Baca keterangan rasmi

Tumpuan utama penyelidikan adalah mengenai integrasi pengetahuan perniagaan yang inovatif dengan isu pembangunan mampan. Khususnya, pertumbuhan ekonomi, pengurusan alam sekitar, dan keadilan sosial adalah bahagian konstituen bagi semua projek DBA.

Organisasi Program:

Pengenalan Tahap ini adalah pengenalan kepada metodologi penyelidikan dan pengurusan kelestarian. Ia melibatkan kehadiran bengkel SUMAS, penyediaan kajian literatur dan persembahan pelajar.

Pemilihan Fasa kedua adalah pemilihan bidang penyelidikan dan instrumen metodologi. Ia melibatkan kehadiran bengkel SUMAS, pilihan kaedah penyelidikan dan persembahan pelajar.

Kerja Individu Fasa ketiga dan terakhir adalah kerja individu di bawah bimbingan penyelia yang teliti. Ia juga melibatkan seminar kolektif untuk berkongsi pengetahuan mengenai kemajuan penyelidikan.

Penerangan Kursus:

Falsafah teoritis dari Program DBA ini bergantung pada pendekatan holistik terhadap penyelesaian masalah dan menekankan tentang kemajuan kepimpinan, kerja berpasukan dan kecekapan interkultural dalam persekitaran kerja global sebagai kualiti penting dalam amalan pengurusan semasa mengubah pengaturan organisasi.

Kerja penyelidikan akan dianjurkan dalam pelbagai fasa mengikut tahap penyelidikan yang berbeza. Pelajar akan menghadiri bengkel dengan ahli akademik dan profesional yang terkenal dalam bidang perniagaan dan kemampanan dan akan berkongsi pengetahuan dengan penyelidik lain untuk mewujudkan pengetahuan baru. Ini akan membolehkan pelajar meningkatkan keupayaan mereka untuk membuat konsep, reka bentuk dan melaksanakan projek penyelidikan yang besar.

Kem Experiential pilihan di resort percutian di pergunungan atau di tepi pantai akan membantu untuk meningkatkan kesedaran tentang kehidupan yang mampan dan untuk mempelajari penyelesaian praktikal terhadap cabaran alam sekitar.

Sebagai contoh, para pelajar boleh membangunkan projek praktikal di Kem Ekonomi Hijau di Paro (Bhutan) atau menyertai program Bioenergi di Brazil, di bawah bimbingan profesional dan profesor yang berhati-hati.

Keperluan untuk Program Doktor:

 • Borang permohonan yang ditandatangani
 • Salinan pasport atau ID yang sah
 • Transkrip dan diploma Universiti Bertauliah Rasmi, dengan terjemahan yang diperakui, jika tidak asal bahasa Inggeris
 • Transkrip universiti bersertifikat rasmi (jika memohon pemindahan kredit)
 • CV / Resumé menunjukkan kedua-dua pendidikan lengkap dan pengalaman kerja dalam urutan kronologi terbalik
 • Essay of 3000 words yang menyatakan kepentingan penyelidikan anda, topik penyelidikan dan motivasi yang dipilih, kerangka teoretis serta hasil yang diharapkan dari hasil penyelidikan
 • Jika anda bukan seorang penceramah bahasa Inggeris asli, atau jika anda tidak menghabiskan 3 tahun terakhir di sekolah yang diajar bahasa Inggeris: TOEFL (skor minima 550 PBT atau 80 IBT), atau IELTS (skor minima 6.0), atau lain-lain piawai Ujian Penempatan Bahasa Inggeris. Untuk menghantar skor ujian TOEFL ke Sustainability Management School secara automatik, sila masukkan nombor Kod Institusi TOEFL® SUMAS - 4629 apabila anda mengambil ujian.
 • Yuran permohonan sebanyak 200 CHF

Jumlah Bayaran

 • Tahun 1: 16,000 CHF
 • Tahun 2: 13,000 CHF
 • Tahun 3: 11,000 CHF

SUMAS tidak menawarkan sebarang program biasiswa atau geran.

Program diajar dalam:
English
Sustainability Management School
Tarikh Akhir Kemaskini January 15, 2019
This course is Online & Campus Combined
Start Date
Feb. 2020
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
40,000 CHF
Jumlah Bayaran untuk Program 3 Tahun
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Feb. 2020
Tarikh tutup permohonan

Feb. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date