PHDSTUDIES

2 PhD dalam Psikologi Pendidikan 2020/2021

Ijazah tertinggi yang boleh anda perolehi dalam akademik adalah PhD, juga dikenali sebagai Doktor Falsafah. Bekerja untuk PhD memerlukan banyak tahun kajian dan penyelidikan yang sengit, tetapi ia menunjukkan majikan bahawa anda termotivasi dan sangat berpengetahuan.

Apakah PhD dalam Psikologi Pendidikan? Bidang kajian ini melihat apa yang diperlukan untuk pelajar berjaya di sekolah dan cara yang pendidik dapat memfasilitasi matlamat tersebut. Dalam program PhD, matlamat utama adalah untuk membuat anda pengetahuan untuk penyelidikan bebas sebagai pakar yang disahkan. Di mana-mana sekolah, program ini terdiri daripada kebanyakan penyelidikan, dengan hanya beberapa kursus pada permulaan proses. Penyelesaian bergantung kepada penyampaian dan mempertahankan tesis.

Sesetengah kemahiran yang anda pelajari semasa program PhD dalam psikologi pendidikan termasuk menafsirkan ekspresi wajah, kepekaan sosial dan pemahaman bacaan. Pengetahuan tentang ekspresi wajah dan kesedaran terhadap isu-isu sensitif dalam suasana sosial dapat menjadikan hubungan lebih mudah. Pemahaman membaca berguna untuk memahami kontrak apabila membeli rumah atau item lain.

Kos PhD bergantung kepada sekolah yang anda hadiri, berapa lama anda menghadiri dan sama ada anda boleh mendapatkan pembiayaan luar seperti stipend atau persekutuan. Kos tertentu untuk ditonton termasuk tuisyen, pendaftaran dan buku.

Dengan PhD dalam Psikologi Pendidikan, anda boleh melanjutkan penyelidikan anda atau mencari pekerjaan sebagai psikologi sekolah. Anda boleh mempertimbangkan untuk bekerja dengan sekolah swasta, sekolah awam, institut pengajian tinggi atau daerah sekolah. Sesetengah psikologi yang anda belajar untuk belajar dalam program ijazah ini boleh digunakan untuk bidang di luar pendidikan, jadi pekerjaan seperti ahli psikologi polis dan ahli psikologi umum atau klinikal mungkin juga kemungkinan.

Semasa anda melihat sekolah-sekolah yang menawarkan ijazah ini, fikirkan di mana anda ingin belajar dan berapa lama. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

2 Hasil dalam Psikologi Pendidikan Filter

PhD dalam Psikologi Pendidikan

Charles University Faculty of Education
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

Ph.D. kajian dalam Psikologi Pendidikan adalah melatih pelajar dalam kerja penyelidikan saintifik dalam psikologi pendidikan, iaitu dalam psikologi yang digunakan untuk topik ...

Baca lebih lanjut

Program Doktor Rasmi dalam Pembangunan Psikologi, Pembelajaran dan Kesihatan

Universidade da Coruña
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
3&nbsp;-&nbsp;5 tahun
Sepanyol
Kampus

Program PhD dalam Pembangunan Psikologi, Pembelajaran dan Kesihatan membolehkan profesional dalam bidang ini untuk lebih memahami penyelidikan dan perkembangan terkini. Kajian ...

Baca lebih lanjut