PHDSTUDIES

4 PhD dalam Sains Hutan 2020/2021

PhD A juga dikenali sebagai Doktor Falsafah, atau ijazah doktor falsafah. Walau bagaimanapun, ini tidak semestinya menunjukkan bahawa falsafah merupakan bidang pengajian. Pelajar boleh memperolehi PhD dalam hampir mana-mana subjek. PhD adalah tahap yang lebih maju daripada bujang atau sarjana. Ia adalah kemuncak kepada bertahun-tahun belajar, dan menunjukkan tahap yang paling tinggi dengan pencapaian akademik. Kebanyakan pelajar PhD mesti melengkapkan disertasi kedoktoran yang menunjukkan mereka telah membuat sumbangan unik ke padang, biasanya melalui penyelidikan asal.

Apakah yang dimaksudkan dengan PhD Perhutanan? Ini jenis ijazah dianugerahkan kepada pelajar yang telah menjadi seorang pakar dalam bidang perhutanan atau hutan ekologi. Program ini boleh termasuk pelbagai kursus sains moden dengan perhatian khusus untuk botani, biologi dan ekologi. Kursus seperti genetik hutan, hutan pembiakan pokok dan fisiologi pokok boleh memberi tumpuan kepada aspek fizikal dan genetik pokok.Kursus-kursus lain, seperti ecoinformatics dan pertumbuhan hutan, pemuliharaan dan pengurusan landskap, dan silvikultur dan ekologi hutan boleh meneroka keperluan bersaing industri perhutanan dan pemuliharaan alam sekitar.

Melengkapkan PhD mengambil dedikasi dan kerja keras, dan pelajar yang mencapai perbezaan ini boleh menonjol dari rakan-rakan mereka di permohonan pekerjaan dan di arena profesional. Memperoleh PhD dalam bidang Perhutanan boleh membawa kepada peluang pekerjaan yang baru dan peluang untuk mengambil bahagian di barisan hadapan dalam bidang ini.

Pelajar-pelajar yang berminat untuk PhD dalam Perhutanan perlu menghubungi bakal universiti secara langsung untuk mengetahui lebih lanjut tentang kos dan keperluan program. Yuran Pengajian akan berbeza bergantung kepada institusi.

Ramai pelajar yang mencapai PhD memilih untuk kekal dalam akademik.Mereka berkumpul kepada kolej dan universiti sebagai profesor sepenuh masa dan penyelidik, berkongsi kepakaran dengan ijazah dan ijazah pelajar kerana mereka terus memajukan pengetahuan dalam bidang ini. Graduan lain boleh mencari kerja di syarikat-syarikat perhutanan awam dan swasta sebagai perunding atau pemimpin pasukan penyelidikan. Beberapa graduan boleh menyertai agensi-agensi kerajaan yang khusus untuk menguruskan sumber semula jadi.

Pelajar-pelajar yang bersemangat perhutanan akan mendapati banyak program-program PhD menarik yang sesuai dengan minat mereka. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

4 Hasil dalam Sains Hutan Filter

Phd dalam bidang perhutanan

Northern Arizona University
Doktor Falsafah
11 Jan 2021
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
15 Okt 2020
English
Kampus

Anda akan bersedia untuk pengurusan sumber awam atau swasta atau kerjaya yang berkaitan dalam penyelidikan dan pendidikan. Fokus utama kita ialah mengenai masalah dan peluang ...

Baca lebih lanjut

PhD di Emerging Technologies diterapkan ke Sistem Agroforestry (TechAgro)

Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
Portuguese (Portugal)
Kampus

Objektif - Melatih doktor dengan pengetahuan pelbagai disiplin, mampu menanggapi cabaran semasa penggunaan yang mencukupi dan pembangunan teknologi baru dalam sistem agrofores ...

Baca lebih lanjut

Program Doktor Rasmi dalam Penyelidikan Agrarian dan Perhutanan

Universidade da Coruña
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
3&nbsp;-&nbsp;5 tahun
Sepanyol
Kampus

Program PhD dalam Agrarian dan Penyelidikan Perhutanan adalah gelaran universiti yang bersifat multidisiplin yang menawarkan pelajar kemungkinan untuk memilih dari pelbagai to ...

Baca lebih lanjut

PhD di Alam Sekitar Gunung dan Pertanian

Free University of Bozen-Bolzano
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
3 tahun
English
Kampus

Tujuan Ph.D. program adalah untuk melatih generasi baru penyelidik - berpengetahuan dan sangat kompetitif - yang boleh menyumbangkan karya mereka untuk penyelidikan saintifik ...

Baca lebih lanjut