Doktor Hotel dan Pengurusan Pelancongan (D.HTM)

Umum

Penerangan Program

Kemunculan program kedoktoran yang terkemuka di dunia bukan hanya penyelidikan yang dihasilkan tetapi juga sejauh mana ia menyediakan lulusan dengan peluang kerjaya yang luar biasa. SHTM menyediakan pelajar untuk kedudukan kepimpinan dalam kerjaya mereka yang dipilih dengan menawarkan gelaran D.HTM profesional pertama di dunia.

shtm11

Program D.HTM telah direka untuk akademik, eksekutif industri senior dan kakitangan kanan dalam organisasi hospital dan bukan kerajaan dan organisasi pelancongan. Sejak penubuhannya pada tahun 2007, program ini menarik pelbagai profesional yang berminat untuk menambah karier mereka, dari pengamal yang berpengalaman dan wakil kerajaan kepada akademik. Tumpuan Asia khususnya, gabungan subjek dan penyelidikan yang unik, dan corak penyampaian yang fleksibel membolehkan para profesional industri membangunkan kemahiran mereka sambil kekal dalam tenaga kerja.

Dibangunkan untuk memenuhi keperluan yang lebih mendesak dari kedua-dua industri dan akademik, D.HTM memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk kelayakan akademik capstone baru. Program ini menyediakan graduan untuk memajukan karier mereka dengan membangunkan inovasi, kreativiti dan kemahiran penyelidikan dalam konteks Asia. Graduan program pemecahan tanah ini telah mengambil kedua-dua peranan akademik dan industri yang mencerminkan kemahiran dan keupayaan kepimpinan yang dipertingkatkan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Rated No. 1 in the world in the “Hospitality and Tourism Management” category according to ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects 2019, placed No. 1 globally in the “Commerce, Managemen ... Baca lebih lanjut

Rated No. 1 in the world in the “Hospitality and Tourism Management” category according to ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects 2019, placed No. 1 globally in the “Commerce, Management, Tourism and Services” category in the University Ranking by Academic Performance in 2017/2018 and ranked No. 1 in the world in the “Hospitality, Leisure, Sport & Tourism” subject area by the CWUR Rankings by Subject 2017, the School of Hotel and Tourism Management (SHTM) at The Hong Kong Polytechnic University is uniquely positioned to not only ride the Asian wave, but also to lead it in educational excellence. Baca Ringkas