PHDSTUDIES

3 PhD dalam Media dan Komunikasi 2020

Tujuan PhD adalah untuk menawarkan ijazah lanjutan agar pelajar dapat menjadi pakar dalam bidang tertentu. Program biasanya berlangsung dua hingga lima tahun. Ijazah ini boleh melengkapkan pelajar peringkat lanjutan dengan kemahiran tambahan yang mereka perlukan untuk menonjol di dunia profesional.

Apakah PhD dalam Media dan Komunikasi? Ijazah ini memberi pelajar pendidikan umum dalam menganalisis trend di dunia media sambil membenarkan pelajar memberi tumpuan kepada pengkhususan penyelidikan. Pelajar berpeluang menguasai bidang komunikasi media kerana ia berkaitan dengan konteks politik, ekonomi dan masyarakat. Mereka juga boleh membangun hubungan dengan industri media dan mendapat pemahaman tentang media digital, media sosial dan media pendidikan. Sesetengah program membolehkan para pelajar melihat lebih dekat bagaimana kesan media dan komunikasi atau dipengaruhi oleh teknologi dan tingkah laku manusia.

Seperti banyak program PhD, pelajar boleh membina beberapa kemahiran yang mereka ada, yang boleh digunakan dalam kehidupan peribadi dan profesional mereka. Ini termasuk kebolehan komunikasi, pengucapan awam dan analisis.

Kos ijazah lanjutan ini boleh berbeza-beza bergantung kepada institusi. Sesetengah pelajar juga menerima geran dan pembiayaan lain untuk pelajaran mereka. Pelajar perlu menyelidik universiti yang berbeza untuk mencari apa yang paling sesuai dengan keperluan mereka.

Graduan mempunyai peluang untuk menggunakan kepakaran mereka dalam mempelajari persekitaran sebagai profesor atau penyelidik. Sesetengah graduan mencari karier sebagai guru atau penasihat dalam tetapan berkaitan pendidikan yang lain. Terdapat juga karier yang tersedia sebagai perunding media dan pegawai maklumat awam dalam organisasi kerajaan atau bukan kerajaan, atau sebagai perunding dan penasihat untuk organisasi kewartawanan dan bukan untung. Sesetengah graduan terus bekerja sebagai pengiklanan atau eksekutif akaun perhubungan awam.

PhD dalam Media dan Komunikasi ditawarkan di kolej dan universiti yang berlainan di seluruh dunia. Bagi pelajar yang mencari pilihan yang lebih fleksibel, terdapat program dalam talian yang tersedia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

3 Hasil dalam Media dan Komunikasi Filter

PhD dalam Komunikasi, Pengajian Media dan Kebudayaan Baru

McMaster University Faculty of Humanities
Doktor Falsafah
08 Sep 2020
<
Sepenuh Masa
<
4 tahun
English (Canada)
Kampus

Cabaran yang kita hadapi hari ini-ketidakadilan sosial dan alam sekitar, perubahan iklim, kerja tidak menentu, pengawasan, dan persekitaran awam yang menyusut-adalah besar, ko ...

Baca lebih lanjut

PhD dalam Pengurusan Media

University of Tehran, Kish International Campus
Doktor Falsafah
Sep 2020
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Kampus

Ijazah Doktor Falsafah (PhD) dalam Pengurusan Media akan menyediakan rangka kerja, fokus dan disiplin yang diperlukan untuk menjalankan siasatan spekulatif dalam bidang media ...

Baca lebih lanjut

Skim Fellowship Hong Kong

The Hong Kong Polytechnic University Department of English
Doktor Falsafah
Sep 2020
<
Sepenuh Masa
<
3 tahun
English
Kampus

Skim ini memberikan pelajar dari seluruh dunia peluang untuk belajar untuk PhD di salah satu universiti tinggi di Hong Kong.

Baca lebih lanjut