PHDSTUDIES.COM.MY

Terbaik 3 PhD dalam Sejarah Seni 2019/2020

Satu program PhD Sejarah Seni boleh memeriksa pelbagai bidang, seperti seni kontemporari, seni purba Timur Dekat, dan teori kritikal. Calon-calon yang mengikuti ijazah PhD Sejarah Seni boleh belajar julat luas seni dari seluruh dunia dan tempoh masa yang berbeza, seperti seni asli Amerika, abad ke-20 Eropah seni, seni China, Jepun, Baroque, Greek, dan sub-Sahara Afrika .


Keperluan akan berbeza bergantung kepada program universiti, namun paling PhD Sejarah Seni darjah biasanya terdiri daripada kerja kursus, peperiksaan, seminar, pengajaran, dan penyelidikan. Sesetengah pesakit juga memerlukan pengetahuan bahasa kedua. Calon-calon sering mempunyai peluang untuk menjalankan penyelidikan di peringkat antarabangsa. Penyelidikan akan menghasilkan disertasi atau tesis, calon yang biasanya mesti mempertahankan di hadapan panel pakar dalam bidang itu. Graduan yang memegang ijazah PhD Sejarah Seni sering pergi ke kerjaya di institusi akademik, muzium dan galeri di seluruh dunia.


Tatal melalui pilihan di bawah dan mendapati PhD program Sejarah Seni yang akan membantu anda mencapai matlamat anda!

3 Hasil dalam Sejarah Seni Filter

DPhil (phd) dalam sejarah seni

International Business School – Budapest
Kampus Sepenuh masa 3 - 3 tahun Pendaftaran Terbuka Hungary Budapest

Kami menawarkan program DPhil Art History dalam bahasa Inggeris, yang membawa kepada ijazah yang diberikan oleh rakan kongsi British kami, The University of Buckingham. Program ini memerlukan sumbangan asal kepada badan pengetahuan dalam disiplin akademik atau profesional tertentu.

Gelaran Penyelidikan (MPhil / PhD) dalam Sejarah Seni dan / atau Arkeologi

SOAS University of London
Kampus Sepenuh masa Sambilan 4 tahun Sept. 2020 United Kingdom London + 1 lagi

Walaupun ijazah penyelidikan harus sangat menggembirakan secara peribadi, ia juga merupakan usaha yang serius dan kadang-kadang sengit. Di bawah sistem semasa, pelajar kedoktoran sepenuh masa mempunyai tiga tahun untuk menyelesaikan draf penuh beliau atau tesisnya dan kemudian satu tahun lagi untuk menulis (dikenali sebagai 3 1 darjah). Ijazah penyelidikan biasanya dijalankan oleh individu yang bertujuan untuk menjadi profesional dalam bidang sejarah seni dan / atau arkeologi, sama ada sebagai ahli akademik yang menjalankan penyelidikan dan mengajar di universiti atau sebagai kurator atau pendidik di muzium, perpustakaan atau arkib, atau dalam mana-mana nombor bidang berkaitan lain seperti penerbitan akademik atau dunia seni komersil. Adalah umumnya idea yang baik untuk mempunyai pengalaman kerja di luar universiti sebelum memohon kepada program doktoral, contohnya, dalam beberapa peranan dalam muzium atau galeri.

PhD dalam Arkeologi dan Sejarah Seni

Koc University - Istanbul Turkey
Kampus Sepenuh masa 4 tahun Sept. 2020 Turki Istanbul

Ph.D. program dalam Arkeologi menawarkan peluang untuk kajian lanjut dalam arkeologi Turki (Anatolia kuno) dan kawasan sekitarnya. Pelajar perlu berminat