Doktor hubungan antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Doktor Hubungan Antarabangsa

Doktor Hubungan Antarabangsa (DIR) Program adalah tahap tertinggi yang ditawarkan oleh Geneva Sekolah Diplomasi dan membangunkan kecemerlangan akademik melalui penyelidikan bebas teliti, dan kesesuaian dunia sebenar.

Geneva Sekolah Diplomasi & Hubungan Antarabangsa (GSD) memberikan ijazah kedoktoran berdasarkan dua kaedah yang berbeza:


Doktor Hubungan Antarabangsa secara Penyelidikan

Program penyelidikan GSD-DIR menawarkan persekitaran yang unik dan menarik intelektual untuk mendalam dan kajian antara disiplin Hubungan Antarabangsa dan Diplomasi. Pelajar boleh mengikuti program kedoktoran mereka dengan jarak pada sepenuh masa (3 tahun) atau secara sambilan (6 tahun) dengan 9-10 mandatori lawatan di lokasi untuk Geneva.

Program ini telah menarik pelajar yang berkemahiran tinggi dan berpengalaman dari seluruh dunia, termasuk: Afghanistan, Bahrain, Perancis, Hungary, India, Nigeria, Pakistan, Arab Saudi, Afrika Selatan, Sepanyol, Pakistan, Rusia dan Amerika Syarikat. Pelajar telah membangunkan dan menjalankan penyelidikan dalam bidang yang pelbagai seperti isu-isu keselamatan tradisional dan baru, diplomasi, ekonomi politik, hak asasi manusia, geo-politik dan kajian pasca kolonial. GSD pelajar lepasan ijazah bekerjasama rapat dengan penyelia yang ditugaskan mereka dan bekerja secara intensif untuk membangunkan di peringkat tertinggi potensi setiap calon, kedua-duanya dari titik metodologi dan teori pandangan.

Pelajar kedoktoran dijangka menyumbang kepada profil penyelidikan GSD oleh yang bergabung sebagai Felo Penyelidik kepada Institut Globecraft® .


Syarat kemasukan

A pertama atau 2: 1 ijazah pertama dan MA dalam mata pelajaran yang berkaitan dengan kursus. Kelayakan luar negara yang setaraf boleh diterima. Cadangan terperinci penyelidikan (5,000 perkataan) penyelidikan yang dimaksudkan anda bersama-sama dengan bukti penguasaan bahasa Inggeris.


Doktor Hubungan Antarabangsa oleh memberkaskan

DIR oleh memberkaskan dianugerahkan oleh GSD kepada pihak berkuasa terkemuka dalam bidang pengajian berkenaan. Ini kedoktoran berprestij mengiktiraf karya ilmiah perbezaan yang tinggi, kesan dan keaslian.
Masuk dan Keperluan Pengijazahan

Calon menyerahkan dirinya kepada GSD segala bukti membentangkan sekurang-kurangnya 8 kertas ilmiah yang diterbitkan oleh jurnal antarabangsa yang paling wakil atau buku yang diterbitkan oleh sebuah rumah penerbitan atas. Satu suruhanjaya yang dibentuk oleh GSD dan pemeriksa luar akan diwujudkan untuk menilai setiap kes tertentu. Hanya kerja cemerlang akan dipertimbangkan. Pemohon dijangka akan berkuasa terkemuka dalam bidang pengajian berkenaan.

Kelayakan:

  • 10 tahun selepas mendapat Ijazah Sarjana dari Universiti yang diiktiraf.
  • 6 tahun selepas mendapat Ijazah Doktor Falsafah dari Universiti yang diiktiraf.


Calon yang berjaya akan dinamakan Kehormat Research Fellow kepada Institut Globecraft®.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Geneva School of Diplomacy and International Relations (GSD) prides itself on rigorous teaching and on a faculty renowned for their concern of the individual needs of our students. This tradition ... Baca lebih lanjut

The Geneva School of Diplomacy and International Relations (GSD) prides itself on rigorous teaching and on a faculty renowned for their concern of the individual needs of our students. This tradition is enhanced by the specialized and interdisciplinary nature of the curriculum. Baca Ringkas