Baca keterangan rasmi

Doktor Pendidikan dalam Kepimpinan Pendidikan

Doktor Pendidikan Texas Tech University dalam Kepimpinan Pendidikan direka untuk menyediakan pemimpin utama di daerah sekolah dan fakulti kolej atau universiti. Tumpuan utama program ini adalah penyediaan pemimpin yang profesional yang reflektif mengembangkan visi dan memperoleh kemahiran untuk memperbaharui, memperbaharui, dan memperbaiki sekolah dan sistem sekolah yang menanam masyarakat belajar demokratik yang menghargai keadilan sosial dan ekuitas.

Gambaran Keseluruhan Program

Program ini direka bentuk untuk menyediakan pemimpin sekolah eksekutif yang dapat mengenal pasti dan melaksanakan penyelesaian berasaskan penyelidikan untuk masalah amalan leverage yang tinggi dalam konteks daerah sekolah pra-12. Dalam tiga tahun kursus yang ditakrifkan diselesaikan dengan masalah disertasi amalan, peserta akan mendalami kebolehan mereka untuk memimpin perubahan pengajaran, mengenal pasti masalah amalan, dan melaksanakan campur tangan dalam organisasi pendidikan tempatan mereka untuk meningkatkan pencapaian pelajar.

 • 96-99 jam kredit
 • Kerja kursus selesai menggunakan kaedah pengajaran dalam talian.
 • Pelajar kohort mengikut jadual kursus yang telah ditetapkan.
 • Kursus berasaskan semester sejajar dengan Kalendar Akademik Texas Tech University.

Proses permohonan

Walaupun tidak ada tarikh akhir aplikasi, calon pelajar digalakkan untuk menyerahkan semua bahan permohonan sekurang-kurangnya dua bulan sebelum memproyeksikan kemasukan awal.

1. Terapkan ke Sekolah Siswazah Texas Tech University sebagai pelajar tuan. Apabila ditanya untuk memilih utama, pastikan untuk memilih kemasukan ijazah yang sepadan dengan bidang minat anda, diikuti dengan perkataan dalam talian.

 • Lengkapkan Permohonan Pengambilan Siswazah.
 • Yuran permohonan awal $ 60 atau $ 50 untuk setiap permohonan berikutnya (termasuk perubahan tarikh kemasukan, menambah / menukar permintaan program, atau permintaan kemasukan semula).
 • Pemohon mesti mempunyai transkrip tidak rasmi dari semua kolej dan universiti yang sebelum ini telah dihantar ke Texas Graduate School of Graduate School di graduate.admissions@ttu.edu. Sekiranya anda diterima, anda dikehendaki mengemukakan transkrip rasmi.
 • Proses kemasukan dilihat secara holistik oleh Kolej Pendidikan dan Sekolah Siswazah, jadi tidak ada syarat minimum GRE atau GPA minimum.
 • Semua pemohon antarabangsa mesti memberikan bukti penguasaan Bahasa Inggeris sebelum permohonan mereka boleh dipertimbangkan untuk kemasukan. Senarai peperiksaan yang boleh diterima boleh didapati di laman web Siswazah Pelajar Antarabangsa Siswazah Siswazah. Ujian ini hanya diketepikan untuk lulusan universiti atau universiti di Amerika Syarikat dalam negara pengecualian kecekapan bahasa Inggeris. Pemohon yang telah menyelesaikan sekurang-kurangnya dua tahun berturut-turut di kolej atau universiti di Amerika Syarikat atau di negara pengecualian kecekapan bahasa Inggeris, juga dikecualikan daripada keperluan penguasaan Bahasa Inggeris.

2. Terapkan ke Kolej Pendidikan Texas Tech University.

 • Memohon melalui Kolej Pendidikan.

3. Memohon bantuan kewangan dan / atau biasiswa dan Biasiswa Graduate College of Education.

 • Bantuan kewangan diedarkan berdasarkan pendaftaran sepenuh masa dan beberapa keperluan kelayakan lain. Waktu mendaftar anda pada hari ke 12 kelas pada semester musim gugur dan musim semi menentukan status pendaftaran anda untuk semester, dan bantuan kewangan dikeluarkan dengan sewajarnya. Menghadiri kurang daripada sepenuh masa boleh bermakna pengurangan bantuan.

4. Apabila anda diterima masuk ke Sekolah Siswazah dan Kolej Pendidikan, anda akan bekerja dengan penasihat fakulti untuk membangunkan satu pelan ijazah. Jika anda menerima pemberitahuan penolakan, anda boleh menghubungi Dekan Bersekutu Pendidikan Siswazah dan Penyelidikan untuk nasihat mengenai proses rayuan kemasukan.

 • Sekolah Siswazah dan Kolej Pendidikan akan memaklumkan anda tentang status kemasukan anda dengan mengemas kini tab Aplikasi di Raiderlink anda.
 • Jika anda menerima pemberitahuan penolakan, anda boleh menghubungi Dekan Bersekutu Pendidikan Siswazah dan Penyelidikan untuk nasihat mengenai proses rayuan kemasukan.

Berminat untuk mengambil hanya satu atau dua kursus? Gunakan Status Sementara Siswazah Texas Tech University untuk memohon dan mengambil sebanyak 12 jam kredit tanpa melengkapkan proses permohonan ke program ijazah.

Keperluan Program

A. Kurikulum Teras (24 jam semester)

 • Inti Kolej Pendidikan Yayasan (9 semester jam)
 • Penyelidikan dan Statistik Teras (15 jam semester)

B. Major (42 jam semester)

 • Inti Umum (21 semester jam)
 • Core Teras (21 semester jam)
 • Waktu Disertasi (12 jam semester)

C. Minor atau bidang yang berkaitan (15 jam semester)

Sebagai tambahan kepada keperluan teras, program ijazah Doktor Pendidikan membolehkan sekurang-kurangnya 15 jam semester dalam bidang kecil atau berkaitan. Pelajar kedoktoran dibenarkan mempunyai pilihan kursus yang membolehkannya lebih fleksibel dalam bidang penekanan utama mereka. Sekiranya tidak ada medan kecil atau yang berkaitan, 15 jam semester akan ditambah kepada utama.

Seorang kanak-kanak berfokus pada kursus dalam bidang pengajian yang jelas. Bidang yang berkaitan memberi tumpuan kepada kursus dari beberapa bidang pengajian. Sekiranya seorang pelajar ingin menyertakan anak kecil dalam pelan ijazah kedoktoran, mesti ada wakil dari bidang kajian kecil ke jawatankuasa penasihat kedoktoran, dan peperiksaan kelayakan mesti memasukkan tumpuan pada bidang pengajian kecil. Sekiranya pelajar memilih kursus bidang yang berkaitan, tidak perlu menjadi wakil dari bidang yang berkaitan dengan jawatankuasa penasihat doktor. Termasuk tumpuan dalam bidang berkaitan pada peperiksaan yang memenuhi syarat adalah pilihan.

D. Disertasi Doktor (12 jam semester)

Seorang pelajar mesti mendaftar di Doktor Pendidikan 8000 untuk mengambil jam disertasi semasa perkembangan cadangan disertasi pelajar dan disertasi.

Darjah yang ditawarkan

Ed.D. dalam Kepimpinan Pendidikan - Aplikasi boleh dari pertengahan musim panas hingga 1 Oktober tahun kalendar untuk kohort musim bunga.

Peluang Kerjaya Dengan Program ini

Walaupun program tradisional dianggap sebagai persediaan untuk kepimpinan pejabat pusat dan peranan penguasa, fokus Ed.D. Leadership Pendidikan. program adalah untuk meningkatkan dan menambah nilai kepada kepimpinan di kedua-dua organisasi kampus dan daerah untuk memberi kesan positif kepada pembelajaran pelajar dalam kelas-kelas PreK-12. Program ini termasuk penyediaan pensijilan profesional penguasa sebagai sebahagian daripada reka bentuk kurikulum bersepadunya.

Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini April 24, 2018
This course is Campus based
Start Date
Jan. 2020
Duration
96 - 99 
Sepenuh masa
Deadline
Permintaan Maklumat
Okt. 1, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan. 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan. 2020
Tarikh tutup permohonan
Okt. 1, 2019

Jan. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
Okt. 1, 2019
End Date