Filter
Doktor Falsafah
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik PhD dalam Reka Cipta Fesyen 2019

A Ph.D. adalah ijazah lepasan ijazah yang memfokuskan secara meluas dalam bidang pengajian. Tajuk "Doktor" diberikan kepada pelajar yang menyelesaikan kerja yang diperlukan untuk ijazah ini.

Apakah Ph.D. dalam Reka Bentuk Fesyen? Bekerja pada ijazah ini membolehkan para pelajar menerima pengalaman bersendirian dengan sisi seni yang fesyen. Pelajar boleh belajar bagaimana untuk merancang pakaian dan aksesori dengan cepat sambil menemui cara memasarkan idea mereka. Sesetengah kursus mungkin termasuk reka bentuk fesyen, bahan dan teknologi, lukisan, dan pemasaran. Bidang pengajian ini sering melibatkan kerja berpasukan dan kerjasama dalam banyak projek reka bentuk dan pemasaran. Pelatih dengan pereka fesyen boleh didapati yang boleh membantu pelajar membuat dan menulis tesis asal.

Dalam bidang reka bentuk fesyen ini, kemahiran umum yang dipelajari termasuk pengurusan projek, organisasi, dan komunikasi luar biasa. Ini boleh memberi manfaat kepada kerjaya individu, tetapi juga boleh menjadi kelebihan dalam kehidupan sosial dan kehidupan seseorang.

Reka bentuk fesyen adalah pilihan kerjaya yang popular dan Ph.D. biasanya memerlukan sekurang-kurangnya tiga tahun persekolahan dan penyelidikan bebas. Hubungi sekolah pilihan anda untuk mengetahui butiran ijazah anda dan kos kursus wajib.

Dengan Ph.D. dalam Reka Bentuk Fesyen, kerjaya impian anda mungkin lebih dekat dari yang anda fikirkan. Kerjaya reka bentuk fesyen seperti membangunkan garis fesyen baru atau merancang corak tekstil adalah cara kreatif untuk menggunakan pengetahuan fesyen anda dan kemahiran kreatif. Pereka pakaian, pereka pakaian wanita, atau artis lakaran boleh menjadi pekerjaan biasa dalam bidang pengajian ini. Banyak pereka yang bekerja sendiri, tetapi beberapa boleh bekerja di bawah peruncit atau sebagai sebahagian daripada rumah fesyen yang besar. Pengurus fesyen atau jurugambar fesyen adalah pekerjaan lain yang mungkin berasal dari tahap ini.

Kerana kelas dalam talian membolehkan lebih banyak kebebasan untuk pelajar yang rajin, banyak institusi di seluruh dunia menawarkan jenis pembelajaran ini. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Reka Cipta Fesyen

University of Minho - School of Engineering

program kedoktoran dalam reka bentuk fesyen ... [+]

program kedoktoran dalam reka bentuk fesyen

Tarikh akhir permohonan 1 Fasa Ogos 24 - September 4, 2015 (Tahun Akademik 2015/2016) Fasa 2 4-15 Januari, 2016 (Tahun Akademik 2015/2016) Fasa 4 3 hingga 15 Jan 2016 (Tahun Akademik 2016/2017) [-]
Portugal Guimaraes
Oktober 2019
English,Portuguese (Portugal)
Sepenuh masa
6 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu