Filter
Doktor Falsafah
Singapura Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda PhD dalam Sejarah Seni di Singapura

A PhD, juga dikenali sebagai Doktor Falsafah, adalah ijazah kedoktoran yang dianugerahkan oleh universiti akademik yang telah memenuhi semua kelayakan yang diperlukan dan kini boleh dianggap doktor dalam bidang akademik masing-masing.

Sejarah Seni merupakan satu bidang pengkhususan yang memerlukan penyelidikan yang berterusan dan kajian dengan tujuan mendapatkan fakta sejarah anda betul. Memperolehi ijazah ini meningkatkan pemahaman anda tentang bidang ini. Pada masa yang sama, anda mampu untuk menawarkan khidmat nasihat sejarah yang diperakui dan tepat. Menguasai bidang bahasa dan kesusasteraan, falsafah, retorik, pengajian filem, wanita 's kajian, sejarah, dan sains sosial.

Singapura, secara rasmi Republik Singapura, adalah sebuah pulau Asia republik Tenggara off hujung selatan Semenanjung Melayu, 137 kilometer ke utara khatulistiwa. Beberapa universiti luar negara, sekolah perniagaan dan institut khusus juga mempunyai persediaan kampus mereka di Asia di Singapura. Singapura adalah salah satu bandar yang paling selamat utama di dunia dengan hampir mana-mana langkah.

PhD dalam Sejarah Seni di Singapura

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Sejarah Seni, Singapura

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
MA | BAs
SOAS University of London

Walaupun ijazah penyelidikan harus sangat memuaskan secara peribadi, ia juga merupakan usaha yang serius dan kadang-kadang sengit. Di bawah sistem semasa, pelajar doktora ... [+]

Gelaran Penyelidikan dalam Sejarah Seni dan / atau Arkeologi

Mula program: pengambilan bulan September sahaja

Cara Kehadiran: Sepenuh Masa atau Separuh Masa

Mengapa memulakan Ijazah Penyelidikan?

Walaupun ijazah penyelidikan harus sangat memuaskan secara peribadi, ia juga merupakan usaha yang serius dan kadang-kadang sengit. Di bawah sistem semasa, pelajar doktoral sepenuh masa mempunyai tiga tahun untuk menyelesaikan draf penuh beliau atau tesisnya dan kemudian satu tahun lagi untuk menulis (dikenali sebagai 3 1 darjah). Selalu ada saat-saat bersendirian apabila menjalankan penyelidikan individu, walaupun sebuah jabatan mempunyai suasana kolej yang kuat, seperti yang kita lakukan. Ijazah penyelidikan biasanya dijalankan oleh individu yang bertujuan untuk menjadi profesional dalam bidang sejarah seni dan / atau arkeologi, sama ada sebagai ahli akademik yang menjalankan penyelidikan dan mengajar di universiti atau sebagai kurator atau pendidik di muzium, perpustakaan atau arkib, atau dalam mana-mana nombor bidang berkaitan lain seperti penerbitan akademik atau dunia seni komersil. Adalah umumnya idea yang baik untuk mempunyai pengalaman bekerja di luar universiti sebelum memohon kepada program kedoktoran, contohnya, dalam beberapa peranan dalam muzium atau galeri. Memulakan ijazah penyelidikan bukan hanya mengenai kelayakan tetapi juga tentang membangun sebagai seseorang dan profesional supaya dapat menyumbang kepada wacana kebangsaan dan antarabangsa, dan mungkin juga jauh melangkaui sejarah seni dan arkeologi.... [-]

Singapura Singapore
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu