PhD dalam Psikologi di Hong Kong

Cari anda PhD dalam Psikologi di Hong Kong

Psikologi

Pendapatan Ph.D. memerlukan kajian lanjutan dan usaha mental yang kuat. PhD adalah satu kajian akademik yang anda menumpukan perhatian selama empat hingga enam tahun selepas memperolehi ijazah tuanmu, dan yang membawa, jika berjaya, untuk ijazah PhD, ijazah akademik yang tertinggi.

Psikologi adalah kajian tentang tingkah laku manusia dan minda manusia. Apabila sains, ia hanya bermula pada abad kesembilan belas lewat dengan kajian yang menggemparkan ahli psikologi seperti Sigmund Freud. Psikologi mempunyai beberapa sub-disiplin yang meneroka keadaan emosi dan kognitif dan negeri.

Hong Kong, yang ditemui di pantai selatan China, negara ini adalah salah satu daripada dua Kawasan Pentadbiran Khas di Republik China. Pendidikan Hong Kong 's yang lebih tinggi diletakkan dalam struktur England dan juga sistem antarabangsa. Ia diuruskan oleh negara 's Biro Pendidikan.

PhD dalam Psikologi di Hong Kong

Baca lebih lanjut

PhD dalam Psikologi

Lingnan University
Campus Sepenuh masa 30 - 72  September 2019 Hong Kong Tuen Mun

Pengajaran dan penyelidikan di Jabatan Psikologi Gunaan meliputi banyak bidang yang menarik, termasuk psikologi kesihatan pekerjaan, psikologi positif, psikologi sosial yang diterapkan, psikologi psikologi, psikologi kognitif, keseimbangan kerja-kehidupan, dan interaksi manusia-komputer, dan sebagainya. [+]

PhD dalam Psikologi

Tempoh Normal: 3 atau 4 tahun (Penuh waktu)

Tempat: Hong Kong

Pengajaran dan penyelidikan di Jabatan Psikologi Gunaan meliputi banyak bidang menarik, termasuk psikologi kesihatan pekerjaan, psikologi positif, psikologi sosial yang diterapkan, psikologi psikologi, psikologi kognitif, dan interaksi manusia-komputer, dan lain-lain. Anggota staf mempunyai kepakaran yang diiktiraf di peringkat antarabangsa kawasan:

Psikologi kesihatan pekerjaan (tekanan pekerjaan, keseimbangan kerja-hidup, psikologi keselamatan, keresahan pekerjaan)Psikologi positif (emosi positif, kepimpinan positif, modal psikologi termasuk daya tahan, keberkesanan diri, keyakinan dan harapan).Psikologi lintas budayaPsikologi sosial yang diterapkanKomunikasi interpersonalKesalahan manusia, interaksi manusia-komputerKognisi manusiaSensasi dan persepsiKaedah Permohonan... [-]