PHDSTUDIES.COM.MY

Cari anda PhD dalam Seni di Turki

Seseorang mesti mencapai dua perkara apabila mendapat PhD. Pertama seseorang itu perlu memahami sesuatu subjek dengan teliti. Kedua, salah satu mesti meluas dalam pengetahuan tentang subjek itu.

Mereka yang ingin melibatkan diri dalam seni halus, dalam kajian sastera dan falsafah, atau untuk mencuba peranan kreatif yang lain seperti mereka bentuk fesyen atau seni kulinari, akan paling mungkin untuk mencari program minat mereka dalam kategori Kesenian.

Universiti di Turki menyediakan sama ada dua atau empat tahun pendidikan untuk pengajian ijazah pertama, manakala program siswazah bertahan sekurang-kurangnya dua tahun. Terdapat kira-kira 820 institusi pengajian tinggi di Turki termasuk 76 universiti dengan jumlah enrolmen pelajar lebih daripada 1 juta. Kualiti pendidikan di universiti-universiti Turki sangat berbeza, beberapa memberikan pendidikan dan kemudahan setanding dengan sekolah-sekolah yang terkenal di peringkat antarabangsa.

PhD dalam Seni di Turki

2 Hasil dalam Seni, Turki Filter

PhD Proficieny in Art

Yasar University
Kampus Sepenuh masa September 2019 Turki Izmir

Tahun pertama Ph.D. Program ini terdiri daripada kursus, diikuti dengan satu tahun persediaan untuk Peperiksaan Profesor Doktor. Selepas lulus peperiksaan berjaya, pelajar akan mula menulis disertasi mereka, untuk tempoh penyelidikan selama dua tahun.

PhD dalam bidang arkeologi dan sejarah seni

Koc University - Istanbul Turkey
Kampus Sepenuh masa 3 - 4  September 2019 Turki Istanbul

Ph.D. program Arkeologi menawarkan peluang untuk pengajian lanjutan dalam arkeologi Turki (Anatolia purba) dan kawasan sekitarnya. Pelajar yang berminat untuk