Doktor Pentadbiran Perniagaan - DBA Online

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Doktor Pentadbiran Perniagaan - DBA Online menawarkan para eksekutif kanan sebagai doktor profesional atau setara Perniagaan dan Pengurusan Doktor Undang-undang atau Doktor Perubatan. Ia adalah tahap tertinggi pengetahuan profesional dan akademik, ditambah dengan keupayaan untuk menggunakan pengetahuan itu untuk menghasilkan dan menilai penyelesaian novel kepada masalah penting. Sekolah Pengurusan Swiss adalah Sekolah Perniagaan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dengan kampus utamanya berada di Rom, Itali.

119474_01.jpg

Mengapa memilih untuk melakukan DBA?

Kajian DBA adalah salah satu daripada tahap yang paling mencabar dan paling tinggi dalam Pengajian Tinggi. Sekolah Pengurusan Swiss (SSM) telah membangunkan Program Doktor yang cemerlang. Program-program ini mempunyai ciri-ciri yang unik, yang menambah nilai yang signifikan kepada Graduan melampaui gelaran Doktor yang memberi ganjaran.

Calon Doktor kami disokong pada asas individu oleh Profesor SSM dan melawat Profesor dari pelbagai universiti antarabangsa.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Anda akan menyertai DBA Online dengan cabaran perniagaan khusus yang memerlukan penyelesaian praktikal: contohnya bagaimana untuk merekabentuk organisasi yang cepat dan mudah disesuaikan; bagaimana untuk menggunakan sains tingkah laku untuk meningkatkan keputusan strategik; bagaimana untuk menggunakan pengurusan bakat untuk membina tentera usahawan.

DBA Online berstruktur untuk menyokong anda dalam membangunkan pemikiran anda, merangka cabaran, dan melaksanakan, menilai dan menyampaikan penyelesaian, yang mempunyai kesan sebenar dan praktikal.

Tempoh

DBA Online mempunyai tempoh 4 semester (2 tahun) dan memerlukan pengambilalihan 120 ECTS, dibahagikan seperti berikut:

 • 30 kredit ECTS melalui pemenuhan 5 modul Kaedah Penyelidikan (6 kredit ECTS setiap modul)
 • 90 kredit ECTS melalui tesis Doktor Falsafah

Tarikh bermula

SSM menawarkan dasar pendaftaran terbuka, yang bermakna anda tidak perlu menunggu pengambilan untuk mengakses program DBA Online, tetapi anda boleh memulakan masa di mana anda membuat keputusan.

Cara Pengajian

Program DBA Online didasarkan pada model pembelajaran berorientasikan amali dan sambilan. Kajian di tapak, pembelajaran berasaskan web, pembelajaran campuran, pembelajaran jarak jauh semuanya digabungkan dengan kajian berasaskan kerja, yang disokong oleh pembinaan teratur atau diawasi oleh staf pengajar dan pengajar.

Modul

 • Kaedah Penyelidikan
 • Kepimpinan 360 Darjah
 • Kaedah Kuantitatif & Reka Bentuk Penyiasatan
 • Kaedah Kualitatif
 • Alat penting
 • Tesis

119476_04.jpg

Syarat kemasukan

Menyelesaikan ijazah Sarjana (atau setaraf) atau pengalaman profesional jangka panjang (laluan kemasukan berasaskan kerja) dan bukti kecekapan tertentu pada kes individu; bukti penguasaan bahasa Inggeris dan / atau bahasa Jerman.

Testimoni

"Saya seorang yang bekerja dan saya menyertai SSM sebagai pelajar dewasa kerana saya ingin mengejar pembawa pentadbiran perniagaan. SSM menyediakan jenis latihan yang saya perlukan. Kelas diadakan dalam kumpulan kecil dalam suasana keluarga di mana pelajar dan pensyarah berinteraksi dengan saya mesti mengucapkan terima kasih kepada pensyarah untuk perhatian yang diberikan kepada setiap kita di dalam kelas.Ini telah membantu membina keyakinan diri saya dan saya berharap dapat meneruskan pembangunan profesional saya di SSM. "
Jazzi F. G
Pelajar SSM DBA


Program BA (Hons) di Swiss School of Management sangat baik. Para pengajar memberikan pengetahuan yang diperlukan dan berkongsi pengalaman mereka yang diperlukan untuk berjaya dalam persekitaran yang kompetitif. Jika anda belajar keras dalam kelas semasa dalam masa lapang anda anda terus memohon pekerjaan yang menarik, anda tidak akan mengalami sebarang kesulitan untuk mendapatkan pekerjaan.Saya telah ditawarkan dua jawatan semasa pengajian saya.Saya memutuskan untuk menerima cabaran baru di UK.Walaupun mengubah negara, saya terus belajar di Sekolah Swiss Pengurusan, Rom melalui pembelajaran jarak jauh Saya cadangkan program Gelar BA (Hons) di SSM. "
Ricardo Gotthilf
Pelajar SSM BA


"Saya pergi ke Sekolah Pengurusan Swiss di Rome untuk program anugerah dual BBA dan saya pasti gembira saya lakukan! Saiz kelasnya bagus, guru-guru membantu dan saya mendapat pekerjaan sebelum saya menamatkan pengajian. kerjaya saya suka dan tidak boleh lebih bahagia. "
Joan Chemiron
Perunding HRM di Program Makanan Sedunia - Lulusan SSM


"Sebagai seorang pelajar yang belajar di Amerika sejak sekian lama, saya dapati bahawa terdapat ramai pelajar yang boleh melakukan apa yang saya lakukan. SSM memberi saya satu langkah tambahan ke hadapan dalam hidup saya dan kerjaya saya yang saya tidak boleh meminta di tempat lain!"
Masaharu Kakumoto
Pelajar SSM BA (Kepujian)

Sila serahkan permohonan anda atau sebarang pertanyaan yang anda ada ke alamat e-mel berikut: info@ssm.swiss. Anda boleh memuat turun borang permohonan kami dan mencari prosedur permohonan lengkap di laman web kami di https://ssm.swiss/doctor-of-business-administration-dba/.

Maklumat lain

 • Tarikh mula: Buka Pendaftaran
 • Tarikh akhir: Setelah selesai (kira-kira 2-3 tahun)
 • Tarikh akhir permohonan: Tiada
 • Kampus: Sama seperti yang lain (Rom, Itali)
 • Bahasa Inggeris
 • Jenis kajian: Gabungan atau Dalam Talian
 • Tempoh: 2-3 tahun
 • Ditawarkan sepenuh masa dan sambilan
 • Yuran pengajian: € 30000
Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Swiss School of Management is a fully accredited private institute of higher education located in Rome, on the University of Washington's campus in the historic city center. We have a diverse stud ... Baca lebih lanjut

The Swiss School of Management is a fully accredited private institute of higher education located in Rome, on the University of Washington's campus in the historic city center. We have a diverse student body coming from all over the world, studying our accredited Bachelors, Masters and Doctor of Business Administration Degree Programs. Baca Ringkas