PHDSTUDIES

3 PhD dalam TESOL 2020/2021

PhD adalah ijazah akademik lepasan ijazah yang diiktiraf dunia dianugerahkan oleh institusi pengajian tinggi dan universiti untuk ulama mengemukakan disertasi berdasarkan penyelidikan asal dan meluas dalam bidang yang dipilih. Pelajar yang bercita-cita untuk kerja tahap ini dengan mentor untuk membangunkan satu projek penyelidikan mengenai subjek tertentu.

Apakah yang dimaksudkan dengan PhD dalam TESOL? program ini sesuai untuk mengamalkan pendidik untuk mengetahui lebih lanjut mengenai penyelidikan dan menggunakan teori pendidikan dalam profesion mengajar bahasa Inggeris kepada penutur bahasa lain. Ia direka untuk menyediakan penyelia yang lebih tinggi pendidikan, guru ESL, penyelidik, pendidik guru, pembangun kurikulum dan pentadbir untuk kerjaya dalam industri yang sentiasa berubah. Fokus program termasuk ESL gunaan dan penyelidikan EFL, kurikulum dan bahan-bahan pembangunan, latihan guru, integrasi teknologi dalam ESL, metodologi TESOL dan teori, dan faktor-faktor psikolinguistik, sosiolinguistik dan budaya pemerolehan bahasa kedua.

Manfaat doktor falsafah TESOL termasuk memperoleh keupayaan untuk menilai penyelidikan, membangunkan pemahaman yang lebih mendalam tentang peranan bahasa, dan menggalakkan kesan faktor budaya dan sosial dalam pengajaran bahasa kedua.

Kos untuk program PhD yang berbeza-beza di kalangan institusi. Pelajar yang berminat untuk mendaftar dalam kedoktoran TESOL perlu menyelidik pelbagai program jangkaan kos yang ada dan permintaan daripada setiap sekolah.

Graduan memperoleh doktor falsafah TESOL boleh mengharapkan untuk mencari pelbagai peluang kerjaya yang berbeza dalam pendidikan tinggi. Walau bagaimanapun, terdapat banyak pekerjaan lain kepada pelajar untuk meneroka. Ini termasuk kemasukan pakar, pengarah eksekutif pusat, pengurus akademik, pengurus kemasukan, penguasa pembangunan profesional, pakar bahasa, dan dasar dan pentadbir komunikasi. Orang lain mungkin menganggap akademik nasihat, tunjuk ajar, atau menulis dan menyunting buku teks atau kurikulum program.

Oleh kerana permintaan yang tinggi untuk program PhD TESOL, banyak pilihan antarabangsa disediakan. platform pembelajaran jarak jauh adalah fleksibel dan mudah untuk profesional yang sibuk hari ini. Untuk bermula, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

 

3 Hasil dalam TESOL Filter

PhD dalam Penyelidikan TESOL

University of Stirling
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
36&nbsp;-&nbsp;96 bulan
English
Kampus

Kursus PhD ini adalah khusus untuk Penyelidikan TESOL. Doktor ini akan menjadi minat kepada mereka yang mempunyai latar belakang dalam bahasa, linguistik, linguistik yang dite ...

Baca lebih lanjut

PhD dalam Mengajar Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TEFL)

University of Tehran, Kish International Campus
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Kampus

Program PhD dalam TEFL direka untuk pelajar-pelajar yang bersedia untuk meningkatkan Pengetahuan Pedagogi mereka dalam Pengajaran Bahasa Inggeris, metodologi penyelidikan, kom ...

Baca lebih lanjut

Talian doktor pendidikan di TESOL (Ed.D.)

Anaheim University Online
Doktor Falsafah
<
Separuh masa
<
3&nbsp;-&nbsp;4 tahun
English
Online

Mendapat Doktor bertauliah anda Pendidikan Pengajaran Bahasa Inggeris untuk Speaker Bahasa Lain (Ed.D. di TESOL) dalam talian semasa belajar muka-ke-muka dengan global terkena ...

Baca lebih lanjut