close

Penapis

Lihat Hasil

PhD dalam Yunani 2021/2022

Mengikuti ijazah peringkat yang lebih tinggi seperti PhD boleh menjadi langkah penting ke arah kemajuan kerjaya. Ini adalah keputusan yang dibuat ramai profesional untuk mencapai status ahli dalam bidang mereka. Apakah PhD dalam bahasa Yunani? Program ijazah jenis ini menawarkan peluang kepada pelajar untuk menjalankan penyelidikan dan pengkhususan lanjut dalam kajian Greece kuno atau moden. Pro… Baca lebih lanjut

Mengikuti ijazah peringkat yang lebih tinggi seperti PhD boleh menjadi langkah penting ke arah kemajuan kerjaya. Ini adalah keputusan yang dibuat ramai profesional untuk mencapai status ahli dalam bidang mereka.

Apakah PhD dalam bahasa Yunani? Program ijazah jenis ini menawarkan peluang kepada pelajar untuk menjalankan penyelidikan dan pengkhususan lanjut dalam kajian Greece kuno atau moden. Program ini boleh merangkumi pelbagai topik interdisipliner dari sejarah purba, kajian klasik, kesusasteraan klasik, kontemporari, kontemporari, drama, budaya, dan falsafah bukan sahaja Yunani purba tetapi juga budaya moden. Kedua-dua perspektif moden dan teknik kajian purba boleh digunakan.

Sebilangan besar program ijazah lanjutan seperti ini mungkin meneliti topik tertentu dan kemudian membentangkan penemuan tersebut. Dengan cara ini, pelajar bukan sahaja mendapat pengetahuan dalam bidang mereka tetapi juga meningkatkan kemahiran komunikasi, kepimpinan dan penyelidikan.

Program ijazah lanjutan seperti ini sering sangat ketat dan mempunyai semester jam dan keperluan kursus untuk disiapkan. Mungkin terdapat juga syarat peperiksaan dan disertasi. Masa serta kos yang diperlukan berbeza dari sekolah ke sekolah, jadi penting untuk menyelidik dengan teliti tuisyen dan yuran.

Pelajar yang melengkapkan PhD dalam bahasa Yunani mempunyai peluang untuk diiktiraf sebagai pakar dalam bidang pengajian mereka. Kerja ilmiah mereka akan sesuai dengan kerjaya di universiti dan kolej sebagai penasihat, profesor atau penyelidik. Sebagai profesor dan pakar, mereka juga mungkin mempunyai peluang untuk menerbitkan risalah dan wawasan mereka. Selain bekerja sebagai guru di universiti, mereka juga mungkin menjadi pengembang dan pengarang kurikulum, atau mereka boleh mencari jawatan sebagai penterjemah untuk organisasi antarabangsa.

Sesetengah program PhD Yunani mempunyai beberapa ketersediaan dalam talian, tetapi kelas kampus tradisional juga ditawarkan di banyak sekolah yang berbeza di seluruh dunia. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
BAs | MA | Kursus
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
University of Johannesburg
Johannesburg, Afrika Selatan

Dalam Ijazah Kedoktoran, pelajar membuktikan keupayaan mereka untuk melakukan penyelidikan yang asal. Idealnya, penyelidikan ini akan membawa kepada penerbitan artikel atau bu ... +

Dalam Ijazah Kedoktoran, pelajar membuktikan keupayaan mereka untuk melakukan penyelidikan yang asal. Idealnya, penyelidikan ini akan membawa kepada penerbitan artikel atau buku. Nilai formatif Ijazah Kedoktoran tidak boleh dipandang rendah: memperoleh dan mengamalkan kemahiran pemikiran kreatif dan asli, penyelesaian masalah, bacaan kritis, analisis, dan sintesis. Topik ini harus menyumbang kepada pemahaman kita tentang tamadun Yunani (Purba, Helenistik, Byzantine atau Moden) dan sumbangannya kepada tamadun Barat (teori politik, falsafah, agama, kesusasteraan, teater, filem, agama, seni bina, dll. -
Doktor Falsafah
Sepenuh Masa
3 tahun
English
Jan 2022
Kampus