Nottingham Business School dengan bangga memiliki salah satu Doktor Falsafah yang tertua dalam bidang Pentadbiran Perniagaan (DBA) di UK yang merayakan ulang tahun ke-20nya pada tahun 2018 dengan lebih daripada 100 penyelesaian. Sepanjang program kami, kami menawarkan pengurus kanan, perunding bebas dan ahli akademik kanan peluang untuk mendapatkan pandangan baru yang relevan yang akan memaklumkan dan mengembangkan profil kerjaya anda sendiri dan membuat sumbangan ke arah meningkatkan perniagaan dan / atau amalan profesional.

Kami telah bekerjasama dengan para peserta dari pelbagai organisasi swasta dan penerbitan berprestij termasuk CapGemini Iberia, Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu, Nova Business School, Kedutaan Oman di AS dan KPMG, antara lain.

DBS NBS direka untuk meningkatkan perniagaan dan amalan pengurusan anda melalui perkembangan kebolehan peribadi, intelektual dan akademik anda, melalui projek penyelidikan akademik utama. Penyelidikan anda akan membuat sumbangan yang diakui secara akademik ke bidang pilihan anda, dengan itu menyediakan organisasi sektor swasta dan awam dengan output penyelidikan tahap doktor yang memberi kesan dari segi dasar dan amalan.

DBA kami mempunyai struktur kursus yang inovatif yang membolehkan pelajar mempunyai pilihan untuk menghantar kerja mereka dalam bentuk dokumen konvensional (laluan A) atau gaya kertas akademik (laluan B). Pasukan kursus dan pasukan penyeliaan akan bekerjasama dengan anda untuk memastikan anda memahami laluan dan pilihan yang berbeza untuk anda berdasarkan aspirasi dan minat kerjaya anda.

DBA direka untuk membantu anda:

 • meneroka hubungan antara teori dan amalan, antara memahami dunia dan mengubahnya.
 • membangunkan penilaian anda, pandangan keupayaan, dan analisis masalah dengan menggunakan kemahiran teoretikal dan forensik kepada bahan penyelidikan yang diperolehi daripada penyiasatan mereka.
 • membangunkan anda sebagai seorang pengamal reflektif yang mempunyai kemampuan menyesuaikan diri intelektual dan peribadi untuk dapat menangani perubahan organisasi dan kekaburan.
 • membangunkan kemahiran komunikasi yang membolehkan anda berkomunikasi secara berkesan dengan kedua-dua komuniti akademik dan pengurusan dan perniagaan, dan bertindak sebagai jurubahasa antara kedua-duanya.
 • membantu anda merancang dan melaksanakan projek penyelidikan di sempadan pengetahuan dalam bidang profesional dan pengurusan anda dan dengan itu membuat sumbangan kepada pengetahuan akademik dan amalan profesional.

Nottingham Business School mempunyai akreditasi EQUIS dan AACSB. Kami juga menduduki tempat di 95 Sekolah Perniagaan Eropah teratas dalam Financial Times (FT).

Apa yang akan anda pelajari

DBA kami menuntut komitmen, tenaga dan kerja keras. Sebagai balasan, anda akan diberikan pengalaman pembangunan yang merangsang dan mempertingkatkan kehidupan dengan penghargaan kelayakan yang semakin bernilai.

Fasa 1 (24 bulan)

 • Pengenalan kepada DBA
 • Pengenalan kepada Kajian Sastera
 • Pengenalan kepada Metodologi Penyelidikan (termasuk kajian perintis) (60 kredit)

Berikut adalah struktur untuk DBA baru:

Fasa 2 (24 bulan)

 • Tesis (300 kredit)

Bagaimana anda diajar

Mengapa belajar DBA di Nottingham Business School?

Doktor Pentadbiran Perniagaan adalah kelayakan berasaskan penyelidikan dan mempunyai kedudukan akademik yang sama sebagai PhD. Sebagai seorang pelajar, anda boleh mengharapkan pengalaman yang mencabar, meregangkan, dan menuntut yang dilakukan dalam suasana perangsang intelektual dan akademik yang merangsang.

DBA kami bertujuan untuk memberi kesan yang lebih luas dan pengaruh dunia nyata, membolehkan anda membuat sumbangan penting kepada masyarakat, budaya dan perniagaan. Topik projek cenderung untuk memberi tumpuan kepada isu-isu strategik yang terdapat dalam organisasi pemohon dan cukup kompleks untuk menjamin kajian penyelidikan berskala besar.

NBS DBA adalah sejajar dengan tahap 8 Rangka Kerja QAA untuk Kelayakan Pendidikan Tinggi di England, Wales dan Ireland Utara (FHEQ) dan Standard AACSB 9. NBS adalah ahli aktif beberapa dewan doktoral antarabangsa termasuk Seni

Jenis pengajian

DBA kami menyediakan pendekatan tersendiri untuk meneruskan perkembangan peribadi dan profesional. Anda dijangka akan mempunyai hubungan tetap dengan pasukan pengawasan anda dan menghasilkan kerja berdasarkan penyelidikan anda sendiri untuk menilai kemajuan.

Dengan tumpuan yang kuat terhadap amalan pengurusan dan profesional; DBA menghubungkan kajian yang ketat mengenai masalah dan masalah berasaskan kerja kepada pembangunan peribadi dan profesional. Ini membantu pemindahan pembelajaran ke dalam amalan organisasi dan pengurusan.

Sebagai pelajar DBA, anda akan mengambil modul dalam metodologi penyelidikan, kajian kritikal dan pembangunan konseptual. Anda akan dijangka menghasilkan kerja tetap berdasarkan kajian anda sendiri.

Penyeliaan dan Sokongan

Semua pelajar digalakkan untuk membincangkan sebarang masalah dengan penyelia mereka atau Pengarah Program DBA atau Wakil Kursus DBA mereka.

Ini biasanya terdiri daripada Pengarah Pengajian (orang yang mempunyai kepakaran terbesar projek) dan penyelia kedua. Jika anda bekerjasama dengan sebuah syarikat atau institusi, anda mungkin juga mempunyai penyelia ketiga.

Projek boleh menjadi antara disiplin dan menarik pengetahuan dari dua atau lebih Sekolah. Semua pelajar digalakkan untuk membincangkan sebarang masalah dengan Pemimpin Kursus Doktor Profesional mereka dan Wakil Kursus Doktor Profesional mereka.

Pasukan Pentadbiran Sekolah Doktor kami akan menjadi titik pertama hubungan anda untuk ijazah penyelidikan dan akan membantu anda sepanjang proses permohonan. Jika anda berjaya dalam permohonan anda, mereka akan berada di sana untuk membantu anda sepanjang tempoh pengajian anda.

Kerjaya dan kebolehpasaran

Matlamat utama program DBA adalah untuk membolehkan anda, pelajar, mendapatkan ijazah DBA yang akan membantu anda memanfaatkan karier anda dan / atau membuat peralihan ke tahap tertinggi akademik. Melalui program kami, kami menawarkan pengurus kanan, perunding bebas dan ahli akademik kanan peluang untuk memperoleh pandangan baru yang relevan yang akan memaklumkan dan mengembangkan profil kerjaya anda sendiri dan membuat sumbangan ke arah meningkatkan perniagaan dan / atau amalan profesional.

Kami telah bekerjasama dengan para peserta dari pelbagai organisasi swasta dan penerbitan berprestij termasuk CapGemini Iberia, Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu, Nova Business School, Kedutaan Oman di AS dan KPMG, antara lain.

DBA disesuaikan dengan organisasi korporat

DBA kami adalah contoh utama bagaimana kami membolehkan individu untuk mencapai kelayakan dihormati semasa menjalankan penyelidikan yang memberi tumpuan kepada, dan memberi manfaat kepada, organisasi dan sektor mereka. Kursus ini telah ditubuhkan sejak tahun 1998, tetapi pada tahun 2007 kami melancarkan kohort pertama yang semata-mata direkrut dari China. Pelajar diajar di Nottingham semasa menjalankan penyelidikan di organisasi mereka di China, termasuk jenama utama seperti Nike, Intel dan Motorola.

Alumni yang terkenal

Kami ingin terus berhubung dengan semua pelajar masa lalu kami untuk melihat apa yang telah mereka lakukan selama ini. Alumni terkenal untuk kursus DBA kami termasuk:

 • Emmanuel Probst, Pengarah, Media dan Pengajar Digital, Penyelidikan Pasaran Pengguna di Kantar Millward Brown dan UCLA
 • Sue Gembala, Pengarah East Midlands Rangkaian Trauma Utama dan Rangkaian Spinal East Midlands

Testimoni Pelajar

"Saya telah benar-benar menikmati pemikiran mengenai metodologi dan sudut yang berbeza untuk menyiasat isu-isu semasa. Ini membantu saya menarik diri dari pendekatan pemadam kebakaran semasa yang kita cuba setiap hari, melihat semula isu-isu yang kita hadapi, dan mendekati mereka lebih holistik, dengan pandangan yang lebih luas dan pemikiran yang lebih mendalam. "

Anna LQ Zheng, program DBA China

Syarat kemasukan

UK

 • ijazah MPhil, MBA atau Sarjana dalam bidang Perniagaan, Pengurusan atau Organisasi.
 • sekurang-kurangnya lima tahun pengalaman dalam jawatan pengurusan kanan.
 • keupayaan untuk menjalankan penyelidikan dan menulis tesis di peringkat kedoktoran.

Antarabangsa

 • ijazah MPhil, MBA atau Sarjana dalam bidang Perniagaan, Pengurusan atau Organisasi.
 • sekurang-kurangnya lima tahun pengalaman dalam jawatan pengurusan kanan.
 • keupayaan untuk menjalankan penyelidikan dan menulis tesis di peringkat kedoktoran.
 • Pelajar antarabangsa mesti mempunyai skor IELTS sekurang-kurangnya 6.5 dengan minima 6.0 dalam semua komponen.

Mereka yang tidak mempunyai kelayakan Sarjana tetapi dengan pengalaman kerja dan bukti yang ketara boleh menjalani proses Akreditasi Pengalaman dan Pembelajaran Terdahulu.

Pemohon yang mempunyai syarat kemasukan yang tidak standard dan / atau pengalaman yang berkaitan akan dipertimbangkan secara individu.

Cara memohon

Semua pemohon dikehendaki melengkapkan borang permohonan, mengemukakan dua salinan kelayakan mereka dan memberikan dua rujukan rahsia.

Sila kemukakan borang permohonan, dokumen dan rujukan yang berkaitan dengan dbaadmin @ NTU .ac.uk untuk memastikan ia dapat diuruskan secepat mungkin.

Yuran dan pembiayaan

Yuran kursus untuk tahun 2019 belum ditetapkan, di sini ialah 2018 yuran untuk panduan:

 • Tahun 1, 2, 3 dan 4 = £ 11,000 setahun
 • Tahun 5 = £ 5,500 setahun
 • (tiada yuran tahun siap berasingan)
Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini September 26, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
1 - 5 
Sambilan
Price
11,000 GBP
Tahun 1, 2, 3 dan 4 = £ 11,000 setahun dan Tahun 5 = £ 5,500 setahun
Ikut lokasi
Ikut tarikh