Filter
Doktor Falsafah
Dominica Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda PhD dalam Pengajian Seni di Dominica

PhD adalah ijazah doktor falsafah, khusus dipanggil "doktor falsafah " ijazah. Ini adalah mengelirukan kerana pemegang PhD tidak semestinya ahli falsafah (kecuali mereka memperoleh ijazah dalam falsafah!). Yang berkata, penerima PhD dapat melibatkan diri dalam eksperimen pemikiran, sebab tentang masalah dan menyelesaikan masalah dengan cara yang canggih.

Seni merujuk kepada program yang memberi tumpuan kepada topik jenis intelektual yang tidak sentiasa semudah sains dan matematik. Mereka yang ingin memainkan peranan yang kreatif dalam menyumbang kepada masyarakat akan berminat dalam bidang seni.

Dominica mempunyai sistem pendidikan yang kompetitif, bersaing yang lain di seluruh negara Barat. Pelajar di negara pulau Caribbean ini boleh bergaul dengan pelajar-pelajar lain yang serius dari seluruh dunia. Bahasa Inggeris adalah bahasa rasmi, tetapi pelajar bercakap bahasa lain mungkin merasa sama-sama di rumah kerana perdagangan antarabangsa negara.

PhD dalam Pengajian Seni di Dominica

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Seni, Dominica

International University For Graduate Studies - IUGS

Doktor Falsafah (PhD) boleh dilaksanakan di mana-mana disiplin dalam Seni atau Sains. ijazah ini menawarkan ABDs atau mereka yang telah memperoleh enam puluh enam kredit ... [+]

Doktor Falsafah (PhD) boleh dilaksanakan di mana-mana disiplin dalam Seni atau Sains. ijazah ini menawarkan ABDs atau mereka yang telah memperoleh enam puluh enam kredit graduan dari institusi yang diiktiraf peluang untuk menamatkan pengajian doktor falsafah mereka.

Enam puluh enam kredit siswazah yang diperlukan untuk pemindahan. Kredit boleh diambil sebelum atau selepas kemasukan. Tambahan dua puluh tujuh kredit adalah yang akan diperolehi di Universiti Antarabangsa Pengajian Siswazah. Calon dikehendaki menjalankan enam kredit penyelidikan yang bukan mencari bilik darjah dan reka bentuk, yang merupakan asas bagi disertasi kedoktoran lapan belas kredit dan pembelaan lisan. Di samping itu, tiga kredit seminar kedoktoran lapan hari diperlukan. Enam puluh enam kredit dipindahkan dan tambahan dua puluh tujuh kredit yang diperolehi pada IUGS akan berjumlah sembilan puluh tiga kredit dan akan memenuhi keperluan untuk ijazah Doktor Falsafah.... [-]

Dominica Portsmouth
Feb. 2020
English
Sambilan
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu