PHDSTUDIES

5 PhD dalam Teknologi Pendidikan 2020/2021

PhD adalah ijazah tertinggi yang ditawarkan di universiti. Program-program ini mengambil masa beberapa tahun untuk menyelesaikan dan melibatkan penyelidikan bebas yang membantutkan keadaan wacana akademik dalam disiplin. Graduan sering menjadi fakulti atau bekerja sebagai penyelidik atau pakar.

Apakah PhD dalam Teknologi Pendidikan? Pelajar yang mengikuti ijazah ini boleh menjalankan kajian mengenai teknologi tertentu dan melakukan penilaian kuantitatif dan kualitatif. Pakar dalam teknologi pendidikan boleh mengkaji pengaruh teknologi dalam pendidikan untuk menentukan alat yang paling sesuai untuk pembelajaran. Graduan harus dibiasakan dengan inovasi baru-baru ini dan bersedia untuk bereksperimen di dalam kelas.

Pelajar doktor dalam bidang ini menarik perhatian dari pendidikan dan teknologi. Mereka juga belajar mengenai perkakasan dan perisian baru. Bidang pengajian ini secara umumnya menggalakkan celik digital, atau keupayaan untuk menggunakan teknologi baru secara bermakna untuk pembangunan peribadi dan profesional.

Kos kajian di peringkat ini boleh menjadi besar, memandangkan bahawa program-program ini biasanya memerlukan tiga hingga enam tahun kajian sepenuh masa, penyelidikan dan penulisan. Geran atau biasiswa boleh membantu mengimbangi kos kehadiran. Sesetengah program mengetepikan pembiayaan untuk pelajar cemerlang.

Penyelidikan lanjutan dalam teknologi pendidikan adalah dalam permintaan tinggi dalam dunia profesional. Universiti memerlukan profesor dan pensyarah dengan kemahiran teknologi untuk mengajar mata pelajaran ini. Graduan juga mungkin mencari pekerjaan sebagai penasihat teknologi untuk sistem sekolah atau institusi pendidikan atau budaya lain. Banyak syarikat teknologi juga mencari calon dengan latar belakang dalam pendidikan untuk bertindak sebagai penganjur, menggalakkan sistem sekolah dan jabatan universiti untuk mengguna pakai alat atau perisian web baru.

Lebih banyak sekolah menawarkan PhD dalam Teknologi Pendidikan, dan program ini mempunyai fakulti dan projek penyelidikan yang berbeza. Sekolah yang anda pilih akan mempengaruhi teknologi yang anda gunakan dan fakulti yang tersedia untuk membimbing penyelidikan anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

5 Hasil dalam Teknologi Pendidikan Filter

Ed. D, Pengajaran dan Pembelajaran Luar Bandar

University of West Alabama Online
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
3&nbsp;-&nbsp;4 tahun
English
Online

Dapatkan ijazah lanjutan anda untuk memberi perkhidmatan terbaik kepada pelajar dalam sistem sekolah luar bandar melalui Doktor Pendidikan Universiti Luar Bandar Alabama Barat ...

Baca lebih lanjut

PhD dalam Sains Komputer - Pengkomputeran Visual dan Permainan Komputer

Charles University Faculty of Mathematics and Physics
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

Program ini memberi tumpuan kepada pendidikan graduan yang bersedia menyelesaikan masalah penyelidikan di sub-bidang sains komputer yang berkaitan dengan penjanaan dan pempros ...

Baca lebih lanjut

Doktor Falsafah dalam Pendidikan

Florida Christian University
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
Portuguese (Brazil)
Kampus

Doktor dalam penerima pendidikan bersenjata dengan kemahiran dan pengetahuan untuk membuat perubahan bermakna di sekolah dan bilik darjah hari ini. Program ini akan memperkena ...

Baca lebih lanjut

Phd dalam pendidikan (dengan memberi tumpuan kepada kemampanan pendidikan)

Nipissing University
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
English
Kampus

Grounded dalam konteks masyarakat pasca moden, dan mengiktiraf kepentingan pelbagai perspektif, Ph.D. ini program dalam Pendidikan Kelestarian akan menyediakan pelajar dari pe ...

Baca lebih lanjut

Phd dalam latihan penyelidikan dalam sumber pedagogi dan pembelajaran proses di tadika dan sekolah

University College of Southeast Norway
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Kampus

USN menawarkan PhD dalam latihan Penyelidikan dalam sumber pedagogi dan proses pembelajaran di tadika dan sekolah. Program ini telah diiktiraf pada musim luruh 2012.

Baca lebih lanjut