PHDSTUDIES

2 PhD dalam Tekstil 2020/2021

Pelajar yang berminat untuk meneruskan pengajian mereka dalam mata pelajaran tertentu mungkin ingin melanjutkan pelajaran ke PhD (Doktor Falsafah). Kebanyakan program mempunyai tumpuan yang berat terhadap penyelidikan, dan kertas tesis akhir atau disertasi biasanya diperlukan untuk disiapkan.

Apakah PhD dalam Tekstil? Program doktor dalam tekstil akan berbeza dari satu sekolah ke sekolah lain. Program mungkin memberi tumpuan kepada sains polimer dan serat, pengurusan teknologi tekstil, atau pembuatan dan reka bentuk tekstil. Pelajar sering berpeluang untuk memilih khusus untuk menumpukan penyelidikan mereka. Keistimewaan ini mungkin termasuk perhimpunan tekstil dalam bentuk dua dan tiga dimensi, bahan polimer, kimia pencelupan, biotekstil dan teknologi tekstil. Kursus umum mungkin termasuk prinsip ikatan, bahan tekstil, kawalan kualiti tekstil, dan reka bentuk struktur tenunan.

Mengikuti PhD dalam Tekstil adalah berfaedah untuk beberapa sebab. Pelajar membangunkan perhatian yang ketat kepada kemahiran terperinci dan organisasi. Mereka juga mendapat pemahaman yang hebat mengenai perisian komputer dan teknik reka bentuk, yang penting dalam era teknologi.

Pelajar tidak boleh membiarkan kos mendapat pendidikan yang baik. Sekiranya kewangan menjadi kebimbangan, pelajar mungkin mencari pilihan yang berpatutan di sekolah di negara yang berlainan atau menerusi program dalam talian. Memanggil sekolah individu akan membantu pelajar mendapat idea yang lebih baik mengenai tuisyen dan yuran tertentu.

Kerjaya dalam tekstil boleh didapati dalam pelbagai industri. Ijazah kedoktoran menyediakan pelajar untuk jawatan di akademik, kerajaan, reka bentuk dalaman, penyelidikan, dan industri fesyen. Beberapa contoh pilihan kerjaya termasuk pengurus rantaian bekalan tekstil, penganalisis penyelidikan dan pembangunan, pereka tekstil fesyen, pengurus pengeluaran tekstil, pengurus jaminan kualiti, peniaga tekstil, dan tukang tenun tekstil.

Tekstil PhD boleh didapati di beberapa sekolah di seluruh dunia. Menggunakan pangkalan data kami, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

2 Hasil dalam Tekstil Filter

Ph.D. dalam Kejuruteraan Tekstil

Technical University of Liberec
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
4 tahun
English
Kampus

Graduan dari Ph.D. program disediakan dengan pengetahuan mendalam dalam pengkhususan mereka, yang membolehkan kerja kreatif dan saintifik. Mereka akan membangunkan kemahiran b ...

Baca lebih lanjut

Dalian Polytechnic University
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
3 tahun
Cina
Kampus

Cina Biasiswa Kerajaan: Menurut "Langkah-langkah Kerajaan China Status Biasiswa" Dalian Kerajaan Perbandaran Biasiswa: 15,000RMB / tahun DPU Kedua-kelas Biasiswa: 2,000RMB / t ...

Baca lebih lanjut