Baca keterangan rasmi

Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA ) adalah ijazah penyelidikan lepasan ijazah lanjutan yang memberi tumpuan kepada amalan perniagaan profesional, menyediakan pengurus yang berpengalaman dengan kemahiran penyelidikan yang diperlukan yang boleh digunakan untuk isu kepimpinan organisasi.

DBA menyediakan rangka kerja yang membolehkan para peserta mengembangkan pengetahuan mereka di satu atau lebih bidang perniagaan, melukis keahlian tatatertib fakulti di kampus.

Kursus ini direka bentuk untuk membina kekuatan sedia ada peserta dan menyediakan peluang pendidikan formal bagi mereka untuk membangun dan menggunakan kemahiran penyelidikan perniagaan, meningkatkan pemahaman mereka tentang teori pengurusan kontemporari, dan memperoleh kelebihan daya saing dalam perniagaan.

Hasil Pembelajaran Kursus

Hasil Pembelajaran Kursus adalah pernyataan pencapaian pembelajaran yang dinyatakan dari segi apa yang diharapkan oleh pelajar, tahu dan dapat dilakukan setelah selesai kursus. Pelajar lulus dari kursus ini akan dapat menunjukkan:

1

Kenapa pilih kursus ini

Sydney Business School adalah sekolah siswazah dari Fakulti Perniagaan di University of Wollongong. Kursus kami dihantar dari kampus yang terletak di Sydney CBD di Circular Quay di Sydney dan Wollongong. Mereka direka untuk individu yang ingin mengembangkan kepakaran mereka, membina kecemerlangan profesional mereka atau meningkatkan keupayaan kepimpinan mereka.

Program pascasiswazah kami adalah: dimaklumkan oleh penyelidikan, berstruktur pada hasil penggunaan, diiktiraf oleh industri, yang disampaikan oleh ahli akademik yang berpengalaman dan berpengalaman dalam industri dan disokong melalui tambahan sumber belajar dan pembangunan pelajar khusus.

Syarat kemasukan

Pelajar biasanya akan mempunyai sekurang-kurangnya gelaran Sarjana yang berkaitan (Pengurusan atau Pengkhususan Perniagaan) dengan minima purata 65%. Pelajar dikehendaki mempunyai pengalaman kerja sekurang-kurangnya 5 tahun di peringkat pengurusan.

Aplikasi mesti diiringi oleh 2,000 cadangan perkataan yang harus menggariskan tumpuan utama minat penyelidik pemohon, ulasan mengenai kesusasteraan penting dan terkini dalam bidang ini, dan perbincangan tentang mengapa ini adalah bidang penyelidikan yang penting. Semua cadangan mesti mengakui sumber dengan betul. Cadangan boleh diperiksa menggunakan sistem semakan plagiarisme. Minat penyelidikan harus dikaitkan dengan topik yang disenaraikan di laman web Sydney Business School, laman web University of Wollongong.

Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini June 25, 2018
This course is Campus based
Start Date
Julai 2019
Duration
6 - 8 
Sambilan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan

Julai 2019