close

Penapis

Lihat Hasil

PhD dalam Pengurusan Maritim 2021

A PhD, atau Doktor Falsafah, adalah ijazah universiti yang paling tinggi diberikan untuk kajian yang menyeluruh dalam bidang akademik tertentu. Syarat-syarat untuk PhD yang berbeza mengikut universiti dan negara, dan keperluan boleh berubah apabila bidang akademik membangunkan masa ke masa. PhD panjang program juga berbeza-beza bergantung kepada kawasan tumpuan; yang menyatakan, beberapa program… Baca lebih lanjut

A PhD, atau Doktor Falsafah, adalah ijazah universiti yang paling tinggi diberikan untuk kajian yang menyeluruh dalam bidang akademik tertentu. Syarat-syarat untuk PhD yang berbeza mengikut universiti dan negara, dan keperluan boleh berubah apabila bidang akademik membangunkan masa ke masa. PhD panjang program juga berbeza-beza bergantung kepada kawasan tumpuan; yang menyatakan, beberapa program mengambil masa antara empat hingga enam tahun untuk disiapkan.

Apa yang Doktor Falsafah dalam Pengurusan Maritim? ijazah ini biasanya memberi tumpuan kepada dasar, undang-undang dan tadbir urus kawasan pantai dan laut. Ini mungkin termasuk topik pelabuhan laut dan pengangkutan, dasar lautan multinasional, tempat memancing, pengurusan pantai, penjagaan ekosistem dan hubungan ekologi antara persekitaran marin dan manusia. Pelajar boleh mengambil kursus-kursus yang berkaitan dengan kaedah penyelidikan, undang-undang antarabangsa, ekonomi atau sains politik.Mereka juga boleh bekerjasama dengan ulama dalam bidang oseanografi, antropologi, biologi marin, geografi atau pengurusan sumber asli. program PhD mungkin memerlukan ijazah sarjana (pra-syarat untuk program PhD), penyelidikan, kerja kursus, dan akhirnya penyerahan tesis yang unik atau disertasi. tesis ini adalah kemudian tertakluk kepada kelulusan dan pengesahan oleh pakar yang dilantik oleh pihak universiti.

Ijazah PhD boleh memberikan kelebihan yang besar dalam kedua-dua arena akademik dan profesional. kajian PhD dengan tumpuan dalam pengurusan maritim boleh membangunkan seluruh meluas, kemahiran kritikal dalam bidang seperti kaedah penyelidikan, statistik atau model analisis berasaskan komputer.

program PhD boleh berbeza dari segi kos. Ia adalah sesuai untuk bertanya dengan beberapa buah sekolah yang berbeza tentang perbelanjaan yang berpotensi.

Mendapatkan PhD yang boleh membuka pintu kepada pekerjaan dalam bidang sains, penyelidikan dan pengajaran peringkat universiti.calon-calon yang disahkan program PhD dalam pengurusan maritim alternatif boleh menjalankan penyelidikan di universiti atau organisasi marin. Mereka juga mungkin mencari kerja dalam kerajaan, mungkin mempengaruhi dasar laut dan perundangan. peluang-peluang lain mungkin boleh didapati dalam perundingan, seperti dengan perancangan komuniti atau organisasi perancangan alam sekitar.

Secara tradisinya, calon-calon PhD mesti bekerja pada pelajaran mereka di kampus. Walau bagaimanapun, sesetengah universiti semakin menawarkan pilihan dalam talian untuk calon-calon PhD. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
World Maritime University
Malmö, Sweden

World Maritime University ( WMU ) telah ditubuhkan oleh Pertubuhan Maritim Antarabangsa PBB pada tahun 1983 dan merupakan institusi puncak IMO untuk pendidikan pascasiswazah d ... +

World Maritime University ( WMU ) telah ditubuhkan oleh Pertubuhan Maritim Antarabangsa PBB pada tahun 1983 dan merupakan institusi puncak IMO untuk pendidikan pascasiswazah dan penyelidikan dalam bidang maritim. -
Doktor Falsafah
Sepenuh Masa
3 - 6 tahun
English
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini