PHDSTUDIES

3 PhD dalam Pentadbiran Sekolah 2020/2021

Pelajar yang mencari kepakaran dalam bidang subjek boleh mengikuti PhD. Ijazah ini menghendaki pemohon sudah memiliki ijazah sarjana muda dan sarjana dan memerlukan beberapa tahun pengajian tambahan. Banyak program yang memerlukan pelajar mengambil kursus lanjutan dalam fokus utama mereka sebelum melakukan penyelidikan.

Apakah PHD dalam Pentadbiran Sekolah? Bidang ini memberi tumpuan kepada cara untuk menguruskan sekolah atau sistem sekolah yang menghasilkan hasil positif untuk pelajar dan guru. Program doktoral melibatkan latihan dalam penyelesaian masalah berskala besar untuk menyediakan graduan untuk menilai program sedia ada dan mencadangkan penambahbaikan strategik. Graduan boleh memohon latihan ini di daerah sekolah atau agensi kerajaan yang terlibat dalam membangunkan dasar pendidikan.

Analisis statistik dan dasar yang diperlukan untuk PhD di Pentadbiran Sekolah boleh meningkatkan perhatian pelajar terhadap perincian. Graduan mesti menunjukkan keupayaan untuk mengutamakan perkara-perkara penting dan harus dapat menggunakan kemahiran ini untuk bidang-bidang lain dalam kehidupan mereka. Program-program ini juga menggalakkan pemikiran kritikal.

Jumlah pembiayaan yang diperlukan untuk PhD bergantung kepada universiti dan masa yang diperlukan untuk menyelesaikan program pengajian. Masa purata untuk mendapatkan ijazah dan jumlah pembiayaan yang ada boleh menjadi faktor penentu dalam memilih program. Pembiayaan dalaman boleh ditambah dengan biasiswa luar, fellowships penyelidikan dan geran.

Seorang PhD di Pentadbiran Sekolah boleh menawarkan kelebihan kepada seorang calon yang bercita-cita untuk mengambil kedudukan dalam sistem sekolah dengan pelbagai tanggungjawab, seperti penguasa. Bergantung kepada bidang pengkhususan mereka, graduan boleh menjadi pentadbir di mana-mana peringkat pendidikan, sama ada di institusi individu seperti kolej atau universiti atau sistem sekolah. Ijazah ini juga menyediakan profesional untuk mencari pekerjaan sebagai penasihat di agensi-agensi kerajaan yang berkaitan dengan pendidikan.

Banyak universiti dengan jabatan sarjana dalam pendidikan menawarkan PhD dalam Pentadbiran Sekolah. Pemohon mungkin ingin membandingkan sekolah-sekolah di pelbagai lokasi dan program dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

3 Hasil dalam Pentadbiran Sekolah Filter

Kedoktoran dalam Pentadbiran Pendidikan

Atlantic International University
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Online

Doktor Pentadbiran Pendidikan dirancang untuk mempersiapkan pengamal berpengalaman untuk jawatan kanan dalam bidang pentadbiran dan pembuatan dasar, dan mengejar kerjaya dalam ...

Baca lebih lanjut

Doktor Falsafah (Ph.D) dalam Pentadbiran Pendidikan

Selinus University of Science and Literature
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Itali
Online

Program ini terutama untuk guru dan pentadbir sekolah dan dirancang untuk membantu calon mengembangkan dan melaksanakan tiga penyelesaian asli untuk membuat keputusan, kepemim ...

Baca lebih lanjut

Ph.D. atau Ed.D. dalam kepimpinan untuk kemajuan pembelajaran dan perkhidmatan

Cardinal Stritch University
Doktor Falsafah
Doctor of Education
<
Separuh masa
<
6 semester
English
Kampus

Doktor dalam Kepimpinan untuk Kemajuan Pembelajaran dan Perkhidmatan menyediakan pengajian lanjutan dalam kepimpinan yang menyediakan graduan untuk membuat sumbangan besar kep ...

Baca lebih lanjut