PHDSTUDIES

PhD dalam Sejarah Seni di UK

PhD adalah singkatan untuk Doktor Falsafah. Ijazah ini adalah satu program lepasan ijazah diserahkan kepada yang tinggi penyelidik pelajar tahap yang telah melakukan kajian yang mendalam dalam bidang tertentu atau tertakluk.

Program sejarah seni biasanya direka untuk menggalakkan pelajar untuk mempelajari dan mengkaji karya seni sepanjang sejarah. Ini sering termasuk mencari lebih mendalam pada artis dan pergerakan yang menyebabkan perubahan dalam perjalanan dan gaya seni.

Pendidikan di United Kingdom adalah perkara diturunkan dengan setiap satu daripada negara-negara di United Kingdom yang mempunyai sistem yang berasingan di bawah kerajaan yang berbeza: Kerajaan UK bertanggungjawab England, dan Kerajaan Scotland, Kerajaan Wales dan Northern Ireland Eksekutif bertanggungjawab untuk Scotland , Wales dan Ireland Utara, masing-masing.

PhD dalam Sejarah Seni di UK

1 Hasil dalam Sejarah Seni, United Kingdom Filter

Gelaran Penyelidikan (MPhil / PhD) dalam Sejarah Seni dan / atau Arkeologi

SOAS University of London
Doktor Falsafah
28 Sep 2020
<
Sepenuh masa
<
Sambilan
<
4 tahun
30 Jun 2020
English
Kampus

Walaupun ijazah penyelidikan harus sangat menggembirakan secara peribadi, ia juga merupakan usaha yang serius dan kadang-kadang sengit. Di bawah sistem semasa, pelajar kedokto ...

Baca lebih lanjut