Doktor Kementerian (DMin) dalam Kebijaksanaan Terlibat

Umum

Penerangan Program

Program DMin kami terbuka kepada spektrum disiplin dan minat. Ia bertujuan untuk menangani pelbagai masalah di hampir setiap aspek kebimbangan manusia dan ekologi. Program kedoktoran kami didedikasikan untuk membantu anda membentuk dan mencipta tamadun global yang baru supaya spesies manusia dapat belajar bertindak sebagai penanggungjawab bertanggungjawab dan menghormati ekosistem planet yang lebih besar.

Di setiap peringkat dalam proses kedoktoran, anda disokong oleh mentor dan jurulatih. Anda akan dikehendaki mengambil kursus teras tertentu dan akan mempunyai kebebasan untuk merekabentuk seluruh program anda dengan berunding dengan mentor dan Dekan Pengajian Siswazah.

Pelajar boleh memilih kursus dari mana-mana di dalam Ubiquity atau di luar Ubiquity. Ini bermakna jika ada kursus yang perlu anda ambil yang ditawarkan melalui institusi lain, anda bebas berbuat demikian. Ubiquity dalam kursus orang juga boleh didapati untuk kredit doktor.

Untuk memohon program DMin kami sila tulis kepada Dekan Pengajian Siswazah, Dr. Gyorgyi Szabo (g.szabo@ubiquityuniversity.org) yang akan menghubungi anda dan membincangkan aspirasi dan potensi Pathway . Semua pelajar doktor mestilah membekalkan transkrip pendidikan terdahulu dan menulis esei yang menunjukkan bidang penyelidikan yang mereka mahu meneroka.

Keperluan

Pelajar kedoktoran mesti melengkapkan empat kursus teras yang ditawarkan oleh Ubiquity University serta menulis disertasi doktor. Kursus yang tinggal boleh diambil dari Ubiquity atau di tempat lain sebagai kursus khusus yang berkaitan dengan bidang pengajian yang dipilih.

4 kursus utama:

  • Kaedah Menulis dan Penyelidikan Disertasi dengan Dr. Gyorgyi Szabo (4 kredit secara peribadi)
  • Buku Besar dengan Dr Jim Garrison dan Dr. Gyorgyi Szabo (3 kredit dalam talian)
  • Kebijaksanaan pada Tuntutan Peradaban dengan Dr Jim Garrison dan lain-lain (4 kredit secara peribadi)
  • Ubiquity Chartres Academy, bertemu setiap tahun di Chartres, Perancis (4 kredit secara peribadi)

Sila ambil perhatian bahawa Kebijaksanaan di Tinggalan Tamadun Peradaban dan kursus Ubiquity Chartres Academy boleh digantikan oleh Ubiquity University ditawarkan kursus yang sedang menunggu perjanjian dengan Dekan Pengajian Siswazah.

Jumlah: 15 kredit

Keperluan kredit

36 kredit mesti diselesaikan dari kursus ditambah 24 kredit yang diperolehi untuk disertasi doktor, berjumlah 60 kredit.

Tuisyen dan Yuran

Jumlah Tuisyen dan Yuran bagi keseluruhan Program = $ 18,000 untuk 60 yuran kredit ($ 300 setiap kredit) *, yuran disertasi, yuran penasihat utama, dan yuran Pemeriksa Eksternal.

* Jumlah ini untuk kursus mungkin berubah jika kursus diambil dari luar Ubiquity sebagai Kajian Bebas. Terdapat bayaran pemindahan kredit sebanyak $ 100 setiap kredit untuk mana-mana kursus yang diambil di luar Ubiquity.

Kursus individu termasuk kos logistik (bagi lembaga dan penginapan misalnya) yang tidak termasuk dalam kos di atas.

Keperluan Kemasukan

  1. Pelajar mesti mempunyai ijazah Sarjana atau kesetaraannya. Suatu kesamaan terdiri daripada latihan yang didokumenkan di luar gelar sarjana muda yang bersamaan dengan jam dan keperluan untuk Ijazah Sarjana.
  2. Permohonan Kemasukan Ubiquity University lengkap mesti dikemukakan.
  3. Pelajar digalakkan menjadi ahli perpustakaan penyelidikan akademik di kawasan tempat tinggal mereka.
Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

How you personally develop, what gifts you bring into the world, and how effectively you bring these gifts to your community, are all critical to how our collective future will unfold. If you know you ... Baca lebih lanjut

How you personally develop, what gifts you bring into the world, and how effectively you bring these gifts to your community, are all critical to how our collective future will unfold. If you know you are here to help bring forth a new world, if you are drawn to cultivating your gifts within an open-minded, diverse learning community, if you are motivated by a question-led life and an exploration of mystery, then Ubiquity might be the right fit for you. Baca Ringkas
USA Online , Chartres + 1 Lagi Kurang