Filter
Doktor Falsafah
Turki Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda PhD dalam Seni di Turki

Seseorang mesti mencapai dua perkara apabila mendapat PhD. Pertama seseorang itu perlu memahami sesuatu subjek dengan teliti. Kedua, salah satu mesti meluas dalam pengetahuan tentang subjek itu.

Mereka yang ingin melibatkan diri dalam seni halus, dalam kajian sastera dan falsafah, atau untuk mencuba peranan kreatif yang lain seperti mereka bentuk fesyen atau seni kulinari, akan paling mungkin untuk mencari program minat mereka dalam kategori Kesenian.

Universiti di Turki menyediakan sama ada dua atau empat tahun pendidikan untuk pengajian ijazah pertama, manakala program siswazah bertahan sekurang-kurangnya dua tahun. Terdapat kira-kira 820 institusi pengajian tinggi di Turki termasuk 76 universiti dengan jumlah enrolmen pelajar lebih daripada 1 juta. Kualiti pendidikan di universiti-universiti Turki sangat berbeza, beberapa memberikan pendidikan dan kemudahan setanding dengan sekolah-sekolah yang terkenal di peringkat antarabangsa.

PhD dalam Seni di Turki

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

2 Hasil dalam Seni, Turki

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Yasar University

Tahun pertama Ph.D. Program ini terdiri daripada kursus, diikuti dengan satu tahun persediaan untuk Peperiksaan Profesor Doktor. Selepas lulus peperiksaan berjaya, pelaja ... [+]

Tahun pertama Ph.D. Program ini terdiri daripada kursus, diikuti dengan satu tahun persediaan untuk Peperiksaan Profesor Doktor. Selepas lulus peperiksaan berjaya, pelajar akan mula menulis disertasi mereka, untuk tempoh penyelidikan selama dua tahun.

Kelayakan kemasukan/>

Ijazah sarjana diploma (atau lebih tinggi) dalam bidang seni, muzik atau bidang berkaitan, dengan tesis./>

Dokumen kelayakan kemasukan diterima dalam bahasa berikut: Bahasa Inggeris / Turki.

Selalunya anda boleh mendapatkan transkrip yang sesuai dari sekolah anda. Sekiranya ini tidak berlaku, anda memerlukan terjemahan rasmi bersama dengan salinan asal yang telah disahkan.

Keperluan bahasa/>... [-]
Turki Izmir
September 2019
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Koc University - Istanbul Turkey

Ph.D. program Arkeologi menawarkan peluang untuk pengajian lanjutan dalam arkeologi Turki (Anatolia purba) dan kawasan sekitarnya. Pelajar yang berminat untuk ... [+]

PhD dalam Arkeologi dan Sejarah Seni

Ph.D. program Arkeologi dan Sejarah Seni mempunyai dua kepekatan subjek yang:

arkeologi sejarah seni

Ph.D. program Arkeologi menawarkan peluang untuk pengajian lanjutan dalam arkeologi Turki (Anatolia purba) dan kawasan sekitarnya. Pelajar yang berminat untuk pengkhususan yang mencerminkan kepakaran fakulti termasuk Neolitik, Zaman Gangsa, Zaman Besi, Roman atau tempoh-tempoh Byzantine. Pelajar digalakkan untuk mengambil bahagian dalam penyelidikan fakulti di lokasi di Alalakh, Barcın Höyük, Gordion, Küçükyalı dan Sagalassos antara lain. Kajian bidang sama ada pada penggalian atau magang diperlukan. Program ini menekankan teori arkeologi dan metodologi dan pelajar diberi arahan dalam analisis seramik, metalurgi dan analisis instrumental. Perkongsian dengan jabatan-jabatan lain di universiti itu menyediakan peralatan khusus untuk analisis. Arahan ditawarkan dalam mikroskop imbasan elektron (SEM), petrography, analisis mikro tanah, analisis unsur surih, metalurgi (polarisasi mikroskop cahaya), aplikasi GIS dan analisis sisa organik. Program ini juga menekankan kepentingan pengurusan warisan budaya dan pendidikan awam arkeologi melalui muzium. Ph.D. program dalam Sejarah Seni menggabungkan kajian daripada aspek kebudayaan, formal dan teori budaya visual dengan latihan akademik dan praktikal dalam kajian muzium dan pengurusan tapak warisan. Pelajar kedoktoran dalam program ini dijangka akan membangunkan kepakaran akademik dalam mata pelajaran atau era sejarah seni tertentu di mana terdapat kepakaran fakulti (Rom, Byzantine, Seljuk atau Ottoman). Selain itu, pelajar dijangka untuk memperoleh latar belakang teori yang kukuh bersama-sama dengan kemahiran praktikal yang diperlukan oleh muzium dan industri pengurusan warisan. Di samping itu ke tahap siswazah dan kursus-kursus yang ditawarkan atas dalam Arkeologi dan Sejarah Jabatan Seni, pelajar PhD dalam... [-]

Turki Istanbul
September 2019
Sepenuh masa
3 - 4 
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu