PHDSTUDIES

PhD dalam Seni Liberal 2020

Memperolehi Doktor Falsafah (PhD) merupakan salah satu pencapaian yang paling besar dalam dunia akademik. Ijazah ini mengagih pelajar dengan pengiktirafan sebagai pemimpin dalam bidang pilihan mereka dan sering membuka lebih banyak pintu dalam laluan kerjaya mereka.

Apakah PhD dalam Seni Liberal? Ijazah ini memberikan pelajar kemahiran asas yang diperlukan untuk pelbagai laluan kerjaya, termasuk pemikiran kritikal, kemahiran analisis, penyelidikan bebas, dan kemahiran persembahan. Setiap pelajar diberi peluang untuk mengembangkan kemahiran dan asas pendidikannya melalui pelbagai kursus yang unik untuk keistimewaannya, seperti seni dan kemanusiaan, sains sosial, dan sains biologi atau fizikal. Walaupun ijazahnya luas, bidang pengajian tertentu mungkin didefinisikan sempit oleh pelajar, yang menimbulkan topik penyelidikan terfokus dalam tahap yang paling luas.

Selepas melengkapkan PhD dalam ijazah Liberal Arts, individu mungkin dilengkapi dengan kemahiran berfikir kritis yang kemudiannya boleh digunakan untuk kerjaya mereka, bersama dengan kemahiran analisis. Pelajar yang bekerja ke arah gelaran ini boleh mendapatkan rangka kerja metodologi dan teori yang baik untuk menggunakan kemahiran penyelidikan mereka, yang merupakan kemahiran yang berfaedah dalam tenaga kerja.

Tempoh PhD dalam program Seni Liberal biasanya tiga hingga empat tahun, dengan kos yang berbeza bergantung kepada universiti. Adalah disyorkan bahawa penyelidikan individu sekolah dan program yang ditawarkan untuk memastikan ia sesuai.

Dengan PhD dalam Seni Liberal, banyak pilihan dalam pelbagai bidang boleh didapati untuk individu. Walaupun seni liberal adalah ijazah yang luas, pakar boleh membantu mencapai promosi yang lebih besar di tempat kerja. Bagi kerjaya, ramai pelajar terus menjadi guru universiti atau sekolah, pengurus pemasaran, editor untuk surat khabar atau buku, wartawan, pustakawan, penjawat awam, penterjemah atau penterjemah, arkivis atau kurator, atau pakar sumber manusia. Ini hanya beberapa pilihan yang tersedia.

PhD dalam Seni Liberal boleh mengembangkan potensi kerjaya anda dan membuka pintu baru untuk anda. Untuk sumber yang lebih banyak, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

1 Hasil dalam Seni Liberal Filter

DOKTOR FALSAFAH

Avondale College of Higher Education
Doktor Falsafah
PhD
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
3&nbsp;-&nbsp;4 tahun
English
Kampus
Online

Doktor Falsafah (PhD) adalah lengkap, berdiri sendiri tahap yang adalah ijazah kedoktoran diiktiraf di peringkat antarabangsa. Ia direka untuk pelajar untuk membangunkan kemah ...

Baca lebih lanjut