PHDSTUDIES

4 PhD dalam Sukan 2020

A Doktor Falsafah, juga dikenali sebagai PhD, adalah ijazah terminal dalam pelbagai bidang pengajian. Doktor adalah perkataan Latin untuk guru, membayangkan bahawa PhD adalah perlu untuk menjadi seorang profesor dalam bidang yang dipilih seorang ulama yang menarik.

Apa yang PhD dalam Sukan? tahap berpotensi boleh merangkumi pelbagai aspek yang berbeza. tema penyelidikan yang mungkin termasuk kajian etnografi, ekonomi, dan sosiologi. Kajian boleh meliputi beberapa topik yang berbeza, seperti bagaimana budaya yang berbeza bertindak balas terhadap sukan, kesan bahawa acara sukan besar seperti Sukan Olimpik ada di bandar-bandar yang menjadi tuan rumah mereka atau hubungan di antara sukan dan kemiskinan. Bakal pelajar perlu menyelidik universiti untuk melihat apa yang mungkin dimasukkan ke dalam program mereka.

Seperti bidang banyak kemanusiaan yang berkaitan, PhD dalam Sukan sering boleh mengajar calon bagaimana untuk membuat sambungan antara mata yang berbeza penyelidikan.Ini bukan sahaja meningkatkan keupayaan menyelidik dan menulis tesis, tetapi memberikan mereka perspektif yang besar-gambar unik diperlukan dalam banyak pekerjaan.

Kos kewangan untuk program PhD boleh sering berbeza bergantung kepada beberapa faktor. Institusi sering mempunyai maklumat lanjut di laman web mereka mengenai kos potensi, atau secara amnya akan mempunyai maklumat kenalan yang tersedia di tempat lain.

Sebagai ijazah lanjutan yang agak jarang berlaku, PhD yang mempunyai potensi untuk membuka laluan kerjaya yang menguntungkan. Terdapat biasanya banyak pilihan yang terbuka kepada graduan dengan PhD dalam Sukan. Sebagai sebahagian daripada bidang pendidikan, pilihan yang paling jelas adalah untuk memasukkan ahli akademik sebagai penyelidik atau pengajaran profesor. Kawasan-kawasan lain mungkin pekerjaan termasuk pertubuhan-pertubuhan bukan keuntungan, sukan badan pentadbiran, dasar sukan dan organisasi kerajaan.

institusi yang berlainan selalunya akan mempunyai pilihan yang berbeza disediakan untuk calon-calon PhD.Jika menghadiri kelas di lokasi bukan satu pilihan, pergi ke laman web institusi 'untuk melihat jika mereka mempunyai program pembelajaran jarak jauh disediakan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

4 Hasil dalam Sukan Filter

PhD dalam Kinanthropology

Charles University Faculty of Physical Education and Sport
Doktor Falsafah
<
Online & Campus Combined
<
Sepenuh masa
<
4 tahun
English
Online & Campus Combined
Campus
Online

Program kajian ini direalisasikan dalam kerangka bidang ilmu kinantropologi. Kinanthropology adalah bidang sains pelbagai disiplin yang berkaitan dengan kesan kompleks aktivit ...

Baca lebih lanjut

DCom / DPhil dalam Pengurusan Sukan

University of Johannesburg
Doktor Falsafah
Januari 2020
<
Sepenuh masa
<
Sambilan
<
3 tahun
English
Campus

Pelajar yang mengambil bahagian dalam program Doktor Falsafah akan dikehendaki menulis dan mengemukakan tesis penyelidikan.

Baca lebih lanjut

DSC mengajar Doktor dalam Kejurulatihan Sukan

Cardiff Metropolitan University
Doktor Falsafah
<
Sepenuh masa
<
Sambilan
<
3 tahun
English
Campus

Doktor dalam Kejurulatihan Sukan bertujuan untuk melengkapkan pengamal dan ulama yang berkaitan dengan penghayatan hubungan simbiotik dan synergetik antara teori dan amalan.

Baca lebih lanjut

PhD dalam Sains Latihan dan Pendidikan Jasmani

University of Nicosia
Doktor Falsafah
<
Sepenuh masa
<
Sambilan
<
3 tahun
Greek
Campus

Universiti Nicosia menawarkan Program Doktor dalam Sains Latihan dan Pendidikan Jasmani yang membawa kepada ijazah PhD. Program ini direka untuk memberi pengetahuan saintifik ...

Baca lebih lanjut