PHDSTUDIES

3 PhD dalam Pendidikan Jasmani 2020/2021

PhD adalah singkatan untuk Doktor Falsafah, dan ia mewakili ijazah tertinggi yang terdapat dalam akademik. PhD boleh mengambil masa empat tahun atau lebih untuk diselesaikan, dan jumlah masa bergantung pada subjek yang anda pilih untuk belajar.

Jadi, apakah PhD dalam Pendidikan Jasmani? Subjek ini melihat aktiviti fizikal dalam suasana sekolah atau kerjaya, dari kelas aktif wajib kepada sukan profesional. Memperolehi PhD dalam pendidikan jasmani bererti menjalankan penyelidikan tentang anatomi manusia dan bagaimana pelbagai jenis tekanan dan aktiviti meninggalkan tanda mereka. Sesetengah subfield melihat aktiviti fizikal kerana ia berkaitan dengan sains, masyarakat dan budaya.

Dalam program kedoktoran dalam pendidikan jasmani, anda belajar kemahiran seperti kerja berpasukan, perhatian terhadap perincian dan multitasking. Kerja berpasukan, khususnya, boleh berguna untuk menganjurkan orang lain ke arah matlamat bersama, manakala kemahiran lain yang diperoleh dalam program ini dapat membantu anda menjadi lebih efisien dalam kegiatan harian anda.

Kos PhD dalam Pendidikan Jasmani biasanya boleh diimbangi oleh stipend. Persahabatan adalah cara lain untuk membayar program semacam ini. Dana ini boleh digunakan untuk menampung buku, tuisyen, yuran kursus dan pelbagai kos lain yang ditanggung semasa belajar.

Seperti mana-mana graduan program PhD, anda boleh mengusahakan pekerjaan di universiti sebagai ahli fakulti. Khusus untuk pendidikan jasmani, kedudukan di peringkat lebih rendah daripada universiti atau dalam sukan profesional boleh didapati. Seorang penyelidik yang berpengetahuan tentang tubuh manusia juga boleh menyelidik peralatan sukan baru dan bagaimana mengoptimumkan latihan. Untuk pekerjaan semacam itu, anda boleh mencari kedudukan dalam penyelidikan dan pembangunan untuk pengeluar barangan sukan.

Kebanyakan sekolah, terutama yang mempunyai pasukan sukan sendiri, mempunyai jabatan pendidikan jasmani. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

3 Hasil dalam Pendidikan Jasmani Filter

Doktor Falsafah dengan kepakaran dalam Pendidikan Jasmani

Universidad Ana G. Méndez - Recinto de Cupey
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
Sepanyol
Kampus

Kesemua program kami diberi lesen oleh Lembaga Pendidikan Puerto Rico (CEPR) dan diakreditasi oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi di Tengah Negara (MSCHE). Di peringkat sarjana ...

Baca lebih lanjut

PhD dalam Kejuruteraan dan Sains Fizikal

Heriot-Watt University Dubai
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
3 tahun
English
Kampus

Sekolah Kejuruteraan dan Sains Fizikal memberikan nilai yang sangat tinggi untuk membolehkan orang mendapatkan ijazah PhD (Doktor Falsafah) dengan penyelidikan dan dengan sena ...

Baca lebih lanjut

PhD dalam Kinanthropology

Charles University Faculty of Physical Education and Sport
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

Program kajian ini direalisasikan dalam kerangka bidang ilmu kinantropologi. Kinanthropology adalah bidang sains pelbagai disiplin yang berkaitan dengan kesan kompleks aktivit ...

Baca lebih lanjut