PHDSTUDIES

3 PhD dalam Sistem Pembelajaran 2020/2021

Setelah melengkapkan program siswazah, para ulama dapat melanjutkan pendidikan mereka melalui Doktor Falsafah. PhD adalah diploma tertinggi yang terdapat di kebanyakan universiti dan biasanya mengambil masa tiga atau lebih tahun untuk memperolehi.

Apakah PhD dalam Sistem Pembelajaran? Ia adalah program doktor yang menggalakkan penyelidikan ilmiah dengan memberi tumpuan kepada pelbagai bidang yang digunakan dalam pendidikan untuk mempromosikan pembelajaran. Sesetengah program mungkin melihat bagaimana pengetahuan dihasilkan dalam budaya penyelidikan. Pelajar boleh mempelajari lebih lanjut mengenai konteks politik, sosial dan budaya yang berkaitan dengan pendidikan. Sesetengah kursus boleh menumpukan pada bagaimana kognisi berkaitan dengan pembelajaran. Kursus-kursus lain direka bentuk untuk melihat bagaimana kepimpinan dan pembuatan polisi dapat mempengaruhi pendidikan. Kurikulum yang digunakan adalah berbeza di setiap universiti, tetapi kebanyakannya termasuk kuliah, perbincangan, projek dan disertasi.

Salah satu manfaat terbesar dalam pendidikan ini ialah ia menggalakkan pembelajaran sepanjang hayat, yang boleh membantu para profesional yang cemerlang di tempat kerja. Faedah lain termasuk membina kemahiran penting, seperti komunikasi dan kepimpinan. Kesemua kebolehan baru ini bekerja bersama-sama untuk membuat individu yang bulat.

Kos PhD boleh berbeza di setiap negara dan bahkan di universiti yang berbeza di negara yang sama. Kerana tidak ada sistem tuisyen sejagat, pemohon harus menghubungi sekolah secara langsung untuk mendapatkan sebut harga.

Pelajar yang mendapat ijazah kedoktoran dalam Sistem Pembelajaran berkemungkinan ingin memulakan kerjaya dalam bidang pendidikan. Sudah tentu, pendidikan ini boleh membawa kepada pelbagai kerjaya. Sesetengah siswazah menjadi pentadbir sekolah, pembuat dasar, profesor, guru pendidikan awal, pakar integrasi teknologi, pereka pengajaran, perunding teknologi pendidikan dan penyelaras kurikulum. Kemungkinan yang tepat akan bergantung kepada sejarah akademik dan pekerjaan graduan yang lain.

Adakah anda bersedia untuk mendaftar dalam program PhD? Sekolah di seluruh dunia menawarkan pendidikan ini dalam talian dan di kampus. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

3 Hasil dalam Sistem Pembelajaran Filter

Ed. D, Pengajaran dan Pembelajaran Luar Bandar

University of West Alabama Online
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
3&nbsp;-&nbsp;4 tahun
English
Online

Dapatkan ijazah lanjutan anda untuk memberi perkhidmatan terbaik kepada pelajar dalam sistem sekolah luar bandar melalui Doktor Pendidikan Universiti Luar Bandar Alabama Barat ...

Baca lebih lanjut

Doktor Falsafah dalam Pendidikan

Florida Christian University
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
Portuguese (Brazil)
Kampus

Doktor dalam penerima pendidikan bersenjata dengan kemahiran dan pengetahuan untuk membuat perubahan bermakna di sekolah dan bilik darjah hari ini. Program ini akan memperkena ...

Baca lebih lanjut

Phd dalam latihan penyelidikan dalam sumber pedagogi dan pembelajaran proses di tadika dan sekolah

University College of Southeast Norway
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Kampus

USN menawarkan PhD dalam latihan Penyelidikan dalam sumber pedagogi dan proses pembelajaran di tadika dan sekolah. Program ini telah diiktiraf pada musim luruh 2012.

Baca lebih lanjut