tertakluk kepada ulasan oleh Pendaftar dan Jawatankuasa DBA untuk kelulusan.

Keperluan Program

Sekurang-kurangnya 80 unit suku tahun (16 kursus) mesti diselesaikan di CIBU untuk melayakkan diri ke peringkat kedoktoran. Daripada jumlah ini, 70 unit suku tahun mestilah berada di peringkat kursus doktor. Sebanyak 145 unit suku tahun (29 peringkat peringkat sarjana) selepas ijazah sarjana muda dan penyerahan disertasi mesti dilengkapkan untuk tamat pengajian. Pelajar yang telah menamatkan MBA mereka di CIBU akan mengambil sejumlah 16 lagi kursus (80 unit suku tahun) serta disertasi.

Keperluan Latar Belakang Preparatory

Pelajar yang dimasukkan ke dalam program DBA mesti menunjukkan keterangan keupayaan mereka untuk meneruskan kerja peringkat siswazah di peringkat kedoktoran. Oleh itu, pelajar digalakkan untuk memiliki ijazah sarjana dalam disiplin Pentadbiran Perniagaan, Pengurusan atau bidang yang berkaitan. Sekiranya kekurangan wujud dalam persediaan latar belakang pelajar, CIBU akan memerlukan kursus persediaan lebih lanjut berdasarkan kes demi kes, menggunakan keputusan penilaian CIBU dan ujian kecekapan yang diberikan dan dinilai oleh fakulti dalam bidang disiplin berfungsi.

Tuisyen

Tuisyen dikenakan setiap kursus. Bilangan kursus untuk melengkapkan program mungkin bergantung kepada jumlah kredit dan kursus yang dipindahkan dari institusi lain.

  • Tuisyen setiap kursus atau intersession = $ 1,680
  • Tuisyen sepenuh masa setiap suku (2 kursus - Minimum) = $ 3,360
  • Yuran Enrolmen berterusan setiap suku tahun ** $ 2,000
  • Tuisyen Penuh untuk keseluruhan program (16 kursus) = * $ 26,880

* Tidak termasuk potongan potongan kredit yang diterima dari institusi pemindahan yang layak.

** Pendaftaran Berterusan adalah kursus yang membolehkan fakulti menyokong pelajar melalui fasa akhir disertasi mereka. Mesyuarat diadakan berdasarkan keperluan yang diperlukan dengan Dekan Hal Ehwal Akademik, serta Jawatankuasa Disertasi Doktor Falsafah. Calon boleh menyelesaikan disertasi mereka semasa fasa ini, atau terus mengembangkan disertasi mereka dari masa ke masa, menggunakan bimbingan ahli fakultas, perpustakaan, pangkalan data, rangkaian, editor, penerbit, dan sumber lain yang tersedia melalui pendaftaran dalam kursus ini.

Tarikh Enrolmen

Pelajar boleh memulakan program mereka dalam mana-mana suku akademik. 1 Januari, 1 Mac, 1 Jun, 1 September.

Program taught in:
English
Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
18 - 24 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
26,880 USD
Tuisyen Penuh untuk keseluruhan program (16 kursus)
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019