Doktor Pengurusan (DMan) (Ijazah Sarjana Muda Sastera)

Umum

Penerangan Program

Gambaran Keseluruhan Kursus

Kursus ini menyediakan kajian penyelidikan lanjutan dalam bidang Pengurusan. Ia bertujuan untuk menyediakan pengurus dan pakar perniagaan yang bercita-cita dengan pandangan utama dalam teori penyelidikan dan amalan dalam disiplin pengurusan. Secara khusus, matlamat kursus ini adalah:

Untuk membangunkan latihan penyelidikan lanjutan dan amalan penyelidikan dan teori penyelidikan terkemuka di peringkat profesional dan akademik.

Untuk menyediakan konteks disiplin dalam penyelidikan, mendapat sokongan daripada pelbagai konteks teknikal, akademik dan disiplin.

Membangun dan mengaplikasikan pengetahuan dan pemahaman utama teori Pengurusan dan amalan penyelidikan kepada sistem kompleks, baik secara sistematik dan kreatif, untuk memajukan dan memperbaiki teori dan amalan pengurusan.

Untuk meningkatkan kemahiran belajar dan peringkat tinggi secara bebas dan peribadi (kesedaran kritikal terhadap pelbagai teknik penyelidikan melalui modul dan perdebatan yang diajar) supaya para penyelidik dapat bekerja dengan arah sendiri dan keaslian dan menyumbang kepada disiplin pengurusan.

Pembelajaran

Modul-modul yang terkandung dalam kursus ini menggunakan pelbagai pendekatan pengajaran dan pembelajaran. Kuliah standard disokong oleh perbincangan kumpulan dan latihan pemecahan masalah kumpulan dan permainan kumpulan untuk menyatukan pembelajaran dan menerapkan teori ke dalam pelbagai persekitaran penyelidikan. Kerjasama dengan syarikat dan perbincangan dengan Pengurus yang berjaya dari pelbagai perniagaan dan organisasi akan memberikan pandangan yang lebih baik terhadap dunia praktikal pengurusan dan akan membantu dalam menentukan topik topik tesis penyelidikan. Tesis penyelidikan akan menggalakkan pelajar bekerja di dalam organisasi untuk memohon kerja penyelidikan mereka ke dalam suasana kehidupan sebenar. Pelajar-pelajar sambilan akan dijangka memohon penyelidikan mereka di tempat kerja mereka supaya syarikat-syarikat akan mendapat manfaat daripada pelaburan yang dibuat dalam kursus ini.

Sebilangan besar kerja akan diperlukan oleh pelajar melalui pembelajaran bebas dan belajar kendiri. Sepanjang tempoh ini ditambah dengan Moodle VLE di mana teks utama dan kertas penyelidikan akan tersedia untuk digunakan pelajar.

Setiap pelajar akan disokong oleh peruntukan tutor peribadi yang akan memberi sokongan pastoral untuk masa pelajar dalam kursus tersebut. Pengarah Kursus juga akan menyediakan kepimpinan dan arahan strategik untuk kursus ini dan akan disediakan kepada setiap pelajar yang mempunyai isu-isu khusus mengenai kandungan kursus dan struktur.

Kebolehpasaran

Adalah dijangkakan bahawa ramai graduan dari kursus ini akan meneruskan program ijazah penyelidikan dan juga memperoleh jawatan kanan dalam pelbagai pengurus perniagaan / pengarah.

Syarat kemasukan

Program ini direka bentuk untuk para siswazah dari pelbagai disiplin yang berbeza. Keperluan kemasukan khusus termasuk:

• Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf dalam mata pelajaran yang berkaitan (2.1 atau ke atas).
• 120 kredit pada Aras 7 dalam subjek yang berkaitan (mungkin memberikan pengecualian dari beberapa atau semua modul Level 7 pada program DMan).
• Ijazah Sarjana yang diiktiraf dalam subjek yang berkaitan (mungkin memberikan pengecualian dari beberapa atau semua modul Level 7 pada program DMan).
• Sarjana Pengurusan (MRes) dalam Pengurusan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Baca lebih lanjut

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Baca Ringkas