PHDSTUDIES.COM.MY

Terbaik 2 PhD dalam Sains Sukan 2019

A PhD, atau Doktor Falsafah, adalah ijazah lanjutan yang terdiri daripada pengetahuan berasaskan penyelidikan dalam bidang tertentu. Ia mengambil masa purata empat tahun untuk mendapatkan ijazah, dan program mungkin boleh didapati di sekolah-sekolah di seluruh dunia.

Pelajar mungkin bertanya, apa yang PhD dalam Sains Sukan? Program ini direka untuk menyediakan pelajar untuk menjadi ulama dan penyelidik dalam bidang kinesiologi dan sains sukan. Bergantung kepada kurikulum tertentu, pelajar boleh mengambil kaedah penyelidikan dan kursus statistik, menghadiri seminar kedoktoran, menyediakan tesis akhir atau disertasi, dan mengambil kursus elektif. Penyelidikan boleh dilakukan dalam bidang teknologi, kesihatan kerana ia boleh digunakan untuk sukan, biomekanik, psikologi sosial sukan, tetapan kesihatan dan senaman yang berkaitan dengan kanak-kanak, orang tua, dan atlet elit.

Pelajar boleh mendapatkan kemahiran yang boleh dipindahkan seperti penyelesaian masalah, komunikasi, dan analisis kritikal, yang memberi manfaat dalam pelbagai bidang kehidupan.PhD A juga boleh membantu graduan lebih berdaya saing apabila mencari pekerjaan.

Apabila menyelidik sekolah, pelajar harus sedar bahawa kos boleh berbeza dengan ketara dari satu kepada yang lain. Rancangan mungkin boleh didapati di peringkat antarabangsa, jadi lokasi dan perjalanan kos juga perlu diambil kira. Panggilan sekolah-sekolah dan bertanya tentang tuisyen dan yuran tertentu boleh memberi pelajar idea yang lebih baik daripada apa yang perlu bajet untuk tempoh program.

A PhD dalam Sains Sukan boleh menyediakan pelajar untuk pelbagai kerjaya. Tugas tertentu boleh bergantung kepada kawasan tertentu pelajar penyelidikan dan kajian, walaupun ramai daripada kerjaya boleh berkisar penyelidikan, mengurus, mengarah, pengajaran, atau perundingan. Contoh tajuk pekerjaan termasuk pensyarah sukan sains, pengarah makmal, sukan pemakanan, penganalisis penyelidikan, dan perunding sains sukan.

Jangan berlengah lagi untuk memulakan pendidikan anda.Menggunakan pangkalan data dalam talian yang menyeluruh untuk mencari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

2 Hasil dalam Sains Sukan Filter

PhD dalam Kinanthropology

Charles University Faculty of Physical Education and Sport
Kampus Dalam Talian & Kampus Digabungkan Sepenuh masa 4 tahun Oktober 2019 Republik Czech Prague + 1 lagi

Program kajian ini direalisasikan dalam kerangka bidang ilmu kinantropologi. Kinanthropology adalah bidang sains pelbagai disiplin yang berkaitan dengan kesan kompleks aktiviti fizikal yang sengaja dan spontan terhadap perkembangan personaliti manusia dalam konteks bio-psycho-sosial dan dalam keadaan pendidikan dan sukan fizikal, fisioterapi, pendidikan kesihatan fizikal termasuk pengurusan yang efektif.

PhD dalam Sains Latihan dan Pendidikan Jasmani

University of Nicosia
Kampus Sepenuh masa Sambilan 3 - 8 tahun Permintaan Maklumat Cyprus Nicosia + 1 lagi

Universiti Nicosia menawarkan Program Doktor dalam Sains Latihan dan Pendidikan Jasmani yang membawa kepada ijazah PhD. Program ini direka untuk memberi pengetahuan saintifik di peringkat tertinggi dan menyediakan pelajar untuk kerjaya profesional dalam bidang pendidikan tinggi, dalam penyelidikan saintifik dan bidang latihan kognitif dan pendidikan jasmani.