$close

Penapis

Lihat Hasil

PhD dalam Media Digital 2022

Doktor Falsafah (PhD) merupakan pencapaian pembelajaran dan penyelidikan yang canggih. Ijazah asas dalam bidang minat adalah prasyarat mana-mana program. Apakah PhD dalam Media Digital? Kursus kursus asas dalam penyelidikan dan teori media diambil oleh kebanyakan pelajar PhD. Ulama bekerja dengan pelbagai aspek reka bentuk, teknologi dan budaya. Sesetengah program juga memerlukan sejarah media a… Baca lebih lanjut

Doktor Falsafah (PhD) merupakan pencapaian pembelajaran dan penyelidikan yang canggih. Ijazah asas dalam bidang minat adalah prasyarat mana-mana program.

Apakah PhD dalam Media Digital? Kursus kursus asas dalam penyelidikan dan teori media diambil oleh kebanyakan pelajar PhD. Ulama bekerja dengan pelbagai aspek reka bentuk, teknologi dan budaya. Sesetengah program juga memerlukan sejarah media atau teknologi sebagai sebahagian daripada beban kursus mereka. Dengan perbincangan penyelia, pelajar menyesuaikan pilihan mereka sesuai dengan minat dan disertasi atau tesis mereka. Di samping itu, sesetengah pelajar dikehendaki mempunyai kecil dan / atau portfolio selain daripada disertasi atau tesis mereka. Biasanya, program-program yang lengkap dalam tiga hingga empat tahun, sama ada di rumah atau di luar negara, dengan kebanyakan memerlukan beberapa waktu di kampus.

Dengan ketergantungan semasa pada teknologi, kemahiran media digital merentasi banyak industri dan saluran hidup dari media sosial ke reka bentuk laman web. Berpikir kritis dan kreatif adalah kemahiran yang bertukar di luar kerja, penyelidikan dan pendidikan dan ke dalam kehidupan peribadi dan komuniti graduan.

Disebabkan pelbagai kos yang dikaitkan dengan pendapatan PhD dan program yang berlainan, penyelidikan perlu dilakukan sebelum membuat keputusan muktamad. Adalah baik untuk meminta pejabat kemasukan mengenai bantuan kewangan.

Peluang kerjaya pasca kedoktoran sering dijumpai dalam pendidikan peringkat kedua. Walau bagaimanapun, ramai pelajar juga mencari pekerjaan di luar akademik di bahagian media. Tajuk kerja termasuk pencipta kandungan media, pakar digital, pencerita media baru, wartawan mudah alih, pengurus media sosial dan pakar transmedia. Pekerjaan boleh didapati dalam pelbagai industri, termasuk perkhidmatan telekomunikasi, radio dan televisyen, pengiklanan, perhubungan awam, reka bentuk grafik, penerbitan desktop, kerajaan tempatan, fotografi, pengajian tinggi, dan banyak lagi.

Program PhD ditawarkan di peringkat antarabangsa serta dalam talian, dalam talian di kampus. Untuk meneruskan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
Disyorkan Terkini Tajuk
University of California Santa Cruz Division of the Arts
Santa Cruz, Amerika Syarikat

Ph.D. program dalam Filem dan Media Digital mencabar sempadan yang disusun secara tradisional antara amalan kreatif dan kritis. Program ini membolehkan dialog berpotensi antar ... +

Ph.D. program dalam Filem dan Media Digital mencabar sempadan yang disusun secara tradisional antara amalan kreatif dan kritis. Program ini membolehkan dialog berpotensi antara amalan kreatif dan pengetahuan teori sebagai bentuk kerja intelektual yang berkaitan. -
Doktor Falsafah
English
Kampus