PHDSTUDIES

2 PhD dalam Pendidikan Khas 2020/2021

PhD adalah kelayakan tertinggi yang ditawarkan oleh universiti dan biasanya diperlukan untuk kedudukan fakulti kolej dan peranan khusus lain. Ijazah ini memerlukan tahun-tahun kelas, penyelidikan dan penulisan asal. Pelajar mesti menyumbang kepada asas ilmu disiplin mereka untuk menamatkan pengajian.

Apakah PhD dalam Pendidikan Khas? Kajian lanjutan dalam bidang ini mempersiapkan pelajar untuk membangun atau memimpin program pendidikan khas. Kursus menyediakan latar belakang dalam kaedah pengajaran, undang-undang dan keperluan. Pelajar kedoktoran boleh menilai status dan hasil program atau inisiatif pendidikan khusus dan mencuba pendekatan baru seperti sistem peringkat atau strategi inklusif.

Mengikuti PhD dalam Pendidikan Khas membolehkan pelajar doktor memahami kaedah pengajaran yang boleh membantu dan memajukan pembelajaran mereka sendiri serta bekerja dengan pendidikan orang lain. Kebolehan menyelesaikan masalah pada peringkat lanjutan dan membuat maklumat yang lebih mudah dapat membantu para siswazah mencapai matlamat peribadi dan profesional.

Program PhD melibatkan kira-kira tiga hingga lima tahun kursus dan penyelidikan bebas. Pelajar prospektif harus meneroka pembiayaan yang tersedia melalui universiti dan memohon persahabatan, biasiswa atau geran yang ditawarkan oleh asas luaran dengan kepentingan dalam pembangunan bidang ini.

Keperluan guru-guru pendidikan yang semakin meningkat adalah merangsang pasaran pekerjaan untuk fakulti kolej dan universiti. Graduan dengan PhD dalam Pendidikan Khas juga boleh bekerja sebagai perunding atau pakar untuk daerah sekolah. Mereka juga boleh mendapatkan pekerjaan di yayasan atau organisasi yang didedikasikan untuk menyokong pelajar dengan keperluan pembelajaran khusus, mengambil peranan seperti pengarah program dan penyelaras kurikulum.

Sejumlah universiti menawarkan PhD dalam Pendidikan Khas. Adalah idea yang baik untuk menimbang pilihan yang tersedia apabila membuat keputusan sama ada untuk mendaftar di universiti berdekatan, sebuah sekolah yang terletak di wilayah atau negara lain atau kursus pengajian dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

2 Hasil dalam Pendidikan Khas Filter

Doktor Falsafah (Ph.D.) dalam Pendidikan Khas

UAEU United Arab Emirates University
Doktor Falsafah
Ogo 2021
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
4 tahun
28 Feb 2021
English
Kampus

Ph.D. tumpuan dalam Pendidikan Khas direka bentuk untuk menyediakan penyedia guru, pentadbir, ibu bapa, dan mental, kesihatan, atau penyedia perkhidmatan sosial dengan peluang ...

Baca lebih lanjut

PhD dalam Pendidikan Khas

Charles University Faculty of Education
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

Lulusan program pengajian doktoral Pendidikan Khas dilengkapi dengan pengetahuan teoretikal dan kemahiran penyelidikan di bidang pendidikan khusus. Lulusan bersedia untuk beke ...

Baca lebih lanjut