Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA)

Umum

Penerangan Program

Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA)

Misi institusi ini adalah untuk mendidik individu yang akan menyumbang kepada pengurusan dan kepimpinan organisasi global.

Selamat datang dari Dekan Akademik

Ramai yang kini berpendapat bahawa DBA adalah untuk abad ke-21 apa MBA adalah untuk separuh kedua abad ke-20. Tanpa melibatkan diri dalam perdebatan itu pastinya kes persekitaran kerja menghadapi cabaran tanpa duluan sejarah. Pemimpin perniagaan dan kerajaan di mana-mana dihadapkan dengan situasi baru yang mana teori, amalan, dan strategi masa lalu nampaknya tidak memberikan jawapan. Perubahan terus mempercepat dan kesan globalisasi, sekali gus mendalam dan halus, mempengaruhi semua institusi dan organisasi. Tidak dapat lagi pemimpin berpuas hati hanya untuk menerapkan pengetahuan, mereka mesti memimpin generasi pengetahuan dalam organisasi mereka sendiri yang memaklumkan amalan dan dasar yang khusus kepada keadaan mereka. Dengan kata lain, para pemimpin perniagaan hari ini mesti dapat menjalankan penyelidikan yang berkaitan dengan pekerjaan. DBA ini direka untuk melengkapkan calon dengan keupayaan ini.

Doktor Pentadbiran Perniagaan SBS Antarabangsa (DBA) menawarkan pilihan untuk organisasi dan individu yang ingin meningkatkan prestasi perniagaan mereka melalui pembangunan keupayaan unggul untuk menyiasat dan menyelesaikan secara organisasi berdasarkan reka bentuk dan menjalankan penyelidikan asal.

Ia melengkapkan pengurus kanan dengan kemahiran untuk menggunakan metodologi penyelidikan semasa untuk isu kebimbangan korporat dan meningkatkan kemahiran penyelidikan dan perundingan calon.

Kami menjemput anda untuk mempertimbangkan banyak manfaat yang program separuh masa SBS DBA akan menyediakan untuk kerjaya anda.

Bert Wolfs, Ph.D.

Dekan Akademik

DBA vs PhD

DBA berbeza daripada Doktor Falsafah (Ph.D.) melalui fokusnya pada amalan, dasar atau strategi, dalam konteks tempat kerja individu. Kedua-dua doktor membabitkan perkembangan kerja asal yang besar. Walau bagaimanapun, doktor profesional seperti DBA memerlukan jenis penyelidikan yang berbeza dari Ph.D. Untuk Ph.D., penyelidikan perlu memberi sumbangan penting kepada bidang pengetahuan. Bagi DBA, penyelidikan perlu memberi sumbangan penting kepada amalan, dasar atau strategi. Penyelidikan yang terlibat dalam DBA berkenaan dengan isu perniagaan dan dilaksanakan dalam konteks amalan profesional.

Ciri-ciri DBA kami

TUJUAN

Program Pentadbir Pentadbiran Perniagaan cuba membawa teori dan amalan untuk membuat pengambilan keputusan dalam organisasi yang rumit untuk membantu institusi-institusi ini menyesuaikan diri dengan perubahan dan meletakkan asas bagi kelangsungan hidup jangka panjang.

TINJAUAN

Dalam program DBA, para profesional industri dan akademik membina kemahiran teras dan pengetahuan teras tuan untuk membangunkan tahap kecekapan yang lebih tinggi dalam menjalankan penyelidikan gunaan, tidak memahami kesusasteraan teori dan penerapan dalam disiplin perniagaan yang dipilih, dan dalam sifat-sifat penting untuk mengajar universiti . Lulusan DBA akan mengembangkan pengetahuan dan kemahiran kritikal bagi kejayaan pengajaran kolej dan universiti, dalam perkhidmatan kepada profesion dan masyarakat, dalam pembangunan profesional masa depan, dan dalam mencapai kepercayaan dan kemahiran yang penting untuk perundingan dan pengurusan perniagaan.

Program ijazah DBA direka untuk memenuhi keperluan khusus profesional akademik dan perniagaan yang bekerja yang mempunyai motivasi untuk mengembangkan pengetahuan dan kemahiran mereka untuk memenuhi keperluan organisasi moden yang berubah-ubah. Program ini direka untuk memenuhi keperluan pelajar yang mampu, tanpa mengira kepekatan mereka.

Kajian doktoral direka untuk membolehkan para profesional sibuk menyeimbangkan permintaan kerjaya dan keluarga. Pelajar memenuhi keperluan program dengan melengkapkan kursus, semasa hujung minggu, dan kerja dalam talian.

sebab utama mengapa anda harus mempertimbangkan SBS DBA

Terdapat banyak sebab mengapa anda merenung mengambil program DBA antarabangsa. Mungkin ia adalah impian anda untuk mencapai kemuncak pendidikan tinggi. Ia mungkin menjadi cabaran menjalankan penyelidikan mendalam di kawasan yang anda sukai, ditambah dengan kepuasan menyumbang kepada dunia pengetahuan dan amalan profesional. Mungkin usaha anda untuk perkembangan peribadi dan kemajuan kerjaya.

Walau apa pun sebab anda, mengambil cabaran program kedoktoran bertaraf dunia mungkin salah satu keputusan terpenting yang anda akan buat. Berikut adalah beberapa sebab utama mengapa SBS International DBA adalah program yang menang.

Reputasi SBS

SBS mempunyai reputasi kecemerlangan dalam pengurusan dan pendidikan perniagaan. Program DBA di SBS ditauliahkan oleh Majlis Akreditasi Sekolah dan Program Perniagaan (ACBSP) dan Perhimpunan Antarabangsa untuk Pendidikan Perniagaan Kolej (IACBE), yang diiktiraf oleh Majlis Perakuan Akreditasi Pendidikan Tinggi Amerika Syarikat (CHEA).

Profesor kami adalah pemimpin dalam penyelidikan dan amalan, yang membolehkan para peserta kami cemerlang dalam pelbagai bidang.

SBS mempunyai hubungan yang kukuh dengan industri melalui pautan penyelidikan kolaboratif.

Sumber Pembelajaran Berkesan

Bahan utama untuk pembelajaran yang berjaya di peringkat Doktor ialah ketersediaan dan akses kepada maklumat. Pakej pembelajaran SBS luas terdiri daripada buku teks, bacaan elektronik, kertas penyelidikan, dan buku panduan. Di samping itu, anda boleh menggunakan sepenuhnya sumber perpustakaan SBS luas termasuk pangkalan data dalam talian yang besar untuk akses segera kepada ribuan jurnal teks penuh, kertas penyelidikan, abstrak, prosiding persidangan dan artikel berita. Kemudahan sumber dalam talian ini terkenal sebagai antara yang terbaik di dunia.

Hasil Pembelajaran Impresif

Hasil akhir menerusi DBA yang ketat ini bermakna anda tidak hanya mengembangkan pengetahuan dan kepakaran yang canggih, tetapi anda juga boleh menubuhkan keupayaan yang mantap dalam perundingan pengurusan, penyelidikan tindakan dalam syarikat serta penyelidikan akademik yang mengarah kepada penerbitan karya dalam jurnal pengiktirafan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Calon dinilai dengan 50% kursus dan 50% kerja penyelidikan.

Fleksibiliti

Program ini boleh mengambil masa minimum 2.5 tahun untuk diselesaikan tetapi tempoh maksimum sehingga enam tahun boleh dibenarkan. Dengan kursus yang dihantar pada hujung minggu, anda boleh terus bekerja dalam kerja sepenuh masa. Bengkel kursus adalah masa lapang terlebih dahulu setiap dua bulan. Jadi, anda boleh menjadualkannya pada kalendar anda. Fleksibiliti masa - ciri penting yang profesional yang sibuk benar-benar menghargai.

Struktur Program

Doktor Pentadbiran Perniagaan adalah kursus kursus dan penyelidikan yang bersepadu yang boleh disiapkan dalam tempoh minimum dua setengah tahun.

Komponen kursus terdiri daripada tahun pertama. Kursus dijalankan di dalam bilik darjah dalam model bengkel intensif dengan kenalan bersemuka. Semua kursus dinilai dengan tugasan bertulis. Peralihan antara fasa kursus dan fasa penyelidikan adalah dengan calon yang memuaskan menyelesaikan set Cadangan Penyelidikan yang dinilai (satu untuk setiap projek penyelidikan).

Setelah menyelesaikan unit kerja kursus yang memuaskan sepanjang tahun pertama, calon memasuki fasa penyelidikan di mana mereka menjalankan projek penyelidikan individu, penyeliaan. Keluaran setiap projek penyelidikan adalah kertas penyelidikan gaya dan kualiti yang boleh diterbitkan. Portfolio kertas penyelidikan dikemukakan untuk peperiksaan luaran.

Keperluan Kemasukan DBA

Pemohon yang ingin masuk ke program DBA biasanya akan memegang:

  • Ijazah MBA, atau setaraf, dari universiti yang diluluskan atau setaraf;

atau

Di mana kelayakan peringkat sarjana sarjana lain diadakan, pemohon boleh diminta untuk melengkapkan program penyambungan yang ditetapkan (biasanya kursus yang ditetapkan dari program MBA);

atau

ijazah kehormat yang sesuai atau ijazah sarjana muda dengan kepujian sekurang-kurangnya 2A piawai daripada universiti yang diluluskan atau institusi pengajian tinggi bersamaan;

dan

  • Pengalaman yang substansial (tidak kurang dari lima tahun) di peringkat eksekutif / pengurusan. Semua calon DBA mestilah dapat menunjukkan prestasi pendidikan dan / atau profesional mereka untuk menjalankan penyelidikan di peringkat kedoktoran. Mereka sepatutnya dapat menunjukkan kejayaan dalam kerjaya mereka sehingga kini dan mendokumentasikan bagaimana program DBA sesuai dengan rancangan peribadi atau kerjaya mereka untuk masa depan.
  • Semua pemohon DBA mestilah mengemukakan tajuk 1,000 perkataan mengenai topik / idea penyelidikan mereka yang dicadangkan sebagai sebahagian daripada penyerahan permohonan kemasukan mereka.
  • Semua calon DBA mestilah mempunyai arahan bahasa Inggeris yang sopan

atau

Hantar bukti untuk mencapai skor TOEFL minimum 90.

Keputusan akhir mengenai kelayakan, penerimaan kelayakan dan bidang penyelidikan untuk Program DBA berehat dengan SBS Swiss Business School . Semua pemohon mesti mempunyai akses E-mel / Internet di seluruh program.

MEMOHON ONLINE @ www. SBS .edu

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

SBS Swiss Business School is a pioneering management institution dedicated to preparing students for the careers of the global economy in International Management, Finance, Marketing and other fields. ... Baca lebih lanjut

SBS Swiss Business School is a pioneering management institution dedicated to preparing students for the careers of the global economy in International Management, Finance, Marketing and other fields. We are a quality-driven niche player. Baca Ringkas