Filter
Doktor Falsafah
Hong Kong Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda PhD dalam Psikologi di Hong Kong

Seseorang mesti mencapai dua perkara apabila mendapat PhD. Pertama seseorang itu perlu memahami sesuatu subjek dengan teliti. Kedua, salah satu mesti meluas dalam pengetahuan tentang subjek itu.

Psikologi mempunyai banyak aplikasi praktikal di luar penyelidikan akademik, termasuk kegunaan dalam terapi, pendidikan, perniagaan dan banyak bidang lain. Sesetengah ahli psikologi bekerja dengan profesional undang-undang untuk memahami dan meramalkan tingkah laku jenayah; orang lain membantu perniagaan berjalan dengan lebih berkesan dengan mengkaji interaksi pekerja dengan satu sama lain dan persekitaran kerja mereka.

Hong Kong, yang ditemui di pantai selatan China, negara ini adalah salah satu daripada dua Kawasan Pentadbiran Khas di Republik China. Pendidikan Hong Kong 's yang lebih tinggi diletakkan dalam struktur England dan juga sistem antarabangsa. Ia diuruskan oleh negara 's Biro Pendidikan.

PhD dalam Psikologi di Hong Kong

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

1 Hasil dalam Psikologi, Hong Kong

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Lingnan University

Pengajaran dan penyelidikan di Jabatan Psikologi Gunaan meliputi banyak bidang yang menarik, termasuk psikologi kesihatan pekerjaan, psikologi positif, psikologi sosial y ... [+]

PhD dalam Psikologi

Tempoh Normal: 3 atau 4 tahun (Penuh waktu)

Tempat: Hong Kong

Pengajaran dan penyelidikan di Jabatan Psikologi Gunaan meliputi banyak bidang yang menarik, termasuk psikologi kesihatan pekerjaan, psikologi kaunseling, psikologi sosial yang diterapkan, psikologi psikologi, psikologi kognitif, dan interaksi manusia-komputer, dan lain-lain. Anggota kakitangan mempunyai kepakaran yang diiktiraf di peringkat antarabangsa kawasan:

Psikologi kesihatan pekerjaan (tekanan pekerjaan, keseimbangan kerja-hidup, psikologi keselamatan, keresahan pekerjaan)Psikologi kaunseling (kebimbangan dan kelemahan dan psikologi yang tidak normal)Psikologi lintas budayaPsikologi sosial yang diterapkanKomunikasi interpersonalKesalahan manusia, interaksi manusia-komputerSensasi dan persepsiKaedah Permohonan... [-]
Hong Kong Tuen Mun
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
30 - 72 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu