PHDSTUDIES

PhD dalam Perniagaan Sukan 2020

Memperoleh Doktor Falsafah atau PhD, secara amnya dikhaskan untuk ulama dengan minat yang mendalam dalam bidang pilihan pengajian. Tanpa mengira tahap sebelumnya, program PhD memerlukan kajian sengit dan secara amnya memerlukan tesis utama.

Apa yang PhD dalam Sukan Perniagaan? Sukan adalah titan daripada industri global, dengan jumlah wang yang banyak mencurah ke dalamnya dari negara-negara di seluruh dunia. Kerana pasaran terus berkembang, organisasi perlu profesional perniagaan yang berwibawa untuk mengendalikan bahagian kewangan hampir sama seperti mereka perlukan atlet bintang. program perniagaan sukan sering mempunyai kursus mata pelajaran seperti kepimpinan organisasi, isu-isu undang-undang, analisis pasaran, kaedah penyelidikan, etika, dan politik dalam sukan. Penyelidikan program yang berpotensi untuk melihat apa elemen ditekankan.

Mendapat PhD dalam Sukan Perniagaan memberikan graduan berpotensi kemahiran berharga, seperti pengetahuan pentadbiran perniagaan dan pemikiran kritikal.Sebagai ijazah lanjutan, PhD yang biasanya kelihatan lebih berprestij kepada majikan yang berpotensi.

Bakal pelajar sering tertanya-tanya tentang kos ijazah lanjutan, seperti PhD dalam Sukan Perniagaan. Malangnya, ia boleh menjadi sukar untuk mengira kerana terdapat banyak faktor yang terlibat. laman web universiti dan pejabat kemasukan umumnya sumber terbaik maklumat tertentu.

Kebanyakan graduan berminat untuk meneruskan kerjaya yang berkaitan dengan sukan. Mereka mempunyai saluran perniagaan yang ada seperti pentadbiran profesional dan olahraga amatur, organisasi tadbir sukan, acara dan kemudahan sukan pengurusan utama, pemasaran dan analisis kewangan. Di samping itu, kemahiran pentadbiran perniagaan seorang sarjana PhD telah memperoleh biasanya dalam permintaan dalam industri berkaitan bukan sukan juga.

Kerana sukan adalah obsesi global, anda biasanya boleh mencari program-program perniagaan sukan di banyak negara berbeza.Jika anda lebih suka untuk tinggal berdekatan dengan rumah, anda mungkin dapat mencari sebuah universiti tempatan atau institusi dengan program dalam talian. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

1 Hasil dalam Perniagaan Sukan Filter

DCom / DPhil dalam Pengurusan Sukan

University of Johannesburg
Doktor Falsafah
Jan 2020
<
Sepenuh masa
<
Sambilan
<
3 tahun
English
Kampus

Pelajar yang mengambil bahagian dalam program Doktor Falsafah akan dikehendaki menulis dan mengemukakan tesis penyelidikan.

Baca lebih lanjut