PHDSTUDIES

4 PhD dalam Pedagogi 2020/2021

PhD adalah gelar terminal yang melibatkan latihan untuk melakukan penyelidikan pada tahap profesional dan menerbitkan penemuan. Pelajar menjadi pakar dalam cabang pengajian mereka untuk membuat sumbangan pengetahuan yang unik.

Apakah PhD dalam Pedagogi? Ijazah ini memberi tumpuan kepada kaedah pengajaran dan pembelajaran. Pelajar boleh mengambil kursus dalam pembangunan kurikulum, termasuk pendekatan untuk menyampaikan maklumat kepada individu yang mempunyai kebolehan dan gaya pembelajaran yang berbeza. Fokus ini boleh berbeza-beza berdasarkan negara, tetapi pelajar kedoktoran biasanya meneliti asas kognitif dan psikologi pembelajaran selain implikasi sosiologi atau budaya dasar pendidikan.

Pelajar dalam program pedagogi harus memperoleh pemahaman mengenai proses pembelajaran dan menjadi lebih mampu memahami kemampuan mereka sendiri dan membantu orang lain. Graduan dapat meningkatkan kepuasan mereka dalam kerja dan keupayaan mereka untuk berjaya dengan meningkatkan komunikasi, persuasi dan kemahiran mengajar mereka.

Adalah penting untuk menganggarkan kos PhD sebelum memulakan program. Lihat jika ada pembiayaan yang tersedia dari sekolah yang anda merancang untuk menghadiri dan mencari biasiswa yang ditawarkan oleh organisasi yang dikhaskan untuk penyelidikan pedagogi.

Pembelajaran pakar dikehendaki di semua peringkat sistem pendidikan. PhD dalam Pedagogi menyediakan graduan untuk bekerja sebagai pemaju kurikulum atau perunding pembelajaran. Kebanyakan universiti juga mendapatkan pakar dalam pedagogi untuk mengetengahkan fakulti mereka. Di sesetengah negara, ijazah ini menyediakan graduan untuk melaksanakan kerja sosial yang lebih luas, seperti kaunselor pendidikan mengarahkan individu berisiko atau keluarga sokongan. Pemegang Ijazah boleh mencari pekerjaan sebagai pakar pembelajaran di institusi seperti rumah anak yatim atau kemudahan pemulihan juvana.

Perlu diingat bahawa program pedagogi berbeza bergantung kepada negara dan universiti. Cari sekolah yang sesuai dengan minat penyelidikan dan matlamat kerjaya anda. Pelajar yang berminat dengan pendekatan yang ada di tempat lain mungkin mempertimbangkan kursus pengajian dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

4 Hasil dalam Pedagogi Filter

Doktor Falsafah (PhD) dalam Pendidikan

Selinus University of Science and Literature
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Itali
Online

Kemahiran belajar jauh dari Fakulti Seni

Baca lebih lanjut

PhD dalam Pedagogi Am, Pedagogi Sosial, Didactics Umum dan Didactics Disiplin

Free University of Bozen-Bolzano
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
3 tahun
English
Itali
Jerman
Kampus

Ph.D. program ini membincangkan kajian sains pedagogi dan didaktik dalam konteks disiplin, menyediakan kemahiran yang diperlukan untuk menghadapi penyelidikan dalam bidang teo ...

Baca lebih lanjut

PhD dalam Pedagogi

Rezekne University of Applied Sciences
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
3 tahun
English
Kampus

Program ini direka untuk memenuhi keperluan pengamal yang ingin menyelidik beberapa aspek bidang amalan mereka. Calon memulakan penyelidikan berasaskan peringkat tinggi dan pr ...

Baca lebih lanjut

Phd dalam latihan penyelidikan dalam sumber pedagogi dan pembelajaran proses di tadika dan sekolah

University College of Southeast Norway
Doktor Falsafah
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Kampus

USN menawarkan PhD dalam latihan Penyelidikan dalam sumber pedagogi dan proses pembelajaran di tadika dan sekolah. Program ini telah diiktiraf pada musim luruh 2012.

Baca lebih lanjut