PhD dalam Komunikasi Pemasaran 2020

A PhD, atau Doktor Falsafah, adalah ijazah lanjutan yang mengambil masa empat tahun untuk disiapkan. Terdapat dalam pelbagai bidang, kebanyakan program melibatkan banyak penyelidikan ke dalam topik tertentu, dan tesis akhir. Apa yang PhD dalam Komunikasi Pemasaran? Dalam program ini, pelajar menyelidik pendekatan pelbagai disiplin untuk pengiklanan dan pemasaran. Setiap program berbeza-beza, tet… Baca lebih lanjut

A PhD, atau Doktor Falsafah, adalah ijazah lanjutan yang mengambil masa empat tahun untuk disiapkan. Terdapat dalam pelbagai bidang, kebanyakan program melibatkan banyak penyelidikan ke dalam topik tertentu, dan tesis akhir.

Apa yang PhD dalam Komunikasi Pemasaran? Dalam program ini, pelajar menyelidik pendekatan pelbagai disiplin untuk pengiklanan dan pemasaran. Setiap program berbeza-beza, tetapi sesetengah mungkin memberi tumpuan kepada kemajuan tanggungjawab sosial dalam bidang komunikasi digital, isu-isu penjenamaan, pemasaran korporat, hubungan pemasaran, pemasaran sosial, dan pemasaran pihak berkepentingan. Kebanyakan program boleh menggabungkan kelas teratur, seperti teori masyarakat dan epistemologi sains sosial, dengan kerja-kerja penyelidikan individu. Bersama-sama dengan menulis tesis kedoktoran, pelajar dikehendaki kepada penulis artikel akademik.

Memperoleh PhD yang boleh memberi manfaat kepada pelajar dengan membuka lebih banyak pintu peluang kerjaya.Memegang ijazah lanjutan juga boleh memberi graduan kelebihan daya saing dalam pasaran dan melayakkan mereka untuk gaji yang lebih tinggi.

Semasa memilih sekolah untuk menghadiri, kos biasanya satu faktor yang besar. Kerana tuisyen dan yuran berbeza antara satu institusi yang lain, para pelajar digalakkan untuk menghubungi sekolah secara langsung. Bersama-sama dengan bertanya tentang keperluan kewangan, pelajar mungkin mahu bertanya tentang peluang bantuan kewangan seperti geran, biasiswa dan pinjaman pelajar.

Terdapat beberapa kerjaya yang graduan dengan ijazah ini boleh layak untuk. Peluang boleh didapati di dalam bidang penyelidikan atau pengurusan. Beberapa tajuk pekerjaan mungkin termasuk eksekutif pengiklanan akaun, penganalisis penyelidikan, perunding pemasaran, pakar perhubungan media, penasihat jenama media, dan pengurus media sosial. Majikan boleh datang dari pelbagai bidang seperti perniagaan, kerajaan, ahli akademik, pertubuhan bukan kerajaan, dan industri.

Adakah anda bersedia untuk mengambil pendidikan anda ke peringkat seterusnya?Sekarang adalah masa yang tepat untuk memulakan penyelidikan sekolah. Menggunakan katalog dalam talian, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
University of Johannesburg
Johannesburg, Afrika Selatan

Program pengajian Doktor terdiri daripada tesis yang membuat sumbangan yang asli kepada Pemasaran Komunikasi mengenai topik yang dipilih dengan berunding dengan Pengerusi Jaba ... +

Program pengajian Doktor terdiri daripada tesis yang membuat sumbangan yang asli kepada Pemasaran Komunikasi mengenai topik yang dipilih dengan berunding dengan Pengerusi Jabatan. Maksimum 4 seminar seminari mengenai aspek topik pengajian yang berkaitan, dan peperiksaan lisan (setara dengan dua kertas yang masing-masing terdiri daripada empat modul) seperti yang ditetapkan dalam buku Peraturan Umum. Satu artikel penyelidikan yang sesuai untuk penerbitan dalam jurnal akademik diperlukan. -
Doktor Falsafah
Sepenuh masa
3 tahun
English
Jan 2020
Kampus