Seorang Doktor di Acadia akan membantu anda dengan:

  • Memberi peluang untuk menyegarkan diri melalui penyembahan, persahabatan, dan galakan semasa di kampus dalam suasana indah seperti retret seperti Nova Scotia's Annapolis Valley.
  • Memperkayakan minda dan jiwa anda dengan lebih mendalam melalui kajian lanjut tentang kitab suci dan teologi.
  • Memperdalam kehidupan rohani anda melalui kursus dan persahabatan dalam pembentukan kerohanian.
  • Memperkukuhkan kementerian dan kemahiran kepimpinan anda melalui kursus-kursus praktikal yang maju dari para sarjana-pengamal.
  • Membantu anda menjalankan penyelidikan canggih untuk mengetahui wawasan keberkesanan kementerian pada abad ke-21.

Kami menjemput anda untuk menyertai kami di Acadia untuk mendapatkan tenaga, kemahiran, dan kedalaman yang anda perlukan untuk jarak jauh dalam kementerian dan untuk mempertajam keberkesanan anda sebagai pemimpin Kristian. Luangkan sedikit masa dan jelajahi laman web ini, dan kemudian hubungi kami supaya kami dapat membincangkan bagaimana kami dapat menyokong anda dalam memenuhi panggilan anda sebagai ketua kementerian untuk dunia hari ini.

Kenapa Pilih Pengalaman Acadia DMin?

Ketidaksesayaan: Kami memahami tekanan kewangan keluarga dalam rumah kementerian. Kami melakukan semua yang kami mampu untuk memastikan tahap tuisyen anda rendah dan memberi sokongan biasiswa dermawan untuk membantu anda mencapai ijazah kedoktoran anda.

Fleksibiliti: Dengan menawarkan peluang kepada anda untuk mengambil dua Pengajian yang Diarahkan, anda boleh menumpukan pengajian anda di bidang kepentingan pribadi. Penyelia anda untuk Pengajian yang Diarahkan dan tesis anda boleh dari fakulti Acadia, dari konteks denominasi anda atau sarjana / pengamal lain yang terletak di mana-mana di dunia. Di samping itu, anda boleh bercakap dengan Pasukan DMin apabila perubahan penting dalam kehidupan atau kementerian bermakna anda memerlukan sedikit kelonggaran dan rahmat dalam menyesuaikan kadar program anda.

Keutamaan: Kami sangat menghormati Kitab Suci dan teologi dan melihatnya sebagai asas kepada semua yang kita lakukan dalam kehidupan dan kementerian. Kami menghendaki semua pelajar DMin mengambil dua kursus dalam Pengajian Alkitabiah dan dua kursus dalam Teologi. Kami percaya bahawa kajian sedemikian di peringkat tinggi adalah penting untuk pengajian doktor dalam amalan kementerian.

Kepelbagaian: Badan pelajar dan fakulti kami mewakili lebih daripada 20 denominasi dan pelbagai kementerian pekerjaan. Pelajar dari seluruh Kanada, AS, dan beberapa negara lain memilih untuk belajar di Acadia, dan mereka berasa dialu-alukan di sini. Di Acadia, anda akan membina persahabatan dengan tenaga pengajar dan rakan-rakan dari pelbagai latar belakang, yang akan memperkaya pengalaman pembelajaran kolektif anda.

Kualiti: Kami mempunyai instruktur yang sangat baik dengan keprihatinan untuk ketelitian akademik dan penyelidikan yang digunakan. Melalui kursus kami, kami akan mencabar anda untuk menggabungkan kedalaman substansial dan intelektual dengan kajian yang praktikal dan berguna dalam hidup dan kementerian anda.

Vitality: Kami menghargai kedua-dua pembaharuan peribadi dan penglibatan missional. Di Acadia, anda mempunyai peluang untuk menguatkan kerohanian anda dan pemuridan melalui pembentukan kerohanian, kapitan mingguan, waktu doa kelas serta bimbingan mentor kementerian yang berpengalaman. Sekiranya anda ingin mempelajari dalam persekitaran yang menyokong pendekatan yang kreatif dan segar dalam pelayanan Injil untuk memajukan kerajaan Tuhan hari ini, anda akan merasa di rumah di Acadia.

Kebolehcapaian: Wolfville, hanya satu jam dari Halifax Stanfield Airport, adalah lokasi yang mudah untuk mengakses penerbangan antarabangsa. Halifax mempunyai hubungan kerap dengan London, Boston, New York, Chicago, Montreal, Ottawa, Toronto, dan beberapa pusat utama lain.

Universiti: Sebagai sebuah seminari yang bergabung dengan salah satu universiti yang paling terkenal di Kanada, anda boleh memperolehi tahap rakan-rakan dan keluarga anda. Melalui banyak perpustakaan pangkalan data elektronik, jurnal, buku, dan perkongsian dengan perpustakaan utama lain di seluruh Kanada dan seterusnya, anda boleh mengakses beratus-ratus ribu sumber dari mana sahaja anda tinggal. Penubuhan akademik ini memperkuat kemahiran penyelidikan dan menulis supaya anda dapat menerapkannya ke konteks unik anda.

Gambaran Keseluruhan Program

110212_program.png

Tesis

Salah satu aspek yang paling memperkaya Acadia DMin adalah peluang untuk terlibat dalam penyelidikan yang penting dalam bidang kepentingan tertentu. Oleh kerana DMin adalah ijazah dalam kementerian dalam bidang kementerian, tesis anda akan memberi tumpuan kepada bidang khidmat praktikal. Hampir mana-mana kawasan yang menarik dalam bidang pelayanan Kristian boleh ditampung.

Program diajar dalam:
  • English
Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 12, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
15,643 CAD
Tuisyen
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date