PHDSTUDIES.COM.MY

PhD dalam Seni Komputer

Terbaik PhD dalam Seni Komputer 2019

Seorang Doktor Falsafah, atau PhD, adalah salah satu darjah tertinggi yang dapat diperoleh oleh pelajar. PhD boleh didapati dalam beberapa subjek dan melibatkan kajian individu yang intensif ke atas topik pilihan pelajar. Program-program ini biasanya mengambil masa dua hingga tiga tahun untuk disiapkan.

Apakah PhD dalam Seni Komputer? Kajian seni komputer adalah bidang unik dan luas dalam seni halus yang menggabungkan reka bentuk seni tradisional dengan teknologi dan perisian komputer. Kursus dalam mata pelajaran ini boleh merangkumi animasi komputer, pengaturcaraan komputer, reka bentuk grafik dan banyak lagi. Walaupun program doktoral dalam bidang ini agak jarang, bidang itu sendiri dijangka berkembang selama beberapa dekad akan datang. Pelajar seni komputer boleh memilih kepekatan dalam grafik dan animasi, kemahiran perisian, storyboarding, sejarah seni dan banyak lagi.

Pelajar dengan ijazah dalam bidang komputer boleh mendapatkan pelbagai kemahiran yang boleh membantu mereka dalam beberapa kerjaya. Pelajar-pelajar ini cenderung bekerja dengan baik dan mempunyai kemahiran organisasi yang kuat. Pelajar juga membangunkan reka bentuk dan estetik yang kukuh.

Kos ijazah kedoktoran dipengaruhi oleh jenis universiti yang menawarkan program, di mana program terletak dan berapa lama diperlukan untuk menyelesaikan program ini. Untuk mengetahui maklumat tuisyen yang lebih khusus, pelajar harus menghubungi pejabat kemasukan sekolah.

Terdapat banyak kerjaya yang berkaitan dengan ijazah komputer komputer, tetapi memperoleh ijazah lanjutan seperti doktor dapat mempersiapkan pelajar untuk pelbagai kemungkinan yang luas. Ramai pelajar di peringkat doktor memilih untuk mengikuti akademik dan mengajar sebagai profesor di universiti. Yang lain mungkin bertujuan untuk kedudukan tinggi dalam galeri seni atau bekerja sebagai pengarah untuk organisasi kesenian. Terdapat juga peluang pekerjaan sendiri untuk pelajar bekerja sebagai animator, pereka grafik, pemaju web, pemaju permainan dan banyak lagi.

Banyak universiti di seluruh dunia menawarkan ijazah kedoktoran. Pelajar juga boleh mempertimbangkan untuk belajar di luar negara. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

1 Results in Seni Komputer

PhD dalam Teknologi Kreatif

University of Portsmouth
Campus Sepenuh masa February 2020 United Kingdom Portsmouth

Sekolah Teknologi Kreatif berpusat di sekitar penerapan teknologi baru untuk menyokong bidang kreatif. Ini termasuk reka bentuk dan pembangunan permainan, animasi, video dan bunyi, serta kawasan permohonan lain, seperti penjagaan kesihatan atau keselamatan.