Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) adalah doktor falsafah profesional yang menawarkan peluang kepada pelajar untuk mengkaji kurikulum komprehensif dalam Pentadbiran Perniagaan lanjutan dengan tumpuan yang kuat terhadap Branding dan Keusahawanan. Ia merupakan persiapan yang ideal bagi mereka yang ingin menjalankan perniagaan sendiri atau mengambil peranan kepimpinan dalam sektor awam atau swasta. Doktor ini dianugerahkan oleh Ecole Superiéure de Gestion, yang merupakan sebahagian daripada Sekolah Pengajian Siswazah Paris, salah satu Sekolah Perniagaan terkemuka Perancis.


Siapa yang DBA untuk


Program DBA ini bertujuan untuk pelajar yang telah memperoleh ijazah Sarjana dalam Perniagaan atau bidang yang berkaitan dan yang ingin membezakan diri mereka dengan mendapatkan kelayakan Doktor spesialis.


Apakah faedah mendapatkan DBA?


Hanya elit dalam mana-mana bidang mendapat Doktor. Selesai kursus ini akan membolehkan anda menunjukkan kepada calon majikan bahawa anda seorang pemimpin dalam bidang anda dan mampu berfikir kreatif dan asli.

Kurikulum program


Kurikulum Doktor Falsafah Perniagaan termasuk kursus berikut:


• Rekabentuk dan Strategi Penjenamaan
• Jenama Pengurusan dan Jenama Mewah
• Keusahawanan dan Pengurusan Perniagaan Kecil
• Keusahawanan: Pelancaran Usaha Baru
• Keusahawanan Antarabangsa
• Keusahawanan dalam talian
Kaedah Penyelidikan
• Simposium Doktor


Enam kursus pertama diajar pada tahun pertama dan dua lagi pada awal tahun kedua. Pelajar akan menghabiskan baki tahun kedua yang bekerja pada tesis mereka di bawah pengawasan Penyelia Doktor mereka. Kursus ini biasanya berlangsung selama tiga tahun, tetapi pelajar boleh mengemukakan tesis mereka pada bila-bila masa selepas tamat tahun kedua.

Struktur Program

Setiap subjek berlangsung selama lapan minggu. Komponen yang diajar dalam kursus ini dianjurkan sebagai satu siri seminar dalam talian. Sebelum setiap pelajar seminar akan diberi beberapa kertas pendek atau ekstrak buku untuk membaca dan mengkaji semula. Semasa seminar mereka akan dapat membincangkan ini dengan tutor dan rakan-rakan pelajar. Penilaian akan berdasarkan mutu sumbangan pelajar kepada tugas-tugas kolaboratif dan perbincangan kumpulan.


Anda boleh mengharapkan untuk menghabiskan kira-kira 12 - 15 jam seminggu pada kerja kursus. Seminar dalam talian secara langsung akan berlangsung selama tiga jam setiap minggu. Ini akan direkodkan untuk membolehkan pelajar yang tidak dapat hadir semasa seminar berlangsung. Pelajar boleh mengharapkan untuk menghabiskan sekurang-kurangnya 5 - 6 jam secara online setiap minggu, menyumbang kepada perbincangan forum dan membaca bahan-bahan dalam talian.

Kelayakan masuk


Anda sepatutnya mempunyai ijazah Sarjana dalam Perniagaan atau bidang berkaitan. Calon dengan ijazah Sarjana di kawasan lain boleh diterima jika mereka juga mempunyai pengalaman pengurusan yang substansial.


Prospek kerjaya

DBA akan menyediakan anda untuk kerjaya peringkat tinggi yang bermanfaat dalam pelbagai bidang, termasuk Pengurusan Eksekutif, Pengurusan Jenama, Pengurusan Jualan dan Pemasaran, Perundingan, Pendidikan atau Penyelidikan.

Program diajar dalam:
  • English
Kursus ini Online, Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 2019
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
5,200 GBP
GBP3000.00 / tahun untuk pembelajaran jarak jauh
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2019
Tarikh tutup permohonan

Ogo 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date