Filter
Doktor Falsafah
Jerman Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda PhD dalam Psikologi di Jerman

Seseorang mesti mencapai dua perkara apabila mendapat PhD. Pertama seseorang itu perlu memahami sesuatu subjek dengan teliti. Kedua, salah satu mesti meluas dalam pengetahuan tentang subjek itu.

Psikologi adalah satu bidang yang pelbagai yang melibatkan pengetahuan tentang tingkah laku manusia dan fikiran. psikologi penyelidikan menjalankan eksperimen untuk lebih memahami personaliti dan tingkah laku sosial. psikologi gunaan menggunakan hasil penyelidikan untuk menyelesaikan masalah sosial.

Jerman, secara rasminya Republik Persekutuan Jerman, adalah sebuah republik persekutuan berparlimen di barat-tengah Eropah. Negara ini terdiri daripada 16 negeri-negeri, dan modal dan bandar terbesar ialah Berlin.

PhD dalam Psikologi di Jerman

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Other options within this field of study:

1 Results in Psikologi, Jerman

University of Göttingen

Fokus program kajian ini adalah di atas asas dan evolusi tingkah laku primat nonhuman dan manusia. projek penyelidikan yang dijalankan dalam bidang psikologi, antropologi ... [+]

PhD dalam Kelakuan dan Kognisi Ijazah: Dr. rer. nat. atau Ph.D. Pelaksanaan: musim panas dan wintersemester Tempoh biasa: Enam semester Permohonan: Online-Permohonan Tarikh tutup permohonan dan permulaan: 31 Januari selama tempoh musim panas berikut; Julai 31 selama tempoh musim sejuk yang berikut Keperluan: Ijazah Sarjana Biologi atau Psikologi, atau bidang yang berkaitan dari sains semula jadi; "Fast track" kemasukan daripada program master bergabung dalam bidang Psikologi atau DNB (Pembangunan, Neural dan Tingkah Laku Biologi) di Universiti Göttingen adalah mungkin untuk calon-calon yang cemerlang. Keperluan bahasa: Bukti penguasaan dalam bahasa Inggeris

KETERANGAN RINGKAS... [-]

Jerman Göttingen Hanover Brunswick Clausthal-Zellerfeld  + 1 Lagi
October 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu